DIGI kábel TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Kuter
(senior tag)
Blog

Mint tudjuk a digi tv az egyetlen kábel tv szolgáltató aki ingyen és bérmentve szolgáltat digitáli jelet a kábelen.
Másik szolgáltatók borsos árat kérnek ezért.
Itt probáljuk össze szedni hogy milyen tv-n és minőségben lehet fogni,mert sok lcd,plazma tv-re feltüntetik hogy DVB-T csak hogy nem mind tudja az mpeg 4-et ill a cabel csatornákat kezelni.
Magam részéröl akkor el is kezdeném
Tipus :Samsung 42" PS42B430P2WXXH DVB-T/C Mpeg4
tehát a tv digitális tunerrel is rendelkezik,de a legfontosabb hogy a tuner tudja a DVB-T/C (cabel) mpg4 kodolást ,ha ez meg van nem kell a set-top-box,csak simán be kell dugni az antennát azt kész.
Nálam több mint 50 csatorna digitálisan.Nagyon meg vagyok elégedve a képminöségel.Az m1 és az m2 HD -ban brutál.

Üdv:Kuter


rinpocse
(tag)

Van egy Sony 40"-os W3000 LCD-m. Ez vajon tudja-e az MPEG4-et?


McLaca
(őstag)

A TV2-ről mi a véleményed? Mert analógon nagyon szét van tömörítve, de szerintem ugyanezt a széttömörített jelet viszik MPEG4-ben is, csak utóbbinál a TV alakítja át, analógnál meg a digi saját eszköze valahol a drót elején...

rinpocse: a teljes típusjel kéne. Van DVB-T a W3000-ekben, de hogy 4-es-e, és hogy DVB-C-vel is megy-e, arról nem találtam infót (igaz, nem is törtem össze magam, hogy megtaláljam. :D Amúgy a kézikönyve mit mond?)

Üdv!


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi. a TV2-nél digitálisban nem anyira töredezik a kép,analogban betyár rossz,főleg a gyors mozgásoknál.Most felkerült pluszban az RTL és aTV2 teszt he-aac (High-Efficiency Advanced Audio Coding) úgy néz ki probálgatják a digitális rendszerüket.Szerintem majd amit lehet HD-ban fogják nyomni az adást.


LeeFH
(csendes tag)

Szia!

Jól értettem, hogy digi tv-s szolgáltatással sikerült HD adást (m1, m2) fognod? Kifejtenéd hogyan? Érdekel. :))


bolha23
(aktív tag)

Egy Mpeg4 DVB-C tuneres televízió kell hozzá.


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi. Igen M1 HD, M2 HD, Duna HD,+ az összes analog adás is digitálisan lehet fogni a digikábelen (fel kovertálják),képminőség nagyon,nagyon jó az analoghoz viszonyítva. DVB-T/C MPEG4 tuneral elátott tv kell hozzá.Ha ez meg van nem kell a SET-TOP-BOX .

[ Szerkesztve ]


Thulcandra
(senior tag)

Erm, itt egy kicsit félreinformálsz, azt nem ártana javítani... elég nagy kavarodás van az emberek fejében a digitális műsorszórásról, szabványokról, ne keverjük be őket jobban!

" DVB-T/C (cabel) " itt a kábel szó direkt hibásan van írva angolul, mert az idézett részben is így van...

Ez nem azt jelenti, hogy digitális "cable" - azaz kábel TV jelet képes fogni, hanem azt, hogy Terrestrial (T) / Cable (C) azaz digitális földi és digitális kábel műsorszórás vételére alkamas!

További digitális szabvány a DVB-S ami pedig a Satellite azaz digitális műholdas (parabolás) műsorszórást jelenti.

[ Szerkesztve ]


detri
(aktív tag)

Sziasztok!

Engem az Eurosport HD érdekelne, azt is adja a Digi?

köszönöm,
d.


bolha23
(aktív tag)

Nincs a digikábelen Eurosport HD. Ha lenne valószínűleg dobna az előfizetési díjon.


McLaca
(őstag)

De valószínűleg még inkább vonzó lenne a sportrajongóknak. :)

Üdv!


detri
(aktív tag)

Szó nélkül fizetnék érte. :) US Opent milyen jó lenne most HD-ban! :)


attesz_32
(tag)

Sziasztok!
Mostanában készülök lcd tv-t venni, Az lenne a kérdésem, (Digi kábel tv-re van előfizetés) ha dvb-t/c tunerral szerelt készülékem van, akkor csak az antennát bedugom és már kereshetem is a digitális adásokat? Ezt a tv-t néztem ki, van valamilyen véleményetek róla? http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/samsung/le32b450c4wxxh-p36463108/ segitségeteket előre is köszönöm


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi. Ugy ahogy mondod ,antenna kábel bedug azt digitális csatornák keresése,amit kinéztél az tudja ezt,benne van a DVB-T/C mpeg4 tuner.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Engem az érdekelne elsősorban, hogy szerintetek egy dvb-c-s tv megér-e +40K-t, nyerek-e olyan sokat a képminőséggel az analóghoz képest?

Set top boxot olcsóbban ki lehet hozni?


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi. Minden féleképpen szeb lesz a képminőség,de azért tipust is írhatnál.(bár a 40e ft kicsit -nagyon túlzotnak mondható)csak nem pana tv.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Hmmm, érdekes, úgy emlékeztem lg 32lh4000-ben csak t van, 5000-ben, meg 7000-ben pedig c is, de most úgy látom egyikben sincs c. Így van ez? Most meg azt olvasom máshol, hogy az lh5000-ben van. :D Fene se tudja...


McLaca
(őstag)

Az hogy csak t-e, vagy c is, csak az ún. kábelfrekvenciánál (VHF3) számít, nemde? Abból meg nem sok van és átfedi egy része az UHF frekvenciát. Mert azon kívül a tv-nek hót tök totál mindegy, hogy a drót másik végén lepkeantenna, vagy kábeltv erősítő van-e, nem...?

Üdv!


attesz_32
(tag)

Sziasztok!
ez mit jelent??:MPEG4/AVC (H.264) HD
Ezt az egyik tv leírásába találtam, csak nem nagyon értem mit is jelenthet.


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi.Azt lelenti hogy a földfelszini digitális adásokat tudod nézni majd vele,de a kábel csatornán adott digitális programokat nem,minden féle kép DVB-T/C mpeg4-es tuner kell.


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Fogalmam nincs. Csak gondolom nem véletlenül van dvb-t, meg dvb-c szabvány is. Meg a Digis levélben az van írva, hogy a dvb-c tuner kell a digitális vételhez, ha emlékeim nem csalnak.


McLaca
(őstag)

Szerintem a szabvány a drót távoli végén lévő dolgokat szabályozza, azaz, hogy hogy kerül a jel a lepkeantennára, vagy a kábelre, ergo a kábeltv szolgáltatónak, vagy az adótornyot jellel ellátó szolgáltatónak szól.
Onnantól, hogy bemegy a drót a tv-be, a tv-nek csak RF jel van, az, hogy ezt mi szolgáltatja, szerintem mindegy. Szerintem minden T-s tuner egyben C-s is, de még a gyártók oldalán sem egyértelműk a jelölések, és félinformációk, vagy téves információk vannak feltüntetve.
Kéne már egy olyan tv tulaj, akinél digi van, és a gyártó csak T-t írt a tv-jére. Na nála a teóriámat lehetne igazolni, vagy cáfolni. :)

Üdv!


PeterPH
(senior tag)

Nem kell igazolni, vagy cáfolni, két külön dologról van szó és kész. Mindkettő digitális Transport Stream-et továbbít, de a moduláció más, ezért nem kompatibilis egymással a két rendszer.
A DIGI DVB-C-ben ad a kábelhálózatán, tehát akinek csak DVB-T tunerje van, az felejtse el, vagy cseréljen.


McLaca
(őstag)

Köszönöm! :)
Így már rend van a fejemben. De őszintén szólva, nem sok értelmét látom, hogy ezt így találták ki...

Üdv!


zsozso22
(csendes tag)

Hello,

Érdeklődnék h. digitálisan csak azokat a csatornákat lehet fogni, ami a csomagban van v. a teljes választékot?
Azaz ha mondjuk én az alap 6 (v. mennyi csatornát) kérem analógban, akkor digitálisan is csak ezt adják?
Azt gondolom h. hivatalosan igen, de nem hivatalosan?


peet beat
(csendes tag)

Hi

Az analóg és a digitális csomagok teljesen megegyeznek. Tehát minél nagyobb csomagra fizetsz elő, annál több csatornát érsz el digitálisan is. Az analóg csatik egy részét lehet csak digitálisan fogni, ezekből jelenleg hármat HD minőségben.

[link]

Itt például Pécs esetében láthatod melyek ezek. Ami mellett ott a "D" betű.

Én egy analóg vételre alkalmas LCD-t cseréltem olyanra, amiben van DVB-C tuner, így elég jól össze tudtam hasonlítani a két fajta adás minőségét. Ég és föld. A HD adókat nem emelném ki, nyilván szebb a kép mint analógban, de például egy RTL Klubon nézett forma 1 futamnál megdöbbentő, hogy az apró feliratok is élesen és jól látszanak az analóg adással ellentétben. Tehát aki most tervez új készüléket vásárolni és lehetősége van digitális adást fogni, az kicsit szánjon rá többet és vegyen DVB-C tuneres gépet. Úgy gondolom, mos már van értelme.

Végül nekem is volna egy készülék ajánlatom. Majd hurroghatnak a trendi márkafanatikusok :R Én a Philips 5000-es sorozatából vásároltam egy 32" Full HD LCD-t ami tartalmaz DVB-C és DVB-T tunert egyaránt, kezeli az mpeg4 kódolást, tehát HD adások vételére is alkalmas, Pixel+HD technikával felszerelt ami tényleg brutális képminőséget produkál és van rajta USB, amiről le játszik divix-es filmeket is. Szóval hallelúja :D Több kijelzőméretben kapható, ár érték arányban tényleg verhetetlen. Nem kell STB és mindent tud, amit egy tv-nek ma tudni kell.
Persze ez csak egy alternatíva.

Csak ennyit akartam, a viszont látásra :C


McLaca
(őstag)

Már csak egy nem tiszta nekem: ha MPEG4-es TV-k kellenek a magyarországi digitális adások vételéhez, és a DIGI-nél működik is, akkor a DIGI ÁSZF-ében miért MPEG2-esnek említi a kódolást?

Üdv!


zhagyma
(őstag)
Blog

Szia!

A DIGI ASZF benne van: m1HD MPEG4, m2HD MPEG4. |gy az SD 576i adás MPEG2, míg a HD 1080i adás MPEG4 videókódolással vehető.


McLaca
(őstag)

Igen ám, csak az okosok azt állítják, hogy az MPEG4-es tv-k az MPEG2-t nem eszik. Legalábbis vagy-vagy alapon említették a két kódolást.

Üdv!


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi. Az mpeg4 tuner lefelé kompatibilis az mpeg2-vel.Tehát megy rajta vagyis eszi.


McLaca
(őstag)

Jó, akkor baromságokat írtak (bár megsejtettem, mert miért ne tudna egy MPEG4 MPEG2-t is...? :D - a németek amúgy is MPEG2-ben nyomják).

Üdv!


LeeFH
(csendes tag)

Én meg időközben elfelejtettem visszanézni. Köszönöm nektek a felvilágosítást így utólag is!

Picit azért megzavarodtam, ugyanis a TV-készülékünk rendelkezik DVB-C és DVB-T tunerrel, és az internet-előfizetés + telefon is a Digitől jön. Ma próbáltam újrafuttatni a csatornakeresőt, de nem talált a tv semmilyen digitális csatornát.

Panelben lakunk, lehet, hogy bezavar ez a Panelprogram csomag, talán ez a probléma? :W


peet beat
(csendes tag)

Abban az esetben bezavar, ha te is a Panelprogram keretében kapod az adást. Mert azt egy telepített műholdvevő biztosítja a lépcsőház számára, amin egy bit nem sok, annyi DVB-C jel nem érkezik. A műholdvevőkön keresztül sugárzott digitális adást DVB-S nek (s=satelit) hívják és teljesen más szabvány. Ehhez DVB-S tuner kell. (lásd: digis beltéri egység)
Azt egyébként nem tudom, de majd valaki biztos megválaszolja, hogy a digi analóg adást sugároz műholdon, vagy DVB-S adást.
Ha nem panelprogramos a szolgáltatásod otthon, hanem rendes digis kábel tv előfizetésed van, akkor tuti, hogy a tetőn ólálkodó nagy tányér nem zavar be neki :) Kapod a jelet analógban és kis mpeg2/4 csomikban.
Két lehetőség van. Vagy valamit rosszul csinálsz, amit nem feltételezek, de előfordulhat, hiszen pl az én tv-men nem úgy kell keresni a digites adást mint az analógot, vagy a tv-d területileg nem támogatja a DVB-C adás vételét. Hiába van benne a tuner. A tv-ken ez fel van általában tüntetve valahol, hogy mely országokban működik a DVB-C tuner. Abban az esetben, ha szép hazánk nem szerepel a felsorolásban, sem kell megijedni. A készülék hangolása előtt lehet a területi beállításokat megadni. (nem a nyelv, az marad Magyar) Itt nagyon egyszerűen ne Magyarországot válaszd, hanem egy a tv leírásában szereplőt. Pl Hollandia, azoknál a csapból is méz folyik, tuti tudja a DVB-C tunered is kezelni ;) Ha ez megvan, mehet a szörcsing. Elvileg így már betalálja a digit adásokat. Ha így sem megy, akkor próbálj szoftvert frissíteni a TV-n. Ez esetleg segíthet. Ha eztán sem működik, akkor én passzolok :)


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi. Nálam pl nem müködött a digitális hálózat keresés,és a gyors keresés , vagyis úgy nem találta meg a csatikat,hangolásnál a teljes keresést kellett választanom,ugy már frankon megtalálta,igaz tartot vagy 15 percig mire végig ment az összes frekin.

[ Szerkesztve ]


LeeFH
(csendes tag)

Hát uraim hálás köszönet az információkért, egyre tisztábban látok, holnap neki is ugrok a tv-nek (na nem úgy), azzal a reménnyel, hogy csak egy területi beállítás választott el a jótól. Ha meg ezek után kitudódna, hogy panelprogram alá vagyunk sorolva, akkor irány a csomagváltás, remélem ebben nem lesz bökkenő. :N

Köszi még egyszer! :C


Drizzt
(nagyúr)
Blog

LG Lh szériából nem tudjátok véletlen, melyiknek van tuti DVB-C tunere? 32LH4000-et szeretnék venni, de nem találtam egyértelmű infot, hogy van-e benne.


peet beat
(csendes tag)

Nincs. Csak DVB-T Tuner.

[ Szerkesztve ]


konrada
(tag)

Mert az az olcsó vacak, amit STB-nek adnak, csak azt tudja. (Meg hát a tányéros Digi is azt ad, így nem kell a kódolással vacakolni még egyszer.)


LeeFH
(csendes tag)

Sikerült! Átállítottam a TV-t Hollandiára, majd automata keresővel nem dobot ki semmi digitálisat, viszont most az előbb rákerestem az ÁSZF-ben levő frekvenciákra és láss csodát, m1HD, m2HD és a többiek! Üröm az örömben, hogy hd-ban eddig csak egy balettműsort sikerült megcsípnem, amivel nincs baj, de nagyfelbontású sportért áhítozom már mióta! :)

Ha Fehérváron jártok jelezzétek, vendégeim vagytok egy pofa sörre! :))


Drizzt
(nagyúr)
Blog

És esetleg Lh5-6-7000 közül valamelyiknek? Vagy egyiknek se?


Kovatis
(csendes tag)

Helllo

Tudnátok mutatni olyan set-top-box-ot ami alkalmas a digitális vételre? Kb mennyibe kerül? Digi kábelem van, de a TV csak MPEG 2-t tud.

Még arra is kíváncsi lennék, hogyha veszek egy TV-tunert a PC-be, akkor azzal digitális adást tudom-e fogni rajta? Ha igen akkor ez milyen tunerrel oldható meg?

[ Szerkesztve ]


peet beat
(csendes tag)

Akkor a TV-d alkalmas digitális vételre. Annyi, hogy a HD ben sugárzott adókat (m1, m2, dunaHD) nem fogja megtalálni. A többi digit adás mpeg2-ben jön a digi kábelen. Ha külső STB-t akarsz, akkor az nem lesz olcsó. Keress rá: DVB-C tuner. Van pc-hez is.


Grifid
(aktív tag)

Aki új tv-t akar venni az ne hallgasson a magyarországi forgalmazók által kiadott készülék információkra.
Mindig keressétek meg a gyártó oldalán a tv-hez tartozó pdf-et.
PL:
LG tévéknél aki panelben lakik NE vegyen LGxxLGxxxx jelzésű tv-t mert csak a DVB-T tuner van benne. LGxxLH/LFxxxx jelzésűeket érdemes venni ezekben DVB-T és DVB-C tuner is van, de még magyarországi forgalmazónál nem láttam kiírva csak a DVB-T-t.

(ennek olvastam utánna mert LG tv-t vettem)


puszpant
(csendes tag)

Valóban. LG 37lf2510 tv-m van és a specifikációk szerint DVB-T/MPEG2/MPEG4 tuner van benne, szó sem esik DVB-C-ről. Megnéztem egy LG kiadványt ami összehasonlítja az összes tévéjüket és egyiknél sem említ DVB-C tunert.
Digi TV van nálunk, ezek szerint akkor keresztet vethetek a digitális adásokra?


Kuter
(senior tag)
Blog

Hi. Azért egy teljes freki keresést megprobálnák a helyedben.Várjuk az infót hogy mi lett az eredménye.
Üdv:Kuter


puszpant
(csendes tag)

Kézi kereséssel semmilyen digitális csatornát nem talált.
Magyarország volt beállítva alapértelmezettként, úgyhogy megpróbáltam a feljebb leírt módszert, miszerint átállítottam Hollandiára és automatikus keresést indítottam. Végigfutott, de a végeredmény szerint 0 digitális csatornát talált. :(


Drizzt
(nagyúr)
Blog

Milyet vettél amúgy pontosan?


Grifid
(aktív tag)

When selecting Cable (DVB cable mode) if Finland or Sweden is chosen

Tehát a beállításoknál állítsd át a tv-t finn vagy svéd országra a nyelv marad magyar.(NE HOLLANDIÁRA)
Manuálisan keresd az adókat. Az automata csak a fent említett 2 országban müxik.
support/#
Televisions Manual
English

Le tudod tölteni a pdf-et minden tv-re vonatkozik amire nem ott, ott virít az exept.
Szépen le van írva minden.

Drizzt!

LG - 32LH3000-et vettem.

[ Szerkesztve ]


Grifid
(aktív tag)

JA a csatorna frekiket megtalálod.
ITT a 7. számú mellékletben városonkénti bontásban.
A kódolatlanok MPEG-2 a HD MPEG-4-ben mennek.

Jó szórakozást. ;)


attesz_32
(tag)

sziasztok!
én találtam egy ilyen csatorna kiosztást is. Rálehet keresni városok szerint is, és jelzi hogy melyik csatorna fogható digitálisan is
http://www.digikabel.hu/images/stories/csatornakiosztas/csatornakiosztas_miskolc.gif

üzenetek