Darktable (Ingyenes Lightroom alternatíva, Linuxra és Mac OSX-re) - Digitális fényképezés fórum

üzenetek

hozzászólások


norbinator
(csendes tag)

Sziasztok!

Ez a téma azért született, hogy az a néhány ember, aki szerény véleményem szerint az országban használja a címben szereplő programot, megoszthassa a tapasztalatait, esetleg választ kaphasson a felmerülő kérdéseire. Így talán gyorsabban bővülhet a programot használók tábora.

Ez egy nyílt forráskódú, ingyenes, Lightroom szerű felülettel rendelkező RAW szerkesztő program. Szerintem jelenleg a legjobb ingyenes alternatíva.
Sajnos Windows-ra nem elérhető, így Linux/OSX kell hozzá.

Szabdon letölthető és használható:

http://www.darktable.org/

[ Szerkesztve ]


trlala
(aktív tag)

Már van windowsos változat...


t72killer
(titán)
Blog

Kemény, 5év alatt ezzel együtt 2 darab válasz érkezett a topikba:(. Jómagam épp egy Lightroom alternatívát keresek, mert falramászok a felhős, számítógépet mindenféle háttérben futó processzekkel telef.só adobe termékektől :((( .


trlala
(aktív tag)

Nem egy pörgős topik


t72killer
(titán)
Blog

Nekem se tartott sokáig az ismerkedésem a progival, a DNG nyersfájlokat egyszerűen nem volt hajlandó bekajálni, rövid úton búcsút vettünk:(((.


ROBOTER
(addikt)

Nekem gyári WIN 10 (új Dell Precision) alatt első indításra fagyott. Azóta nem próbáltam.


t72killer
(titán)
Blog

Kemény. Kár érte. Gondolkozom linuxra átálláson, de ahhoz kéne egy masszív megbízható képszerkesztő és egy méginkább megbízható videószerkesztő.


ROBOTER
(addikt)

Én GIMP-ezek, mazohista vagyok. Igaz, a fotózást lényegében abbahagytam. Időutazás, az egész, a grafikus felszín alapja (gtkmm) 15 éve is maradinak számított, és azóta hordozza (nem csak elvi, hanem programozási) hibáit.


trlala
(aktív tag)

Én is próbálgattam a Gimpet, de nem tudom egyszerűen megszokni.


trlala
(aktív tag)

Ha a munkámhoz nem kéne win, meg lenne normális képszerkesztő, rég Linuxoznék. A win 10 utálatos.


BitRider
(aktív tag)

És mi a helyzet vajon most, a 4.5.0 árnyékában? Jópár év alatt csak csiszolgattak valamit, végig se tudom pörgetni a githubot, annyi fix volt azuóta, mióta legutóbb írtatok.


BitRider
(aktív tag)

Mindegy is, közben készül az Ansel, ami darktable alapú, csak annak a katyvasza nélkül. Érdemes elolvasni a lap alján a fejlesztő kritikáját a darktable-ről. :D

[ Szerkesztve ]


blasi19R
(csendes tag)

Én szoktam használni linuxon a Darktable, és szeretem is, de valóban lomhább lett, mint volt. Kíváncsi vagyok erre az Anselre. 😁

üzenetek