Blu-ray lejátszók - TV & Audió fórum

üzenetek

hozzászólások


johnywalker
(őstag)

Látatlanban nehéz biztosat mondani.Lehet lézer olvasófej meghibásodás is.


koncsik
(MODERÁTOR)
Blog

Esetleg egy FW frissítés vagy újratelepítés? (Sajnos valószínű amit johnywalker írt vagy a drive motor halhatott meg...)


Ger_man
(senior tag)
Blog

Nekem egy 160-as modellel volt olyan gondom, hogy megnyúlt a lemeztálca behúzó ékszíj és nem tudta teljesen behúzni a tálcát emiatt a lemez pörgés sem indult be. Próbált meg kézzel megnyomni a tálcát, akár úgy hogy lepattintot a frontját, mikor kint a tálca. Igaz nekem az esetek nagy többségében rögtön ki is jött a lemeztálca, mintha elakadt volna.


Nagy ho-hohó
(csendes tag)

Hazajöttem és lekaptam a tetejét.Amikor a lemezt beviszi az beáll a helyére és egy kicsit fordul jobb felé.Alul meg olyan mintha az olvasó fej pozicionálna.A szalagkábel is mozog.Azt hiszem négy kattanás van míg megáll.Sajnálnám kidobni mert szinte bolti állapotú.Érdemes megcsináltatni egyáltalán? Van itt olyan aki foglalkozik ilyennel?Mennyiből be jönne ki? Vagy inkább vegyek egy újat? Van vagy 250 blu-ray lemezem és mindenképp kell egy lejátszó. Megköszönöm a válaszokat.


johnywalker
(őstag)

Tudtommal ezekben dual-lézerfej van (vörös-kék).Jó lenne tudni a tipusát, az alapján el lehetne dönteni hogy gazdaságos a javítás vagy nem.


Nagy ho-hohó
(csendes tag)

Megnéztem a lézer típusát: KEM-480AAA ez van egy matricán.


johnywalker
(őstag)

Ha a neten körűlnézel láthatod, hogy van 5K-ért kínai utángyártott, az eredeti japán minimum 20.


jeni
(félisten)

ha ez bevállalós akkor ilyet az aprón találsz:
Sony X800M2 4K UHD
vagy nagyon olcsón
LG BD550 Blu-ray és DVD lejátszó
Sony BDP-S3700B Blu-ray

[ Szerkesztve ]


Nagy ho-hohó
(csendes tag)

Köszönöm


Nagy ho-hohó
(csendes tag)

Köszönöm, ha venni kell akkor csak újat.Erre sincs biztosíték,hogy másnap nem száll el. Az enyém is kifogástalan volt és egyik pillanatról a másikra kampec.


Zanik
(addikt)
Blog

Anno unokatesómnak adtam el a BDP-170-esem, és két év múlva hasonló hibát produkált. DVD és CD lemezeket olvasta, a BD lemezeket nem. Szétszedte, megtisztogatta, de nem lett jobb. Javítani se érte már meg. Ha minden igaz, lecserélte.


johnywalker
(őstag)

Nekem most a pc-s blu-ray íróm járt így.Olvasni olvassa a bd-t, de írni már csak dvd-t és cd-t szeret.


Nagy ho-hohó
(csendes tag)

Most már semmilyen lemezt nem olvas.Érdekes most utána jártam és a Pioneeren kívül a Sony és a Toshiba is használta ezt az olvasófejet.Még gondolkodom a javításban mert nagyon jó állapotban van a készülék,az USB része kifogástalanul működik.Nem tudom mennyibe lenne a szerelési munka díj.Tudna valaki árat mondani? Budapesten és környékén.


doni11
(tag)

Sziasztok!
Most mennyi bekerül OPPO UDP-203-ra CFW?


Joshi
(titán)

Ez ügyben keresd robi-k fórumtársat.


doni11
(tag)

Köszönöm, de közben ajánlottak az AVforums.com -ról egy ingyenes megoldást. :Y
[CFW]
Van itt valaki aki felrakta már :F

[ Szerkesztve ]


Joshi
(titán)

Mi a célod a CFW-vel? Miért akarod felrakni?


doni11
(tag)

DVD-re másolt SACD-t (SACD-R) és SACD ISO-t szeretnék lejátszani.
Ez az ingyenes cfw elvileg megoldja.

[ Szerkesztve ]


Joshi
(titán)

Akkor kelleni fog. Én anno Octogon Audionál eleve CFW-vel vettem, de azt is robi-k csinálta. Ha van bátorságod felrakni, akkor hajrá. ;] Igazság szerint a firmware frissítéseknek az a lényege, hogy mindent pontosan abban a sorrendben és módszerrel kell csinálni, ahogy le van írva. Illetve türelmesen ki kell várni míg végez mindennel. Próbálj keresni az AVS fórumon valakit aki már megcsinálta.


doni11
(tag)

Még bizonytalan vagyok. :D
Egyenlőre csak letöltöttem a fájlokat és olvasgatom hogyan tovább. Jó lenne ha lenne itt valaki aki már felrakta és megosztaná a tapasztalat.

üzenetek