Borravaló és a magyar mentalitás - Társadalom, közélet fórum

üzenetek

hozzászólások


didros
(senior tag)

Én vendéglátó helyiségekben szoktam adni szintén 10%-ot vagy felette még akkor is ha csak közepesen voltam megelégedve az étellel viszont a kiszolgálás rendben volt. Sajnos ha ismeretlen helyen eszek, nagyon gyakran belefutok silány ételekbe, de ez már olyan szinten magyar specialitás, hogy nem büntetem érte a felszolgáló srácot. (Bár tudom, a borravaló elvileg közös, tehát mindenki munkáját értékeli vele a vendég.)
Megoldás? Fogalmam sincs... Elsőször a vendéglátó helyekneknek kellene törekedni, hogy mindig a legjobbat nyújtsák, aztán jön majd az a borravaló magától, ha a vendégnek elkerekedik a szeme, hogy ''azannya, ilyen jót már hónapok óta nem ettem!'' :)

Ja, a jutalékos rendszert nem javaslom. Így nincsenek ösztönözve a felszolgálók a jobb munkára. Meg egyébként se legyen egységes a borravaló. Akinek van pénze bőven az adjon 30%-ot akár, ha menőzni akar ill nagyon elégedett. :)

[Szerkesztve]

üzenetek