DIGI kábel TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Kuter
(senior tag)
Blog

Mint tudjuk a digi tv az egyetlen kábel tv szolgáltató aki ingyen és bérmentve szolgáltat digitáli jelet a kábelen.
Másik szolgáltatók borsos árat kérnek ezért.
Itt probáljuk össze szedni hogy milyen tv-n és minőségben lehet fogni,mert sok lcd,plazma tv-re feltüntetik hogy DVB-T csak hogy nem mind tudja az mpeg 4-et ill a cabel csatornákat kezelni.
Magam részéröl akkor el is kezdeném
Tipus :Samsung 42" PS42B430P2WXXH DVB-T/C Mpeg4
tehát a tv digitális tunerrel is rendelkezik,de a legfontosabb hogy a tuner tudja a DVB-T/C (cabel) mpg4 kodolást ,ha ez meg van nem kell a set-top-box,csak simán be kell dugni az antennát azt kész.
Nálam több mint 50 csatorna digitálisan.Nagyon meg vagyok elégedve a képminöségel.Az m1 és az m2 HD -ban brutál.

Üdv:Kuter


rinpocse
(tag)

Van egy Sony 40"-os W3000 LCD-m. Ez vajon tudja-e az MPEG4-et?


McLaca
(őstag)

A TV2-ről mi a véleményed? Mert analógon nagyon szét van tömörítve, de szerintem ugyanezt a széttömörített jelet viszik MPEG4-ben is, csak utóbbinál a TV alakítja át, analógnál meg a digi saját eszköze valahol a drót elején...

rinpocse: a teljes típusjel kéne. Van DVB-T a W3000-ekben, de hogy 4-es-e, és hogy DVB-C-vel is megy-e, arról nem találtam infót (igaz, nem is törtem össze magam, hogy megtaláljam. :D Amúgy a kézikönyve mit mond?)

Üdv!


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi. a TV2-nél digitálisban nem anyira töredezik a kép,analogban betyár rossz,főleg a gyors mozgásoknál.Most felkerült pluszban az RTL és aTV2 teszt he-aac (High-Efficiency Advanced Audio Coding) úgy néz ki probálgatják a digitális rendszerüket.Szerintem majd amit lehet HD-ban fogják nyomni az adást.


LeeFH
(csendes tag)

Szia!

Jól értettem, hogy digi tv-s szolgáltatással sikerült HD adást (m1, m2) fognod? Kifejtenéd hogyan? Érdekel. :))


bolha23
(aktív tag)

Egy Mpeg4 DVB-C tuneres televízió kell hozzá.


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi. Igen M1 HD, M2 HD, Duna HD,+ az összes analog adás is digitálisan lehet fogni a digikábelen (fel kovertálják),képminőség nagyon,nagyon jó az analoghoz viszonyítva. DVB-T/C MPEG4 tuneral elátott tv kell hozzá.Ha ez meg van nem kell a SET-TOP-BOX .

[ Szerkesztve ]


Thulcandra
(senior tag)

Erm, itt egy kicsit félreinformálsz, azt nem ártana javítani... elég nagy kavarodás van az emberek fejében a digitális műsorszórásról, szabványokról, ne keverjük be őket jobban!

" DVB-T/C (cabel) " itt a kábel szó direkt hibásan van írva angolul, mert az idézett részben is így van...

Ez nem azt jelenti, hogy digitális "cable" - azaz kábel TV jelet képes fogni, hanem azt, hogy Terrestrial (T) / Cable (C) azaz digitális földi és digitális kábel műsorszórás vételére alkamas!

További digitális szabvány a DVB-S ami pedig a Satellite azaz digitális műholdas (parabolás) műsorszórást jelenti.

[ Szerkesztve ]


detri
(aktív tag)

Sziasztok!

Engem az Eurosport HD érdekelne, azt is adja a Digi?

köszönöm,
d.


bolha23
(aktív tag)

Nincs a digikábelen Eurosport HD. Ha lenne valószínűleg dobna az előfizetési díjon.


McLaca
(őstag)

De valószínűleg még inkább vonzó lenne a sportrajongóknak. :)

Üdv!


detri
(aktív tag)

Szó nélkül fizetnék érte. :) US Opent milyen jó lenne most HD-ban! :)


attesz_32
(tag)

Sziasztok!
Mostanában készülök lcd tv-t venni, Az lenne a kérdésem, (Digi kábel tv-re van előfizetés) ha dvb-t/c tunerral szerelt készülékem van, akkor csak az antennát bedugom és már kereshetem is a digitális adásokat? Ezt a tv-t néztem ki, van valamilyen véleményetek róla? http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/samsung/le32b450c4wxxh-p36463108/ segitségeteket előre is köszönöm


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi. Ugy ahogy mondod ,antenna kábel bedug azt digitális csatornák keresése,amit kinéztél az tudja ezt,benne van a DVB-T/C mpeg4 tuner.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Engem az érdekelne elsősorban, hogy szerintetek egy dvb-c-s tv megér-e +40K-t, nyerek-e olyan sokat a képminőséggel az analóghoz képest?

Set top boxot olcsóbban ki lehet hozni?


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi. Minden féleképpen szeb lesz a képminőség,de azért tipust is írhatnál.(bár a 40e ft kicsit -nagyon túlzotnak mondható)csak nem pana tv.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Hmmm, érdekes, úgy emlékeztem lg 32lh4000-ben csak t van, 5000-ben, meg 7000-ben pedig c is, de most úgy látom egyikben sincs c. Így van ez? Most meg azt olvasom máshol, hogy az lh5000-ben van. :D Fene se tudja...


McLaca
(őstag)

Az hogy csak t-e, vagy c is, csak az ún. kábelfrekvenciánál (VHF3) számít, nemde? Abból meg nem sok van és átfedi egy része az UHF frekvenciát. Mert azon kívül a tv-nek hót tök totál mindegy, hogy a drót másik végén lepkeantenna, vagy kábeltv erősítő van-e, nem...?

Üdv!


attesz_32
(tag)

Sziasztok!
ez mit jelent??:MPEG4/AVC (H.264) HD
Ezt az egyik tv leírásába találtam, csak nem nagyon értem mit is jelenthet.


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi.Azt lelenti hogy a földfelszini digitális adásokat tudod nézni majd vele,de a kábel csatornán adott digitális programokat nem,minden féle kép DVB-T/C mpeg4-es tuner kell.

üzenetek