BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


dpu1
(csendes tag)

Sajnos nincs. Egy TNM 5000-m van, azzal nem lehet.


Djtil
(csendes tag)

Nem ismerem azt a programozót, svod-al szoktam , de egyes Lenovo modellen nem elég az áram alá helyezés, van mikor rá kell nyomni egyszer a bekapcsoló gombra is az ec elérése elött.Van, hogy hibás a chip.


KonzolKartel
(őstag)

ch341a
Azt hiszem a hestore-nál is ilyen 1.000 ft.


DJ. Ru$y
(félisten)

+ Reggie0

Köszi, utánanézek!


milinte
(újonc)

Sziasztok!
Gondolkodom egy bga rework gép vásárlásán, de nem tudok dönteni. Az egyik fő kérdés, hogy forró levegős legyen vagy infrás. Több emberrel is beszéltem, a többség a forró levegőset ajánlja, de olyan gépet már nem nagyon lehet kapni. (pl Scotle hr460). Amit lehet kapni, de infrás: IR8500. Felhasználás célja: újabb laptop alaplapokon cpu, chipset csere, és pc alaplapok. Kísérletezés, tanulás céljából nem szeretnék rögtön 800eFt-os gépet venni, az arany közép utat szeretném megtalálni. Ti mit javasoltok?


Tamás9x
(őstag)
Blog

Levego, es vegyel normalisat, a kedved se veszi el, olcsobb is a vegeredmeny ,mint egy gagyival szenvedni majd venni egy masikat. De csak szerintem.


KonzolKartel
(őstag)

Egy jó alsó melegítővel, és egy jó hőlégállomással mindent meg lehet csinálni. Nekem csak porosodik a gép már nagyon régóta.

Rendes BGA gépek meg vannak 400e-től Hontonok aliexpressen alsó, felső forró levegővel.

[ Szerkesztve ]


milinte
(újonc)

Neked milyen géped van ami porosodik? :D Megnézem akkor a Hontonokat, csak furcsállottam, hogy a gépek 90%-a infrás és nem levegős.


KillHates
(nagyúr)
Blog

Nekem is 10 perc takarítás szokott lenni indítás előtt, mert ha letakarom akkor a poloskák költöznek bele, ha meg nem akkor poros lesz. Nálam sincs csapágyasra hajtva a masina.

De pont tegnap futott be pár BGA-s munka a legnagyobb örömömre.


Djtil
(csendes tag)

Pont hasonlóan gondolkodok én is. De tegyük hozzá, hogy kell lenni kézi forrasztásban gyakorlatnak. Nekem kellett közel egy év mig kitapasztaltam, lett gyakorlatom.A flux ismerete stb. Akinek nincs gyakorlata ,annak ott a bga gép. Ott nem kell lökdösni stb. Igaz a profil hangolásával biztos sok idő megy el.


Tamás9x
(őstag)
Blog

Ezert a velemenyemert meg a legelejen itt leszedtek a fejemet. Majd meglett az MCGS vezerlos gep. Azota vicc kategoria barmit is leszedni felrakni. Kell a jo gep, az nem masnapos, faradt, hisztis, vagy remeg a keze.
Scotle HR 460

[ Szerkesztve ]


Reggie0
(félisten)

Nyilvan, a hoprofilt pedig azert talaltak ki, hogy szivassak magukat a mernokok, meg biztos eppen nem volt min dolgozniuk. :D

[ Szerkesztve ]


KonzolKartel
(őstag)

Mármint a kínai mérnökökre gondolsz, akik rá raktak egy default nevű dummy profilt? Az összes profilom magam állítottam be, és szerintem ezzel mindenki így van. Az meg hogy a gyárban milyen technikát használnak az teljesen más liga, nem ide tartozik. Én, és még nagyon sok külföldi kollégám teljesen jól elvan egy alsó pre heaterrel. Ha mondjuk egy nagyobb GPU-t kellene fel emelni, akkor valszeg bekapcsolnám, de hidakért, ramokért nem fogok vele szórakozni.

milinte:

Egy ZM R6200-as. Már vagy 8 éve megvan.

[ Szerkesztve ]


Reggie0
(félisten)

Nem, hanem azt amit eloirnak az alkatreszgyartok az alkatreszhez.

"Az meg hogy a gyárban milyen technikát használnak az teljesen más liga, nem ide tartozik."

"Én, és még nagyon sok külföldi kollégám teljesen jól elvan egy alsó pre heaterrel. "

Nyilvan, mert arra egyik szerviz sem vallal garit, hogy jelentosen leredukalja az alkatreszek elettartamat a tulmelegitessel, az a lenyeg, hogy a forrasztas kitartson fel evig :) Aztan ha valami elszall ido kozben, vagy esetleg mas alkatresz is meghal munka kozben az ugyis a vevore lesz terhelve.

[ Szerkesztve ]


KonzolKartel
(őstag)

QFN-t naponta többet cserélek. BGA-s munkáim is majdnem mindennaposak, mégis nagyon alacsony a garanciális rátám. Amit Te írsz az a sufni. Egy normális szerviz nem működhet úgy hosszú távon, főleg nem a mai világban.


Reggie0
(félisten)

Ahol nem bga-s rework geppel bgaznak, az eredendoen sufni, mert toredeke folyamatvezerles/iranyitas sincs a dologban. :)

[ Szerkesztve ]


pmatthew
(tag)

Sziasztok. Van egy Xiaomi Mi 10-es mobilom, amelynél furcsa hibák jöttek elő egyik napról a másikra: nincs hang, ill. kamera, az ezeket használó appok sem indulnak el vagy hibaüzenettel elszállnak. Próbáltam újraindítás, factory resetet stb, de nem segített.

Keresgélés után azt találtam, hogy ez nem egyedi eset, és hardver problémára utalnak. Megoldásként pedig CPU reballingot javasolnak.

Tudnátok ajánlani olyan szervízt/magányszemélyt aki ilyesmivel foglalkozik? Próbáltam keresni de nem igazán találtam.

Köszönöm


Hujikolp
(őstag)
Blog

Nem érdemes vele foglalkozni. Mobil CPU-ját újragolyózni kín és valószínűleg alá is van töltve ragasztóval. Ha PoP-os, akkor ott is kellene újragolyózni. Esélytelen.
Ments le mindent róla, annak annyi volt...





Ésez még nem is volt "jól" alátöltve.

Sika-mika sem egy áldás.

[ Szerkesztve ]


ateszhv
(csendes tag)

Sziasztok tudtok olyan műszerészt aki az elhajolt lábú cpu foglalatot rendbe tudná tenni.
Egy LGA1700 as lenne. Néhány lábról lenne szó.
Köszi.
Cink_eleket nem tudom utol érni sajnos.

[ Szerkesztve ]


KillHates
(nagyúr)
Blog

Pedig csak ő van :( Én minap próbáltam mikroszkóp alatt visszagörbíteni LGA1700 elgörbült lábát és a "népművészeti agyagedény" Intel úgy csinálta meg, hogy bármilyen finoman hajtom vissza eltörik. Ja, és nem kompatibilis a lábacska a régebbi alaplapok érintkezőivel :W

üzenetek