Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


poli27
(veterán)
Blog

Végre van mérőeszköz az új bambu studióba :)


poli27
(veterán)
Blog

Nem tudod ablak mellé tenni ahol egy ki lehet vezetni esetleg a chamber venti által kitolt cuccot a szabadba? Egyébként engem nem érdekel van pici szag abs asa nyomatnál de lexarom, ha nagyon zavar kinyitom a teraszajtót :D

[ Szerkesztve ]


fabula
(őstag)

Korábban sem volt minden magyar benne, ez megmaradt most is. Ha zavar, állítsd át full angolra :DDD .
De legalább sokat fejlődött és jó irányba :K .

[ Szerkesztve ]


axlfsi
(veterán)

Van valaki aki használ közülönk Panda Touch -t?
Kijött ugyebár a P1P-re az 01.05.04.00 firmware, viszont Panda oldalán még csak az előző szerepel, mint támogatott. Jó eséllyel nem lesz baj az újjal sem, de nem kockáztatnám be.
Aki Pandázik (van ilyen itt?? :) ), felrakta már az új fw-t?

:R


fabula
(őstag)

Miért akarsz beta firmware-t feltölteni :F , szerintem várd meg a véglegest, ha csak nem akarsz Bambu tesztelő lenni :DDD . Gondodlom feliratkoztál tesztelőnek, mert a beta firmwre-ket csak azok kapják meg :K .

[ Szerkesztve ]


axlfsi
(veterán)

Valószínűlegf fel, már nem emlékszem, ... de zavar, hogy minden bekapcsolásnál a nyomtató felkínálja és mindig nyomkodni kell, hogy nem akarom. Mindegy, várok vele :)


axlfsi
(veterán)

Imádom a Handy-t, nagyon hasznos, jól működő és a nyomtatót is jó, hogy látja, van history a nyomtatásokról, stb stb, ... de bosszantó, hogy mostanában kicsit-kicsit és gond van a szolgáltatással (ami miatt nem tudok nyomtatni sem, át kell konfigolni LAN-ra az egész hóbelebancot...).
Nálam most megint nem megy:


[ Szerkesztve ]


2thletme2day
(őstag)

Nálam is a nem fűtött garázsban/műhelyben van kint a nyomtató télen nyáron mindenféle burkolás és hőszigetelés nélkül és semmi probléma nem volt eddig vele. Majd az idő megmondja mennyire árt ha árt egyáltalán ez a környezet de én egyelőre nem aggódom. A filament a magas levegő páratartalmat nem bírja. Vagyis megköti a levegőben lévő nedvességet ami rontja a nyomtatási minőséget. Kell egy drybox meg egy szárító (gyümölcsaszalót használok) és akkor a levegő páratatalom sem akkora probléma.


tDr1v3r
(veterán)
Blog

Lehet az lesz, vagy nyitott ablak mellett majd printel este... elvileg nem fog sok olyan menni rajta, PLA/PETG elég sok dologra elég nekünk.

Apropó, kérdés. Nincs még Bambulab gépem, egy A1-et akarok majd venni de még gyűjtök hozzá, meg akarok kicsit spórolni azzal hogy Makerworld-re rakok fel pár modellt amit csináltam (funkcionális printek), aztán akinek tetszik esetleg dob rá tokent, amit gift cardra el tudok tolni. Bedobhatom ide is esetleg ha csinálok valamit? Természetesen nem várok el semmit, de ha hasznos lenne valakinek az adott modell akkor szívesen elfogadom. :)

[ Szerkesztve ]


ptesza
(senior tag)

Persze linkeljed. Szívesen nézegetem mások alkotásait.


w580
(tag)

Sziasztok!
Hotend témába egy kis teszt:
https://www.youtube.com/watch?v=PPyiACzsLWM


fabula
(őstag)

Csak szólok, hogy azért a PLA és a PETG is ereget káros gázokat és részecskéket olvadáskor, hiába nem érződik annyira a szaga, mint az ABS-nek. Tartósan ezeket sem célszerű belélegezni.


axlfsi
(veterán)

Van erről egy kicsit cizelláltabb információ forrás, kutatás eredménye? Kíváncsi lennék... (én speciel pont szeretem a PLA szagát nyomtatáskor :DDD,..de akkor lehet nem kéne erőltetni nagyon).


tepenzed
(őstag)

Milyen ragasztót használtok, ami átlagembernek is elérhető Obiban, Praktikerben?
Már 2. 20 db-ból álló figurámat cseszem be a kukába idegemben, mert nem akarja megtartani a ragasztó.
Loctite super Gel, Loctite pilanatragasztó ezeket próbáltam és nagyon sokáig kell összetartani az elemeket és utána is sokszor nem akarja megfogni.
Olyan kellene nekem, ami mocskos erős, összefogom és már állat módjára ragasztja is össze. Nem baj, ha fehérít, mert általában illesztések mentén kell amúgy is.

[ Szerkesztve ]


TeebyKay
(őstag)

Akkor nem vagyok egyedül :D A benzinét is szeretem tankoláskor de állandóan azt se szabad szagolni :D


Joshi
(titán)

Kimondottan makett ragasztót érdemes használni, ezek általában ABS és hasonló műanyagokhoz valók. Van UV-ra kötő ragasztó is, kismillió féle van belőle. De pl jó a kétkomponensű epoxy is, nekem most ilyen van itthon.

Ha hosszabb ideig kell egymáshoz tartani az alkatrészeket, akkor célszerű egy ilyen forrasztó csipeszt használni.

[ Szerkesztve ]


axlfsi
(veterán)

Nem vagy! :C
...és Mi drogosok fogjuk össze :DDD


fabula
(őstag)

ABS és PLA kibocsátás összehasonlítás:
Külső fájl, amely képet, illusztrációt stb. tartalmaz. Az objektum neve sensors-21-03247-g001.jpg
A PLA nyilván kisebb, de igen csak nem nulla PM kibocsátást produkál nyomtatás közben.
De függ a hotend hőmérsékletétől, a gyártótól és a filamet színétől is minden anyagfajta esetében.
Itt a teljes cikk: [link]


fabula
(őstag)

Ha még csak kábítana, de sajnos rákkeltő is :K .


poli27
(veterán)
Blog

Mitreapel Kétkomponensű ragasztókészlet, 2 db-os, 400 ml, oldat 100 g - eMAG.hu
Én ezt használom, az aktivátorral befújom az egyik felét a másikat megkenem a ragaccsal, és összenyomom, 5s múlva betonkemény... Jha és fél éve használom az egyik csomagot mert ugye 2 pár van benne, és a felét se használtam el :D Egy dologra kell figyelni, jól kell illeszteni elsőre, mert korrigálni nem nagyon lehet :D

[ Szerkesztve ]

üzenetek