Billentyűzet gondom van - Beviteli eszközök fórum

üzenetek

hozzászólások


jozs6200ax
(aktív tag)

Sose forrasztottam még , de belevágok.Azért kérdem mert barátomnál van( ő nem forrasztott hanem összerakott billenytűzethez vette) felesleges aztán így akkor várni se kellene míg megérekezik.


jozs6200ax
(aktív tag)

Sikerült megcsinálni.Köszönöm a segítséget :R


HMuki13
(csendes tag)

Szia nem látok választ a kérdésedre. én most vettem ilyen billentyűzetet, (skorpion k11 pro). Nekem olyan gondom van hogy bármit állítok be a világítással kapcsolatban azt egy egérkattintással vagy bizonyos idő elteltével megváltoztatja önkényesen. Az egér nem génius. Van tapasztalatod ez ügyben vele? Üdv

[ Szerkesztve ]


bandi0000
(nagyúr)

Sziasztok,

Adott egy Asus TUF Gaming K5 bill, a gondom az, hogy némelyik gomb, gondolom, amiket sokszor használtam már, nem "sima úton jár" leütéskor. Olyan, mintha kicsit súrlódna, teszt kedvéért egyiket kitakarítottam először alcohol spray-el, nem volt nagy sikere :D Másodszor sima vízzel, ami helyrehozta az első próbálkozást, de közel sem olyan mint volt...

Ezzel lehet valamit kezdeni, vagy kuka?


Sevyke
(újonc)

Sziasztok!

Lehet nem jó helyre írok, de hátha tud valaki segíteni :)
Laptopomon a jobb oldali shift gomb nem működik.
Mechanikusan működik, de pl. ha bejelentkezek a windowsba nem tudom beírni a jelszavamat vagy a pin-kódot mert a rendszer úgy érzékeli, hogy be van ragadva, numerikus részen nem ír számokat, a betűk feletti számsornál meg a shiftel lenyomott karaktereket írja.
Esetleg valaki járt már így? Van erre megoldás?

Köszi :)


dqdb
(nagyúr)

Lehet, hogy beragadt valami alá. Az erős feszegetést nem ajánlom, mert könnyen letörhetnek a nagyon apró rögzítő fülek. Tedd fel ezt, 1-2 percig nagy sebeséggel nyomkodd a gombot, és figyeld, hogy végig lila-e vagy vagy néha átvált zöldre.

Ha végig lila, akkor billenyűzetcsere, vagy AutoHotkey segítségével összedobható olyan script, ami letiltja a jobb Shiftet, de ez csak bejelentkezés után él, és egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a PIN kód bekérő ablakon aktív lesz.

Kényelmetlen átmeneti megoldásként sajnos még a karakteres numerikus kóddal bevitele sem működik a numpaden, mint 0 = Alt+numpad048, mert a Shift hatására teljesen mást csinál.


Ł-IceRocK-Ł
(addikt)
Blog

Sziasztok,
Kb 3 éve van meg egy Cooler Master mechanikus billzetem, és a mai nappal előfrodult az, hogy valamit duplán, vagy egyáltalán nem ír le a billzet. Ez az első ilyenem, tanácstalan vagyok. Mit tudok ezzel tenni? :F


dqdb
(nagyúr)

A gépelés erős mechanikai igénybevételt jelent, ahol a rezgések hatására a környezetvédelmi okokból kötelezően használt ólommentes és ridegebb forrasztóón megrepedt. Forrasztópáka, problémás kapcsolóknál az ón megfolyatása, vagy ami még jobb, ólmos és rugalmasabb forrasztóónnal felülforrasztás.


Ł-IceRocK-Ł
(addikt)
Blog

Pedig nagyon vigyázva van rá... akkor mindenképp szét kell szedjem... :((


0xmilan
(addikt)

> A gépelés erős mechanikai igénybevételt jelent

Kiveve, ha a 20 grammos kapcsolokat "simogatod", mint Domonkos. :D


dqdb
(nagyúr)

20 gramm bottom outolva is összeadódik egy idő múlva, az ólommentes forrasztóón jobb a környezetnek, de rosszabb a billentyűzeteknek.

Ólmos forrasztóón kell, és az bírja azt is, amikor lágy gépelés közben is azt látom, hogy mozog a billentyűzet belseje fel és le (60%-os méret, két flex cut a nyákon, nylon half plate, ami a ház alsó részének négy sarkára van egy-egy tüskére kifeszítve).


dqdb
(nagyúr)

Ez nem vigyázás kérdése, hanem használaté. Ha használod, akkor előbb-utóbb előjöhet ilyen probléma, nem tudsz ellene tenni. Ha visszakeresel a megfolyat szóra, akkor látni fogod, hogy eléggé gyakori dolog.


Gyuri09
(tag)

sziasztok!
Nagyon el vagyok keseredve remélem esetleg tudtok valami megoldást.....
Adott egy Logitech G915. Egyik reggel kapcsolom be a PC-t és nem világít... működik minden gombja GHub látja töltést felveszi minden.... Segítségeteket előre is köszönöm! :R


Domonkos
(Ármester)
Blog

Nos, a forrasztasi pontok nem nagyon kapnak terhelest, az on pedig a szokasos 60/40-es. :U
Bar alig van billentyuzet, amit egy evnel tovabb hasznalnek, eddig minden altalam epitett darab gondok nelkul birta az osszes mechanikai igenybevetelt. :K


dqdb
(nagyúr)

A kulcsszó a 60/40 az írásodban ;) Az rugalmas, míg a boltban kapható daraboknál kötelezően alkalmazott ólommentes eléggé rideg, de pár évig még azok is bírják általában (vagy sokkal tovább, ha nem spórolt a gyártó a forrasztás minőségén).


0xmilan
(addikt)

En most vettem ilyet az emagrol.
Ez a "kotelezoen alkalmazott olommentesseg" itt van velunk a szobaban? :D
Forrasztó ón 0,8 mm


thorex
(tag)

Sziasztok!

Egy furcsa kérdésem lenne, mert nem igazán találtam semmit sem az interneten róla:
Van egy Coolermaster Devastator 3-s billentyűzetem, ami 6 különböző színű tud lenni A problémám az, hogy magától a billentyűzet "újraindul", és ekkor piros színre vált, mert az az alap szín (ha bekapcsolom a gépet akkor piros alapból). A kábele nem hibás többször is mozgattam, nem váltott színt.
Egyszer egy ilyen váltás után feltörték az e-mail fiókomat, (bár lehet csak véletlen egybeesés), de helyreállítottam. Után még párszor ismét feltörték pedig elég erős jelszavakat adtam (nagybetű, kisbetű, szám, különleges karakter). Majd miután a színváltásnál újraindítom a gépemet, és most is ezt csinálom amikor előjön, már nem történt jelszólopás (bár csak az egyik fióknál volt ez).
Azt is észrevettem, hogy bizonyos weboldalak megnyitása után (nem mindegyik pornó :DD) , ha nem használom kb. 10-30 percig a gépet gyakran színváltás lesz, de nem mindig. Ha nem megyek azokra az oldalakra, akkor csak nagyon ritkán jön elő a színváltás (de ez is csak lehet, hogy véletlen egybeesés)

A gépen Eset Internet Security van (eredeti), ami most már az Eset HOME Security Essential-nak felel meg. Nem talál semmit sem a gépen.
A böngésző Opera a legfrissebb reklám -és követésblokkolóval + uBlock-kal. Próbáltam a böngészési adatok törlését is, de azzal sem változott semmi sem. A windows 10-s volt, de az új gépen már 11-s (eredeti), de ott is csinálja (nem a fentiek miatt vettem újat :D )

A kérdésem valamiféle vírus, kémprogram van a gépen, ami figyeli a billentyűzetet, hogy mit ütök le, csak amikor bekapcsol akkor újraindítja a billentyűt és ezért vált pirosra, vagy csak szimplán valamiféle billentyűzet hiba lehet?


ace05
(senior tag)
Blog

Lett egy razer huntsman v2 billem. Az i betűt, hogy tudnám a razor szoftverében újra mappelni? Mert a beállításokat megtaláltam, de csak az angol abc betűit engedi, vagy ha felvenni próbálom akkor egy ctrl-t is hozzá rak. Powertoysban megtudom csinálni, de a razer szoftverében szeretném.


hyperst
(tag)

üdv
Van egy asus echelon [link] billentyűzetem, amit szeretek, viszont már elég poros/ragadós állapotban van, kicsit akadozik a leütés is a nem sűrűn használt gomboknál. Mivel nem értek hozzá igy kérdezek inkább. Lehet ezt orvosolni? Valahogy rendbe hozni a billentyűzetet.


[Prolixus]
(addikt)

Ha a kapcsolókba magukba jutott por meg trutyi és azért ragad, akkor az forrasztós művelet lesz. Szétszeded a billentyűzetet --> kiforrasztod a kapcsolókat --> szétszeded a kapcsolókat és kipucolod őket.

üzenetek