Azonnali VGA-s kérdések órája - Videokártyák fórum

üzenetek

hozzászólások


makszutov.hu
(aktív tag)

Valószínűleg tovább romlott a tápod - már a nagyobb terhelést sem bírja.


Atmil
(aktív tag)
Blog

Köszi!


Csupingo
(veterán)

A vga is betegeskedhet. Jó lenne egy biztosan jó táppal kipróbálni, akkor mindkét hibát kiszűrhetnéd egyszerre. Vga driver csere nem volt közben?
Ha valami egyszerű billenőkapcsoló van a tápon és zárt állapotban jól érintkezik, akkor nem okozhat gondot, sok tápon nincs is kapcsoló, állandóan üzemelnek. Viszont ha olyan állásban maradt, hogy nem érintkezik tökéletesen, az talán okozhat gondokat. Mondjuk olyankor sercegni is szokott, mert közben ívet is húzhat a bekapcsoló érintkezője.

[ Szerkesztve ]


Leone743
(tag)

nekem a hoszabitó kapcsolója serceg és oda van rá dugva a táp...erre nem is gondoltam még(lehet majd szét kapom valahogy azt a hoszabitót és megcsiszolom a korodálodást,de valszeg forasztopákával kell a csavarokat ki olvasztanom aztán vehetek pilanat ragasztót

[ Szerkesztve ]


Atmil
(aktív tag)
Blog

Köszi!
Vga driverre is gondoltam. Kipróbáltam egy februárit, mert akkor nem volt gond a géppel. Nem lett jó.

A tápra is gondoltam, de a másik gépembe csak egy 500 wattos van, ezért nem vagyok benne biztos, hogy elviszi az adatlapomon lévő konfigot.

Sercegést még nem hallottam a tápon. Ha kapcsolni akarom, akkor azt érzékelem, hogy egy rugó van benne. Kikapcsolni viszont nem tudom.

Bónusznak pedig vízhűtésem van, hogy ne legyen egyszerű a szerelés. Persze jó a vízhűtés de ilyenkor macera.
Tanácstalan vagyok.


B.Á.L.!.N.T
(senior tag)

Érdemes egy multimeterrel rámérni a 12V-os ágra, főleg terhelés alatt.
Nem is kell fullos, nekem az ilyenek miatt van itthon egy alap szar kis kínai multimeter.

Aztán az is lehet,hogy a vga fogja megadni magát...Az 1080ti se mai gyerek.

[ Szerkesztve ]


KAMELOT
(titán)

Ilyet használsz?
APC SurgeArrest - PM8-FR


Ribi
(nagyúr)

Én nem merném járatni a gépet ha serceg a kapcsoló :(
Az alap billenő kapcsolós elosztókat egyszerű szétkapni, nem kell hozzá semmi csak a kapcsolót egy lapos valamivel oldal irányból ki lehet billenteni. Nem a teljes kapcsolót, csak a billenő részt. Elvileg a teljes kapcsolót is ki lehet bányászni ha nagyon szétmegy a kapcsoló és össze tudod forrasztani a kábeleket és kapcsoló nélkül tovább üzemeltetni.
Én is elég sokszor szedtem már szét ilyet. Van aminél a (világítós) kapcsoló bepattanó fülei elfáradtak, de azokat is vissza lehet ragasztani pill ragasztóval :D

[ Szerkesztve ]


Csupingo
(veterán)

A vga hőmérsékleteket nézted, azok jók? Esetleg pl. msi ab-vel visszább vehetnéd a vga memória és a gpu órajelét. Ha ilyenkor nem hibázik, akkor talán valószínűbb, hogy a vga betegeskedik.


Leone743
(tag)

jó hát akor majd csak a kapcsolót szedem ki,de nekem létfontoságú hogy legyen rajta kapcsoló tehát kötelezö megcsinálnom(mikrót is javitotam meg így,a fekete részt lekell csiszolni ahol vezetné az áramot és utána jó,mert ugye a sok szikrától be éget és fekete )

[ Szerkesztve ]


Csupingo
(veterán)

Nem vészes egy ilyen kapcsoló ára, szerintem sok helyi elektronikai vagy villanyszerelő boltban van is. Nem biztos, hogy megéri szétfeszegetni magát a kapcsolót.


ricsip
(addikt)

Nézem itt h. egyesek a filléres kapcsolós elosztókat állnak neki forrasztgatni, reszelgetni, súrolgatni miután elkezd látványosan szikrázgatni. Aztán meg majd a híradóban lesz a gyászhír h. leégett éjszaka a lakás, bentpusztult az egész család. :Y

[ Szerkesztve ]


Ribi
(nagyúr)

Az, hogy kb 2 perc alatt kiszedem, megvakargatom és visszarakom az miért baj?
Vagy bármi ami javítható azt dobjam ki bármi baja is van (tudom túlzok)?
Elosztó kb 1500Ft. szóval 2 perc alatt "keresek" 1500-at az nem olyan rossz. (nyilván nem az összeg a lényeg) És nem 1x kellett már szétkapni. Azért kapcsolós, mert kelapcsolod. Amikor szikrázik meg nem hagyod úgy, hanem azonnal ki és szétkap. Szóval max annak éghet le aki úgyhagyja.

[ Szerkesztve ]


Csupingo
(veterán)

Persze, én is kapásból új hosszabbítót akartam javasolni, mert azok se drágák, de nem turkálok más pénztárcájában. Van akinél minden fillér számít. Én se szeretek boltba járni, meg itthon megcsinálom amit tudok, de a pár száz forintos alkatrészekből inkább újat veszek, mert a javított nem biztos, hogy legalább olyan jó lesz.


Leone743
(tag)

[link] ilyen ajzatba van dugva az elosztó,sose volt még meghibásodás a gépembe 10 év alat,emlékszem anno 4-5 ezerért vetem ezt a tulfeszültség védöt,mivel fontos az elö vigyázatoság

[ Szerkesztve ]


Atmil
(aktív tag)
Blog

A vga hőmérésklet teljesen jó.
A vga és gpu soha nem volt húzva, mivel a Geforce GTX Zotac 1080TI egy gyárilag oc-zott kártya. Nem lett volna értelme hozzányúlni.
Vagy vigyem a gyári órajel alá? Arra gondoltál?


Csupingo
(veterán)

Arra gondoltam, igen.


Atmil
(aktív tag)
Blog

Már meg is próbáltam. Kifagyott a Forza Motorsport alatt.
Ez akkor azt jelenti, hogy valószínűleg nem a vga a hibás?


B.Á.L.!.N.T
(senior tag)

Miből sikerült ezt a következtetést levonni ? ... :F

Meg kéne próbálni másik vga-val.

[ Szerkesztve ]


Csupingo
(veterán)

Mindkettőt lejjebb vetted? Akár mehet drasztikusabban is. Hogyan fagy le? Grafikai hibákat nem látsz? Megdermed a kép, újraindul a gép? Talán még mindig vagy-vagy. Lehet táp is és vga is. Esetleg használhatod v-sync -el, vagy fps korláttal is, hátha jó lesz addig, míg nem találsz csere alkatrészeket és nem tudod beazonosítani, hogy mi a rossz.

[ Szerkesztve ]

üzenetek