DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


TeeJay
(félisten)

Ha ezt én csináltam akkor azért csináltam hogy látni lehessen kikapcsolt HWNAT esetén tud 580 megabitet prociból


pinnacle
(nagyúr)

Persze tudom, hogy a fehér doboz, sok helyen már régóta kint van, de másik DIGI-s aknánál is láttam 4-5 szerelőt. XIII., IV., kerületben nincsen máshol is mozgolódás?

[ Szerkesztve ]


Lackooo84
(nagyúr)

Azért a több, mint 4 éves routerem még ott van a szeren (a 7 éves laptopommal, 5GHz AC wifi). :DDD

[ Szerkesztve ]


powerup2
(addikt)

Nem rossz majd ma átveszem a routerem aztán megnézem a t-home-nál mit tud bár ott nem egy acélos a csomagom mert csak 250/20 a csomag. De majd a diginél hamarosan jó lesz :P


UnSkilleD
(senior tag)

qos nélkül milyen a bufferbloat azon a routeren?


alratar
(addikt)

Sziasztok,
Szeretném Diginet1000-re valtani.
Viszont egy kicsit aggódom az oldalon található rendszer követelmények miatt.
[kép]
Nem értem mi ez. Nem csak csak gigabites hálózati kártya vagy router kell?


Intruder2k5
(MODERÁTOR)
Blog

Üdv!

Az a konfig akkor kell, ha router nélkül használnád, és a gépnek kell a PPPoE kapcsolatot felépíteni. Persze routerből is megfelelő kell, egy 10 éves TP-LINK WR1043ND bár Gbit-es, de a Gbit-es netet nem fogja tudni kihajtani.

[ Szerkesztve ]


alratar
(addikt)

Szia,
TP-Link Archer C5 - AC1200 router van, ami, ha jol olvastam az összefoglalót, jó.

Ha a routerből kábelen megy a gépbe a net, akkor sem számít ez a konfig?


sfdrakex
(nagyúr)

Nyilván számít, de ha router intézi a pppoet akkor gyengébb gép is kihajtja a gigabitet.


xeon forever
(addikt)

Ha azzal fogod hasznalni ami a CUCCAID kozott van akkor hetkoznapi hasznalatban tok jo lesz.
Saccra 800-900 lesz a letoltes@nem a torrent az mas teszta, de lehet teljesen ki fogja hajtani. (atlagosan 930-950 a vege)

[ Szerkesztve ]


alratar
(addikt)

Igen, még az van. :)


Cyberslider
(őstag)
Blog


Core i3, szóval megnyugodhatsz!


98bja
(senior tag)
Blog

Sziasztok
Elköltöztünk, és az új helyen már csak az 1000-es csomagot lehetett bekötni. Megcsinálták, ment is szépen, az egyik mérés ilyen volt:

Ilyen volt pár hétig, azonban pár napig távol voltam és mikor tegnap este visszajöttem drasztikusan lecsökkent a sebesség. Olyan mintha valami korlátozná, mert gyanúsan hasonló a le- és feltöltési sebesség is:

Router újra volt indítva, kábel ki- és be lett dugva, de semmi javulás. Be van állva erre a 95 körüli sebességre. Mi lehet a probléma?


adika4444
(addikt)
Blog

A 95 Mbps az jellemzően 100-as linkre enged következtetni. Nézd meg, hogy a szolgáltatói eszköz GE portjában legyen a mérő eszköz, ill. cserélj kábelt legalább tesztre.


Varszegig
(veterán)

Ez akkor van, ha nem gigás a csatlakozó, vagy a kábelnek nem mind a 7 ere jó. Ez 100-as net. Nem írtad, milyen bekötésed van, utp jön be, vagy optikai. Ha utp, akkor lehet a lépcsőházi switchben átraktak 100-asba, ha optikai jön be, akkor először kábelt cserélnék.


98bja
(senior tag)
Blog

Családi ház, de itt csak az a fura hogy rendesen megy aztán egyik napról a másikra nem?
Optikai jön be


98bja
(senior tag)
Blog

Update:
Kicsit megnyomkodtam a kábel két végét, és megjavult, így ő lesz a hibás. Nem tudom miért, de erre nem is gondoltam. Köszi!
Lefuttattam egy mérést, most 400-ig ment, szóval minden ok. :)


Varszegig
(veterán)

A dolgok már csak olyanok, hogy egyik pillanatról a másikra romlanak el :) Azt szar kábelt cseréld ki, mert sose lesz tökéletes már. Valamelyik érpár nem érintkezik.


djsunstealer
(aktív tag)

2. kerület Rét u.- Keleti K.u. sarkán hatalmas mozgolódás 3 Digis kocsival, oszlopra másztak (én meg a falra, hogy sose lesz itt DIGI:)))), nem vagyok szakavatott, gőzöm nincs mi lehetett, gondolom mobillal kapcsolatos.


fonok87
(aktív tag)
Blog

Sziasztok.
Éppen gondolkodom váltsak-e jupisziről (valószínűleg úgyis fogok :DDD). Amit viszont nem tudtam kihámozni az összefoglalóból, az az, hogy most jár-e a CB-hoz hasonló egyben modem-router a Digi 1000 csomaghoz? FTTH terület, nem panel. Felhívtam nagy nehezen az ügyfélszolgálatot, megpróbáltam megkérdezni. A kollegina anmnyit tudott mondani, hogy olyan dobozt akpok amilyen van a szerelőnél az autóban :)) (a kérdést se értette szegény). Tényle nem lehet tudni, hogy router is jár vagy csak modem?

üzenetek