Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Ripper17
(tag)

ha nem disztribútornál dolgozol, de rendszerintegrációs szolgáltatást is nyújt a munkáltató, akkor bele lehet futni olyan tenderekbe, ahol bizony konkrétan érvényes vizsgás mérnökből X darabot kér a megbízó. mert azt szeretné, ha el is készülne a munka, nem pedig - ne vedd magadra - "20 éve üzemeltetek, access vlan 2 szintű jegyek kezelése fejből megy, anno volt CCNPm is, de egyébként 18 éve nem követem a szakmai újdonságait, viszont nagy arcmérettel tudom: felesleges a CCNP" szakmai színvonalú mérnököket rakna oda a fővállalkozó, akiknek a megbízó kell elmagyarázza, miről is van szó. (megtörtént eset alapján)

ezen felül nagy cégekben meg pont úgy kiszűrhetnek az 1. körös szakmai interjún is 2 kérdéssel, hogy a CCNP szintű tudásod az mikori CCNP szintű, mint ahogy a HR SSC-s recruiter is checklist alapon visszadobhatja a CV-d, és el se jutsz igazolni magad.

én személy szerint Level3/senior engineer szint felett NEM szeretek dolgozni NEM ccnp vagy ennek megfelelő Huawei/HPE-Aruba/stb. vizsgás mérnökökkel, mert 98/100 eset jellemzően a megkopott, régi, már-már elavult tudásukra akarnak visszavezetni mindent, de legalább semmifajta motivációjuk nincs hogy mélységében megtanuljanak új dolgokat is. kb ugyanaz a véleményem, mint a diplomáról: csak olyantól hallom ICT-ben hogy felesleges, akinek nincs, de legalább jóval laposabb a karrieríve felfutása, és nagyon ritkán fog akár csak senior expert / architect pozíciók közelébe is kerülni, nem hogy szakmai teamlead legyen.

[ Szerkesztve ]

üzenetek