DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


fail17
(újonc)

Nincs :). Csak a tizen valahanyadik miskolci irja,hogy rossz a nete ebbe a topicba 1-2hét alatt.


Dragon3000
(veterán)

Szerinted mennyire törpül el az a 10-20-100-1000 ember a 800e előfizetőhöz képest? De ugyanez igaz mindegyik szolgáltatóra.

[ Szerkesztve ]


MirmiX1983
(újonc)

Hasonló cipőben járunk.Eddig nem igazán volt nagyobb gond velük de ez a probléma már elég régóta fenn áll, lassan ideje lenne megoldaniuk. Mindenesetre ma kaptam egy e-mailt tőlük ami a következőt tartalmazza idézem:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Rendszerünk információi szerint a hibajelenséget központi probléma
okozza, melyet illetékes kollégáink igyekeznek a lehető leghamarabb
elhárítani.
A tapasztalt kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük.
Megértését köszönjük!"
Gondoltam hogy visszaküldöm Nicolas Cage "you dont say"-es memeképét :) de azért nah mégsem kéne :)
Adok nekik 1 hetet még kiváncsi vagyok hogy elég lesz -e,mert szerintem még mindig az a probléma hogy túl van terhelve a hálozatuk nappal, amit az éjszakai 0 szakadás és 0 pingspike is elég erőteljesen alátámaszt. [link] (Az alsó sort kell nézni alul láthatóak ugye az időpontok és az idő felett a piros kiugró szakaszok a skálán azok amikor hirtelen felugrik a ping/latency vagy épp szakad a net) Nagyon szépen kirajzolódik a nappali óránkénti folyamatos túlterhelés miután éjszaka csak úgy hasít a net ahogy kell neki! :)


Dragon3000
(veterán)

A korábban írt 23-9-ig rendben minden, utána rossz. Kétlem, hogy 9-23-ig akkora túlterhelés lenne, hogy ez okozza. Mindenki otthon marad és terheli a netet, senki nem megy dolgozni, suliba...... Inkább valami hiba van a központban, ahogy írták, akár eszköz gond....

[ Szerkesztve ]


winben
(aktív tag)

Köszi szépen! Nekem még nem válaszoltak, gondolom nem csak 2 email-t kaptak a témában.

Mivel elég jól behatárolható a probléma időszaka szerintem valamit félrekonfigolhattak, vagy egy eszköz hányja el magát újra és újra ciklikusan és indul újra például egy interfész. Mivel új IP címet se kapok én ilyenkor sosem így gyanús, hogy nem is feltétlen Miskolcon van a probléma...bár nem tudom ezeknek hol és hogy van beállítva a pppoe szerverük.


Sanraith
(aktív tag)

Nekem egyébként már két hete jól múködik Miskolcon az itt említett saját router újraindítós trükkel: [link]


winben
(aktív tag)

Most egy linuxos gépemen odahaza felscripteltem, hogy trackelje a pingplotter-hez hasonlóan mikor nincs válasz. RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN Mikrotik routerem van, hülyét kapnék ha köze lenne a problémához. Azaz akkor inkább beköttetek egy telekom vonalat ha a hiba megmarad...


MirmiX1983
(újonc)

Szinte 100% hogy nincs köze a problémához.Tegnap amikor felhívott telefonon a miskolci szaki a digitől mesélte, hogy kb minden 2. probléma ami hozzájuk érkezik ezzel kapcsolatos. És most az ő szavait idézem "most pesten pattog a labda mert központi a hiba".


Zoshi85
(aktív tag)

Sziasztok. Van egy Tplink Archer Ax 10 router a Digi-től bérelve. Telefonon telepítve van a Tether program, ami most dobta fel hogy elérhető a Firmware frissítés. Mivel tudom hogy Digis szoftver van rajta, lefrissíthetem? Köszönöm a segítséget 😎🤟

[ Szerkesztve ]


Lacccca87
(őstag)

Nem, teglasitod. (legalabbis addig amig nem tudod visszavatazsolni ra a korabbi fwt) Itt is irt mar rola valaki hogy szenvedett vele egy kort.


Zoshi85
(aktív tag)

Rendben. Akkor nem nyúlok hozzá. Köszöntem 😎🤟


fail17
(újonc)

Honnan tudod,hogy 10-20-100-1000 embernek rossz csak attól még,hogy nem irnak topicokba? Másrészt gamerekből kevesebb van mint netezősökből. Attól még a netezősöknek is leeht rossz csak kevésbé veszik észre


Dragon3000
(veterán)

Netflix esetében is panaszkodtak itt, meg munka ügyben is........, nem csak játék esetében lehet észre venni. Attól, hogy itt pár embernek van gondja vele, az itteniek többségénél meg hibátlan.

[ Szerkesztve ]


szaniszlokar
(aktív tag)

Napok óta tapasztalom a DIGI optikai hálózatán Ózd mellett használva, hogy a net nem szakad meg, de a böngészés megáll. A böngésző csak várakozik, nem tölt be semmit sem. Ha kikapcsolom a wifit, mobilnetről megy a böngészés tovább. Teljesen random módon csinálja. A DNS-t átírtam a google címére, de úgy is csinálja. Tapasztalatok hasonlót ti is vagy felénk van a gond?

[ Szerkesztve ]


fail17
(újonc)

Azért,mert ugyan úgy rossz mint nekünk. A pinged 3000-28.000ezerre is ugorhat és hiába nem megy el a net olyan laggot kapsz,hogy nem tölt be semmit netezés közbe se :).. Már netezésre is pocsék 1 percig nemhogy játékra.


Dragon3000
(veterán)

Vagy csak be van állítva nála az ipv6, ami nem megy megfelelően és a próbálkozások idejéig áll az egész és utána szépen betölti ipv4-en.


winben
(aktív tag)

Miskolcon ugyanez, régiós hiba lehet. Bár érdekes. Ma egész nap futott a scriptem és egy darab netkimaradást se logolt... :Y


szaniszlokar
(aktív tag)

Köszi az infót.


Multibit
(veterán)

A pinged 3000-28.000ezerre is ugorhat
Mit pingeljek, hogy ezt reprodukálni tudjam?


fail17
(újonc)

Az a vicc,hogy ma nekem se :DDD . Ma vagy is hát tegnap ( szerdán ) jó volt a net kivételesen...

üzenetek