Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE) - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Bandi18
(tag)
Blog

CCNA: 94% :))

[ Szerkesztve ]


CsodaPOK
(senior tag)
Blog

Gratula!


gaben
(aktív tag)

Sziasztok!
Ti melyik vizsgát teszitek le, a 640-802 CCNA-t? Vagy az egész cisco-s történetet ezzel a vizsgával kell kezdeni? MErt van 640-816 is.
Illetve, melyik vizsgehelyre mentek?
Köszi.

[ Szerkesztve ]


Bandi18
(tag)
Blog

Hello

Érdemes ezzel és a CCDA--val kezdeni, ez mindennek az alapja, ezekre épül minden.
CCNA: 640-802
CCDA: 640-863

Én több helyen is voltam, Székesfehérváron, meg Pesten is. Vue.com-on jelentkezz és ennyi. Ha nincs dombornyomott kártyád akkor cska olyan helyekre mehetsz ahol kp-val is lehet fizetni.

Sok sikert


TR3
(tag)

Ez attól függ, hányszor akarsz menni vizsgázni. Ha egyszer akkor a 640-802 CCNA-t kell megcsinálnod, ha úgy gondolod, hogy két részletben könnyebb, akkor a 640-822 ICND1-et és a 640-816 ICND2-t.


TR3
(tag)

A CCDA-ból a 640-864-es az aktuális. Jelenleg még lehet menni a 863-ra is, de hamarosan meg fog szűnni.


Spa4aPaSWebr
(csendes tag)

640-802 CCNA

640-822 ICND1 (CCENT)
640-816 ICND2 (CCENT)

A CCNA és a CCENT vizsgakövetelményei gyakorlatilag megegyeznek. A CCENT-nél 2 alkalommal kell elmenni vizsgázni. Én ezt nem ajánlom. Nem olcsóbb mint a CCNA vizsga, és 2x stresszeled magad a vizsgával. Nem éri meg...

>az egész cisco-s történetet ezzel a vizsgával kell kezdeni?

Nem, nem rögtön a vizsgával kell kezdeni. Előbb inkább tanuljál! :)
Nem kötelező a CCNA certification a CCNP szint megszerzéséhez, de a CCNA ismeretek nélkül úgysem fog menni. ;)

Career Certifications

Ha nem pont a designnal akarsz foglalkozni, akkor felesleges a 640-864 CCDA vizsgára elmenned.

>melyik vizsgehelyre mentek?

Amelyik közel van és szimpatikus. Személy szerint a WSH-nál szoktam vizsgázni.

Locate a Test Center: Cisco Systems, Inc.

Ha saját zsebből fizeted a vizsgát, akkor érdemesebb a vizsgára való regisztrációt és vizsgadíj kifizetést saját magadnak megcsinálnod ezen az oldalon. Fizethetsz a vizsgaközpontban is, de ott jellemzően 30%-50%-kal többe kerülnek a vizsgák.

Vizsgára való regisztráció előtt MINDENKÉPPEN egyeztess telefonon vagy e-mailben a vizsgaközponttal, hogy az adott időpontban van-e szabad gép?

A vizsga időpontjában pontosan jelenj meg a helyszínen. Legyen nálad 2db fényképes hivatalos igazolvány. Más nem szükséges, úgysem vihetsz be semmit a vizsgaterembe. :D

Create a web account.

[ Szerkesztve ]


TR3
(tag)

A CCNA tartalmazza a CCENT anyagát is, de ez fordítva azért messze nem igaz. Az ICND2-nek nem sok köze van a CCENT-hez.
A CCNP minősítés megszerzéséhez pedig tudtommal még mindig kötelező a CCNA vizsga.


Spa4aPaSWebr
(csendes tag)

>de ez fordítva azért messze nem igaz.

Jó, ennek nem néztem nagyon utána. Viszont ha így van akkor miért fogadja el a Cisco az INCD1+INCD2-t CCNA minősítésként?

>A CCNP minősítés megszerzéséhez pedig tudtommal még mindig kötelező a CCNA vizsga.

Ezt nagyon benéztem! Tényleg úgy van ahogy írod! Bocsánat!
CCNP Certification


TR3
(tag)

>Viszont ha így van akkor miért fogadja el a Cisco az INCD1+INCD2-t CCNA minősítésként?

Az ICND2 jelenleg egy CCNA szintű vizsga azzal a különbséggel, hogy ebben nem kérdeznek rá alapdolgokra, mint a CCNA-ban. Pont ezért kell letenni mellé az ICND1-et, hogy lássák azokkal is tisztában vagy. De ha már aktív CCNA vagy, akkor feltételezik hogy tisztában ezekkel, ezért a minősítés megújításához elég az ICND2 is.


Spa4aPaSWebr
(csendes tag)

Köszönöm! Ma is tanultam! :)


cstomi15
(tag)

Sziasztok!

A suliban heti 10 órában tanulunk CCNA-t, melyhez a Cisco oldalán is elérhető online tananyagot használjuk. A laborgyakorlatokat is a suliban végezzük el, mivel az iskola megvette a CCNA oktatásához szükséges hálózati eszközöket is.

Kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy a központi CCNA vizsgához elég az, amit mi tanulunk, tehát a Cisco oldalán is elérhető online tananyag, vagy az csak egy része a valódi anyagnak? Ez a kérdés azért merült fel bennem, mert találtam a neten pár olyan CCNA tankönyvet, melyek oldalszáma 500 körül mozgott.

Üdv: cstomi


TR3
(tag)

Elég szokott lenni az online tananyag, de ez attól is függ, hogy melyiket használjátok, ugyanis kétféle van belőle. A CCNA Discovery az egyszerűbb, ennek az anyaga inkább csak a CCENT minősítéshez elég, az Exploration bővebb, ez jó a CCNA vizsgára is.


Akiii
(tag)

Sziasztok,

Esetleg a Ph-n kivul ismertek valami magyar nagyobb cisco forumot? :)

Üdv,


Akiii
(tag)

Ha ezzel a blueprinttel tisztában vagy kivulrol belulrol akkor nemlehet hiba :)

[link]


Atos23
(senior tag)
Blog

Halihó :)

Én Még 2005-ben végeztem CCNA-t, és azóta szolgáltatónál dolgozom. Mivel Február 15. a jelenetkezési határidő a felsőoktatásban, kérdezném, hogy van-e olyan fősuli vagy egyetem itthon, aki CCNP-t oktat, és Felvi-n kell jelentkezni? :)

Progmatra akarok menni szeptembertől, de ha van ilyen suli, lehet hogy CCNP lesz a vége.

A CCNP rendes, magyar diplomát is a kezembe ad, vagy megint csak egy olyan fartisztító papírlapot, amit CCNA után kaptunk? :))


Akiii
(tag)

Diplomára ne várj, max egy oklevélre meg egy kártyára :) De hidd el sokhelyen többet ér


Atos23
(senior tag)
Blog

Na igen, ez várható. :) A mézesmadzag sok esetben a papírral való kecsegtetés. Csak nálunk most éppen az a téma a szolgáltatónál, hogy minden bizonyos munkakörben dolgozó kollégának legyen fősuli/egyetem papírosa is, a szaktudás le van szrva.

Gondoltam, a CCNP-vel jobban járok, mint egy progmattal, de sajnos jelen helyzetemben kell a hivatalosan, államilag elismert diploma. :(((


kraftxld
(nagyúr)
Blog

Barmilyen bufe szakot csinalj meg minnel kevesebb erofeszitessel ha mar ez a vezerkar vagya. Mellette meg nyomd a CCNP-t.
Amugy en is nemreg kezdtem el a CCNA-ra valo felkeszulest igy 4,5 ev MS vizsgak utan, kicsit mas megkozelitest kivan a tema, de azert bele lehet razodni, szerintem 1-2 honap alatt meglesz a 802-es vizsga aztan haladok szepen tovabb. Az uzem is megdob majd nehany regebbi cuccal gyakorolni.


Akiii
(tag)

Törekedj minnél több hands on the labre, sokkal nagyobb tapasztalat minthogy emulálnád a dolgokat márha megengedheted ugy értem. Ebayről is osszelehet szedni olcso 800series routereket amik tokeletesen alkalmasakkezdesnek vagy 2950es Catalystokat.

üzenetek