DIGI kábel TV - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


McLaca
(őstag)

Ez csak azért érdekes, mert a digitális adáshoz nem kell a diginek semmi, mivel eleve úgy továbbítja a jelet. A házaknál lesz belőle analóg jel is, egy eszköz segítségével. Tehát ha azt mondaná, hogy analóg még nincs, csak MPEG2/4-es, akkor érteném, de így...?
Mindegy, reménykedjünk, hogy hamarosan beindul :), de ha nem natív felbontású képet nézel monitoron, vagy LCD TV-n, akkor teljesen mindegy, hogy analóg, vagy digitális, így se, úgy se lesz túl szép.

Üdv!


Laca19 (a)
(aktív tag)

Na telefonon azt mondták, hogy természetesen foghatóak a digitális adások.
Én biztos vagyok benne, hogy ennél az analógnál, főleg hogy ez /225MW/ nem TV-nek van nyilvántartva, szóval hogy szebb lenne a digitális adás.

(#60) Grifid
Ezt eddig is tudtam, hogy a 225MW-mben csak analóg tuner van, viszont a 6k-s DVB-C-s tunerról elfogadnék egy linket, mert DVB-C tunerból nem sok a választék, kb. 4-5 félét ha találtam, és mindegyik 16.000 Ft felett volt.


Grifid
(aktív tag)

Murphy törvénye, amikor kellene nem találok csak DVB-t-t. :F


zhagyma
(őstag)
Blog

Engem is édekelne "6k-s" DVB-C tuner, esetleg USB2-es csatolóval?


Grifid
(aktív tag)

Sorry mindenkitől!
Visszanéztem a régebbi előzményeket, és csúnyán benéztem azt a tunert.
Az egy DVB-T/analóg hibrid tuner volt. (viszont jó vétel lett volna mert adták mellé a az antennát is) :W


bossvico
(senior tag)

Franko, pont most keresgéltem lehetőséget, hogy a digi tv télleg hd legyen (hellohd :N ), erre látom, hogy a kábelen is már digitálisan jön.
De a tvm be nincs semmilyen dekoder. Vagyis digitális. Tudnátok ajánlani valami kütyüt ami megoldja?


Hunyus
(senior tag)

Azt hogy rossz időben ne sza.... a kép,ki lehet valahogy köszöbölni?Pl gondolok arra másik fej vagy nagyobb tányér.


McLaca
(őstag)

Nagyobb tányér (110-120, akár 150cm-es), esetleg felülről védelem, hogy ne essen közvetlen a tányérra az eső, hó, de a csapadék akkor is rontja a jelerősséget, ha csak a jel útjában esik. Nagyon sűrű esőben a mobiltelefonok által jelzett térerő is képes felére, negyedére esni, az is mikrohullám.
De ez a kábeltv-s topik. :)

Üdv!

[ Szerkesztve ]


benceyce
(csendes tag)

Sziasztok!

Milyen TV-t tudtok ajánlani max 200k-ig megvételre újonnan ami legalább DVB-T/C (MPEG-4) tuneres, de az sem baj ha az S-t is tudja, valamint 1.4-es HDMI csatolókkal van felszerelve és kb 100 cm képátlójú? Ha mégsem 1.4-es a HDMI nem dőlök kardomba, de ha belefér jöhet. Előre is köszönöm a válaszokat!

Üdv: YCE


benceyce
(csendes tag)

A 100 Hz-es technológia itt mire jó? Érdemes rá plusz pénzt áldozni?


peet beat
(csendes tag)

Nem érdemes. Még nem.

DVB-S tuneres tv felejtős.

200 ig a legjobb vétel ami tudja az általad megszabott opciókat: Philips 42PFL5604H/12

Nekem ilyen van csak 81 centisbe. Ne óckodj a Philipstől. Ár értékben ver mindent. Én megtanultam. LG vel kezdtem, aztán sony és végül 6 hónap alatt náluk kötöttem ki. Ez végre működik rendesen :) Ezt már csak egy ledes Samsungra cserélném le maximum, de mivel nem vagyok BKV felső vezető, így maradok ennél :) A DVB-C tuner jól működik benne. Tudja a FULL HD-t, 2x HDMI és USB-ről játszik divix-et. A kép meg lemászik a kijelzőről ha jó adást fogsz ki. Ezt a tudást más márkában drágábban kapod meg, cseppet sem jobb minőségben.


benceyce
(csendes tag)

Hát köszönöm szépen az infót! Sokat segítettél. :))
Hány év garit ad a Philips? Nem találtam róla infót.
A Samsungokról jókat hallottam, abban nem érdemes gondolkodnom?
Ha nem akkor a héten megveszem amit ajánlottál, mert sajnos már hónapok óta halogatom a vásárlást, a TV meg már nagyon kéne.

[ Szerkesztve ]


peet beat
(csendes tag)

2 év a gar igen. Ilyenbe nem szívesen megyek bele, hogy nem jó ez vagy az a márka :)
Nem mondom, hogy a Samsung nem jó, azt sem, hogy az LG szar vagy a Sony. Sőt. Biztos vannak olyan emberek, akik elvárásainak ezek felelnek meg és a Philips nem. Én csak a tapasztalatom osztom meg. Nekem sem az LG sem a Sony sem pedig a Samsung nem mutatott olyan tévét számomra elérhető áron, ami tudásban felvette volna a versenyt a Philipsel. A Sharp volt még egy alternatíva, de azokban ritka a DVB-C tuner. Nyilván a Samsungnak is vannak bazi jó LCD tv-i, amik leköröznek egy Philipset, de én azt például már nem tudom megfizetni. Ezért írtam, hogy ár értékben szerintem Philips.
Semmiképp ne csak az én véleményem alapján rohanj TV-t venni. Tájékozódj, kérdezd meg másoknak a véleményét róla. Nekem abszolút pozitív.


benceyce
(csendes tag)

Apósjelölt is ezt ajánlotta. Nagy TV buzi. Valami 4-5 fejes parabola díszeleg a kertben 2 másik szólófejes társaságában. Ráadásul chiptervező és a beszállítókat jól ismeri. Ő azt mondta, hogy beszállítói minőség fronton most a Philips a nyerő. Már csak meg kell vegyem. Kisebb dolgokat vettem már webáruházakban, de most vacillálok, mert vagy 10-12k-val drágább a saturnban a cucc mint egy webáruházban. Ráadásul az előbbiben azonnal adnak. Másutt még a telefont is félre tették (MM, mert hülyék vagytok). Tehát nem tudom, hogy azért a 10-12k-ért várjak-e pár napot míg beszerzik egy webáruházban és nem tudom, hogy rizikósabb-e ilyen helyen vásárolni.


benceyce
(csendes tag)

Ez mennyivel rosszabb?

[ Szerkesztve ]


peet beat
(csendes tag)

Hármas széria. Nincs benne DVB-C tuner és a pixel + HD funkció is kevésbé kifinomult.


marvin_BP
(tag)

Sziasztok,

én PC-be keresek digi kábel tv vételére alkalmas kártyát (elsősorban belsőt). Egyelőre megelégednék egy olyannal, ami az analóg adást tudja fogni, de ha nem lehetetlenül drága, akkor esetleg jó lenne a digitális is.

köszi a válaszokat előre is,

m

ui: a kérdést végső elkeseredésemben írtam ide, mert semmilyen értelmes infot nem találtam, hogy milyen kártya tudja a kábeles frekvenciákat. A Leadtek DTV1800H-ját megvettem már, most meg reménykedek, hogy visszaveszik, mert mind kiderült még az analog kábeles jelet sem tudja feldolgozni. Legalábbis nekem ez jött le abból, h nem talált semmit :S


benceyce
(csendes tag)

T-home területen elérhető a digitális kábel jel, de azt mondták az ügyfélszolgálaton, hogy mindenképp kell hozzá a STB. Most akkor érdemes +25k-t kiadni a DVB-C tunerért?


zhagyma
(őstag)
Blog

Szia!

Jelenleg ezt használom: Hauppauge WinTV HVR 930c : bolt
Ez egy másik változat: Terratec Cinergy HTC USB XS HD : bolt

Ezek hybrid tunerek. Támogatják az összes analóg szabványt (földfelszíni, kábel), a digitális földfelszíni szabványt (DVB-T), a digitális kábeltv szabványt (DVB-C). Sajnos USB2-s csatolóval rendelkeznek, de PCI / PCIe csatolós hybrid tunert még nem találtam DVB-C képességekkel (csak DVB-C "belső" tunerek digitális kábeltv-re). Érdemes a gyári programok helyett digitális adások vételére a DVBViewer-t választani (atomstabil) és Windows 7 felett futtatni a Microsoft által szállított beépített kodekek videógyorsítási képességei miatt.

[ Szerkesztve ]


zhagyma
(őstag)
Blog

Szia!

A DIGI kábelen a digitális adás nem kódolt (kivéve: Cinemax, HBO / HBO2 / HBO Comedy). Tudomásom szerint a T-Home / UPC kábel digitális adása kódolt, amihez STB szükséges (STB és kódkártya összerendelés van). Itt az STB + kódkártya összerendelés okozza problémát, mert a TV / PC képes "lenne" a kódkártya használatára kiegészítő hardware elemekkel (TV - CAM, PC - CI interface + CAM). Egyelőre a szolgáltatók az STB-t "nyomják".

üzenetek