DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


olasz61
(tag)

Megjavult.


Lackooo84
(nagyúr)

Nem megjavult, hanem tegnap beadtam hibára és megcsinálták. :DDD


SeatLeon08
(tag)

Digi bekötötte az ONT-t a padlásra. Nem akartam, hogy ők húzzák le a lakótérbe frissen felújított lakásban a netet barmolással. Előzetesen telekomra készültünk, így azok helyén jönne be az optika.

Kérdésem az, hogy az optikai kábelt a csatlakozóval együtt le tudom fűzni a lakásba? Mennyire sérülékeny a csatlakozó? Nem találtam hozzá kupakot, szerelő valszeg elvitte.


viktorhu
(veterán)

Telekomos szerelő nekem szépen behúzta a kábelt az előkészített járaton (volt behúzószál is). Biztosan a digissel is meg lehet beszélni.


pvt.peter
(őstag)

Sziasztok,

DIGINET 1000 - FTTH esetében mennyire megszokott dolog az, hogy a torrent feltöltés nem akar több lenni néhány MB/s -nél?

Port nyitva van, aktív a kliens, Transmission v2.94 -et használok egy Raspberry PI eszközön, illetve qBittorentet a saját laptopomon.
ONT bridge módra van állítva bekötés óta, TP-LINK Archer C7 AC1750 v5.0 saját routert használok, kábelen keresztül csatlakozok mind a kettő eszközzel.
Speedtest amúgy 300/200 Mbit/s -es sebességet mért.


TeeJay
(félisten)

Olyat seedelsz ami túl van seedelve. Ennyi a hiba oka.
Töltsél olyat amit 1másodperce raktak fel (autoDL vagy RSS-t használj) és akkor majd lesz seeded


4Grider
(nagyúr)

A routered véletlenül nem 100-assal kezdődő ip címet kap?


pvt.peter
(őstag)

#105047TeeJay: töltöttem én már mindenfélét, mindenféle időben, de sosem ment feljebb néhány MB/s -nél.
#1050484Grider: 212.* -vel kezdődik.


TeeJay
(félisten)

Egyrészt gyere át ide : [link]
Aztán majd átbeszéljük


Dragon3000
(veterán)

Nem írta, hogy melyik oldal, friss vagy régi torrent, de egyből túl seedelt a torrent :D

[ Szerkesztve ]


pvt.peter
(őstag)

Természetesen az n betűvel kezdődő oldalról lenne szó :D
Töltögetek mindenfélét, friss cuccokat is, de eléggé gyatra a sebesség ahhoz képest, hogy elméletileg gigabitesnek kellene lennie, még a 100 megabit sincs meg...


SeatLeon08
(tag)

Szerelő bekötötte a padlásra. Onnan húznám le a szobába, de már a nem csak a nyers kábelt, hanem csatlakozóval együtt. Csatlakozónak nem lesz baja, ha behúzóval húzom le, nem sérül az optika?


worxland
(addikt)

Most akkor a le- vagy a feltöltés lassú? Mert felfelé ne várj gigabitet egy 300-as nettől. A kedvedért most elindítottam egy nagyobb fájl letöltését az enkórról, 94-106 MB/s sebességgel jön le a cucc.

[ Szerkesztve ]


Mate
(nagyúr)

Gyári csatlakozó vagy gyorscsatlakozó? Ha utóbbi, akkor nagyon sérülékeny. Gyári bírja. Nyílván a kosz nem jó barátja, de sok helyen ledobálják a koszba.


#81938048
(friss újonc)

Sziasztok.

Szeretném a saját routerem használni, de ennek beállításához "Előfizetői ügyfélkapu regisztráció szükséges." A problémám az, hogy a regisztrációhoz számlasorszámot, vagy 6 számjegyű pin kódot kér. Számla nem érkezett még mivel egy hete köttettük be a szolgáltatást, és pin kódot sem adtunk meg sehol.

Ebben az esetben mi a teendő?


sfdrakex
(nagyúr)

Telefonálj be, szolgáltatói eszközt kérd át bridge módba.


kentucky
(őstag)

Itt is megmakkant az IPv6, betelefonáltam a digihez, de szerintük a routeremmel van a probléma, szerintük nincsen se országos, se régiós hiba (Dél-Alföld). Egy ideig a tv szolgáltatás is rossz volt.


keresztg
(csendes tag)

Van kanyar az előkészített járatban? Ismereteim szerint az üveg nagyobb rádiuszokat szeret, mint a többi kábel fajta, de majd az okosak kijavítanak.
Meg a csatlakozóval a végén amúgy is problémás kanyarokat bevenni...
Egyenes szakaszon már abúzáltam a kábelt magam is. Olyankor a gyorcsatlakozós végre tettem némi alufóliát, mint porvédelem, arra egy erősebb műanyagfóliát, mint mechanikai védelem és azt alaposan rászigszalagoztam a kábelre, a csatlakozó felett. (Elnézést a szakértőktől...)
Mondjuk nekem elég volt tolni a kábelt. Még működik...

Ha húzni kell, akkor mindenféleképpen a csatlakozó fölött, a kábelre rögzítsd a behúzót, de akkor is kockázatos, hogy mi lesz a csatlakozóval...
YMMV. Ha bizonytalan vagy, akkor persze inkább hívj szerelőt...


viktorhu
(veterán)

Szerintem nincs sok választásod, ha már megtörtént a bekötés. Próbáld meg, és ha megsérül a csatlakozó, akkor hívd ki őket, és újat hegesztenek nem sok pénzért. A kábelt ne törd meg, mármint ilyen nagyon éles-szűk kanyarok ne legyenek.

üzenetek