DIGI kábel TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


peet beat
(csendes tag)

Hi

Az analóg és a digitális csomagok teljesen megegyeznek. Tehát minél nagyobb csomagra fizetsz elő, annál több csatornát érsz el digitálisan is. Az analóg csatik egy részét lehet csak digitálisan fogni, ezekből jelenleg hármat HD minőségben.

[link]

Itt például Pécs esetében láthatod melyek ezek. Ami mellett ott a "D" betű.

Én egy analóg vételre alkalmas LCD-t cseréltem olyanra, amiben van DVB-C tuner, így elég jól össze tudtam hasonlítani a két fajta adás minőségét. Ég és föld. A HD adókat nem emelném ki, nyilván szebb a kép mint analógban, de például egy RTL Klubon nézett forma 1 futamnál megdöbbentő, hogy az apró feliratok is élesen és jól látszanak az analóg adással ellentétben. Tehát aki most tervez új készüléket vásárolni és lehetősége van digitális adást fogni, az kicsit szánjon rá többet és vegyen DVB-C tuneres gépet. Úgy gondolom, mos már van értelme.

Végül nekem is volna egy készülék ajánlatom. Majd hurroghatnak a trendi márkafanatikusok :R Én a Philips 5000-es sorozatából vásároltam egy 32" Full HD LCD-t ami tartalmaz DVB-C és DVB-T tunert egyaránt, kezeli az mpeg4 kódolást, tehát HD adások vételére is alkalmas, Pixel+HD technikával felszerelt ami tényleg brutális képminőséget produkál és van rajta USB, amiről le játszik divix-es filmeket is. Szóval hallelúja :D Több kijelzőméretben kapható, ár érték arányban tényleg verhetetlen. Nem kell STB és mindent tud, amit egy tv-nek ma tudni kell.
Persze ez csak egy alternatíva.

Csak ennyit akartam, a viszont látásra :C

üzenetek