DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


adika4444
(addikt)
Blog

Hali!

Ha egy IP felé igen kalandosan jutnak el a csomagok a traceroute szerint, de egy másikra sokkal értelmesebb útvonalon, azzal tud-e kezdeni valamit a DIGI?

Contabo VPS, haver és az én szeróm ugyanabban a nülmbergi adatközpontban van. Hozzá a Telián át mennek a csomagok, és 20--30 ms közt ugrál a ping (ez Contabo terheltségtől függ), az enyémre viszont teljesen más az útvonal, és nem is olyan jó a kapcsolat. Telekom hálózatból nincs ilyen gond, teljesen ugyanúgy érem el mindkét szerót, és egymást pingelve is óriási, jellemzően 1.0 ms alatti pingidőket mérek.

Na szóval ha láthatóan ugyanott van a cél, akkor tud valamit segíteni a DIGI? A VPS szolgáltatónak már jeleztem, de annyira nem izgattam fel őket, a hibát elismerték, de szerintük a beeső sebesség és felszökő ping teljesen rendben van.

Ha a VPS-ről csinálok ide traceroute-ot, akkor mindkét gép eljut a pesti Telia linkre, de az enyém még kalandozik valami két román IP-címen, míg haveromé kevesebb trace-szel jut el ide.

Tudom, hogy nem teljesen szakmai a probléma megfogalmazása, ettől független köszönettel vennék valami ötletet, hogy egyáltalán keressem-e a DIGI-t. A VPS-re próbáltam új címet kérni, de csak mellébeszélést kaptam, új gépet meg nem akarok csinálni, mert aktiválási díjjal húznak le és nem is biztos, hogy jó IP-t kapok. Az én címem egy /18-as blokkból van, havernak azthiszem /24-es van, gondolom emiatt használ a két cím más routingot...

üzenetek