C++ programozás - Szoftverfejlesztés fórum

üzenetek

hozzászólások


dabadab
(titán)
Blog

gondolom ezért foglalkozunk csak így vele.

Hát... hány éves vagy, királyfi?... :(

A kiválasztás (eldöntés + keresés) típusalgoritmusnál használhatok for ciklust simán bool nélkül?

Szerintem nem értem a kérdést.
A mellékelt kódban nem látszik, hogy az elsonegativindexe* hogyan és hol lett inicializáva (már ha egyáltalán), márpedig az az értéke nem fog változni, mert ha a bevittadatok[i]* negatív, akkor a for a ciklusfeltétel miatt pont azelőtt megszakítja a ciklust, hogy értéket adnál neki.

*: kódban ne használj magyar változóneveket és kommenteket. soha. tényleg soha.

[ Szerkesztve ]


pocokxx
(Közösségépítő)
Blog

Csak egy kódrészletet adtam; a deklarásokat most lespóroltam az elejéről... Azért adtam most ilyen nevet, hogy jobban átlátható legyen, hogy mit szeretnék kapni eredményképpen.
A linkelt feladatban mondjuk kérdés, hogy van-e negatív szám az adott halmazban, és ha van, akkor hányadik a sorban?
A "királyfi" 38, de most jutott el oda, hogy talán érdemes lenne foglalkozni kicsit mélyebben ezekkel a felszínkapargatás helyett...


Tomi_78
(tag)

Sziasztok!

Van itt valaki, aki Code Blocks-t használ wxWidgets-szel C++ programozáshoz?
Azért kérdezem, mert én megpróbáltam volna ezt, és ehhez fel is telepítettem mindkettőt a számítógépemre (CB 20.03 és wxWidgets 3.2.4-et), megcsináltam a beállításokat, indítás után be is jön a GUI, de amikor futtatnám a programomat, mindig az
ld.exe cannot find -lwxmsw31ud
hibaüzenetet mutatja.
Mit jelent ez és hogyan javítható ki?


dabadab
(titán)
Blog

Disclaimer: se CodeBlocksot, se wxWidgetset nem használtam soha.

Ez azt jelenti, hogy nem találja a wxmsw31ud.lib könyvtárat (gondolom ez lehet a wxWidgets). Ennek oka lehet pl. az, hogy a 3.2.4-es verzióban ez wxmsw32ud.lib néven fut (vagyis szólni kellene a Code Blocksnak, hogy ne 3.1-et akarjon használni) ésvagy nincs jól beállítva a CodeBlocksban a wxWidgets elérési útja.

[ Szerkesztve ]


Tomi_78
(tag)

Az a baj, hogy indításkor csak a wx3.1.x-ig kínálja fel a változatot. Ennek ellenére megkérdezi mindig az elérési mappáját, annak pedig jól megadom a 3.2.4-est, és erre már a képen látható hibát dobja fel, mikor beállítom neki a Configuration options-ban a dolgokat indításkor:


dabadab
(titán)
Blog

Hát, akkor a jelek szerint le kell vadásznod valahonnan egy 3.1.x-es wxWidgetset, mint legkézenfekvőbb megoldás.


Tomi_78
(tag)

Igen, 3.0.x.-essel már hiba nélkül működik; köszi a segítséget!
Azt hittem, a verzió kiválasztása a varázslóban csak amolyan tájékoztató jellegű, és ami fontos az az a mappa, amit én megadok, amiben a wxWidgets van. De úgy látszik, nem így van. Meg az is bekavart, hogy a legújabb CodeBlocks a legújabb wxWidgetst még nem ismeri.


cog777
(senior tag)

Tud valaki c++ teszteket? Lehetoleg advanced level-t vagy magasabbat, akarok allas interjuzni a kozeljovoben es bizonyos dolgokban berozsdasodtam. Linkedin-en van par kurzus c++20-al kapcsolatban, de ugy erzem jo lenne teszteket csinalgatnom.


Tomi_78
(tag)

Valami ilyesmikre gondoltál, mint:
[link]
vagy:
[link] ?
Nem tudom, milyen szintűek, de többek között ezeket adta ki a Google a "c++ programozás teszt" keresőszavakra.


cog777
(senior tag)

Koszi, az elsot nem tolti be. Igen, bar nekem evekkel korabban a Google sokszor nagyon alap kvizeket adott ki, ezt pl 25-bol 24-et sikerult eltalalnom, tul alap.

Most rakeresve "c++ quiz" kifejezesre, tobb tesztet talaltam, pl c++20 teszt. Bocs a zajt.
[link] , [link] , [link]


Archttila
(veterán)
Blog

Sziasztok!
Nem vagyok programozo, ezert szuksegem lenne egy kis segitsegre az alabbi program forditasahoz [link] ( PKGBUILD [link] )
Szoval a lenyeg, hogy miutan helyrepofoztam a fuggosegeket, ninja az alabbi hibaval eldobja az egeszet [link]
Abban bizom, hogy csak az env reszt kell kiegesziteni valamivel a PKGBUILD-be. ;]
    )
    env CC=clang CXX=clang++ arch-meson .. ${_opts[@]}
    ninja
}
Az SACD tamogatas miatt lenne fontos hogy mukodjon..

[ Szerkesztve ]


Archttila
(veterán)
Blog

Arra tudok meg gondolni, hogy valami regebbi clang verzioval kmpatibilis a kod.


Archttila
(veterán)
Blog

Na, csak megoldottam :) most viszont a decodernel problemazik (de legalabb mar kozelebb vagyok a vegehez) :)

Found ninja-1.11.1 at /usr/bin/ninja
[456/733] Compiling C++ object src/decoder/plugins/libdecoder_plugins.a.p/FfmpegIo.cxx.o
FAILED: src/decoder/plugins/libdecoder_plugins.a.p/FfmpegIo.cxx.o
clang++ -Isrc/decoder/plugins/libdecoder_plugins.a.p -Isrc/decoder/plugins -I../src/decoder/plugins -Isrc -I../src -I. -I.. -Isrc/lib/sacdiso -I../src/lib/sacdiso -I../src/lib/sacdiso/libdstdec -I../src/lib/sacdiso/libdstdec/binding -I../src/lib/sacdiso/libdstdec/decoder -Isrc/lib/dvdaiso -I../src/lib/dvdaiso -I../src/lib/dvdaiso/libmlpdec -I../src/lib/dvdaiso/libmlpdec/libavutil -I../src/lib/dvdaiso/libudf -I/usr/include/spa-0.2 -I/usr/include/glib-2.0 -I/usr/lib/glib-2.0/include -I/usr/include/sysprof-6 -I/usr/include/opus -I/usr/include/pipewire-0.3 -I/usr/include/dbus-1.0 -I/usr/lib/dbus-1.0/include -I/usr/include/libinstpatch-2 -I/usr/include/SDL2 -fdiagnostics-color=always -D_GLIBCXX_ASSERTIONS=1 -D_LIBCPP_ENABLE_ASSERTIONS=1 -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -Wall -Winvalid-pch -Wextra -Wpedantic -std=c++2a -ffast-math -ftree-vectorize -Wcast-qual -Wdouble-promotion -Wmissing-declarations -Wshadow -Wunused -Wvla -Wwrite-strings -Wunreachable-code-aggressive -Wused-but-marked-unused -fno-threadsafe-statics -fmerge-all-constants -Wextra-semi -Wmismatched-tags -Woverloaded-virtual -Wsign-promo -Wno-non-virtual-dtor -Wcomma -Wheader-hygiene -Winconsistent-missing-destructor-override -Wsuggest-override -fvisibility=hidden -ffunction-sections -fdata-sections -D_GNU_SOURCE -march=native -O2 -pipe -fno-plt -fexceptions -Wp,-D_FORTIFY_SOURCE=3 -Wformat -Werror=format-security -fstack-clash-protection -fcf-protection -fno-omit-frame-pointer -mno-omit-leaf-frame-pointer -Wp,-D_GLIBCXX_ASSERTIONS -g -ffile-prefix-map=/tmp/makepkg/mpd-sacd/src=/usr/src/debug/mpd-sacd -flto=auto -fPIC -pthread -D_REENTRANT -D_DEFAULT_SOURCE -D_XOPEN_SOURCE=600 -MD -MQ src/decoder/plugins/libdecoder_plugins.a.p/FfmpegIo.cxx.o -MF src/decoder/plugins/libdecoder_plugins.a.p/FfmpegIo.cxx.o.d -o src/decoder/plugins/libdecoder_plugins.a.p/FfmpegIo.cxx.o -c ../src/decoder/plugins/FfmpegIo.cxx
../src/decoder/plugins/FfmpegIo.cxx:28:10: error: use of undeclared identifier 'AVERROR_EOF'
28 | return AVERROR_EOF;
| ^
1 error generated.


Archttila
(veterán)
Blog

Lefordult :))

üzenetek