DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Johnny70
(tag)

Sziasztok!
Router kapcsolatos gondom van. Apáméknak 100-as nete van, eddig direktben volt a notiba bekötve. Aztán előtúrtunk egy routert, (mert kellett a wifi is) és betettem a gép elé. Nem emlékszem, hogy néztem-e akkor a sebességet, de úgy rémlik, hogy minden rendben volt. A héten szóltak az öregék, hogy akadozik minden. Megnéztem és a letöltés LAN-on keresztül 10-és 20 megabit közötti, míg a feltöltés stabilat 90-92.... Wifin hozza a 70-75-öt mindkét irányba. Mi a túró lehet, merre induljak el vele? A router TP-Link WR841N. Előre is köszi.

[ Szerkesztve ]


4Grider
(nagyúr)

Ezer éves eszközökkel nem routolunk. Ha rákényszerülünk, akkor az a minimum, hogy rátesszük az utolsó még elérhető firmware-t.


adika4444
(addikt)
Blog

Köszi, akkor megpróbálok megint harcolni egyet a VPS szolgáltatóval. Látják a problémát ők is, de szerintük ez ténylegesen nem jelent gondot, szabad fordításban azt válaszolták, hogy azért nem adnak új IP-t, mert az túl nagy erőfeszítéseket igényelne mindkét oldalon. Hát nálam nem igényelt volna, mert révén új gép volt ezt teszteltem és jeleztem a problémát, nekik meg szintén nem lehet nagy cucc a saját rendszerükben az IP-met kicserélni. Jópénzért tudnak újabb IP-t beállítani, érthetetlen, hogy enélkül miért olyan marha nehéz a csere. A régit kiveszik, az újat bekötik, aztán vagy rescue rendszerről kipofozom az IP-beállításaim, vagy újrahúzom a gépet...


Johnny70
(tag)

Átmeneti állapot, már megrendelték a gigabites netet, csak adig gondoltuk, hogy feltesszük. A fw-t szerintem frissítettem, bár az se mai, ami fent van a gyártó oldalán. legfeljebb kihúzzák tisztán wifin azt a 2-3 hetet, amíg megjön az upgrade.


jobesz
(tag)

Üdv. Hogy tudtál belépni a zte eszközbe? Nekem nem adtak meg lehetőséget...


adika4444
(addikt)
Blog

A DIGI végponti eszközeibe szinte mindig a felhasználónév user, a jelszó pedig digi.


ToBeY
(nagyúr)

Hello
A digis router "sárga portja" mire használható?


bitpork
(veterán)
Blog

Attól függ: belefér az iPhone és egy pohár sör? ;]


Met
(nagyúr)
Blog

A kínai adókhoz ;]


ToBeY
(nagyúr)

jó,mostmár látom,hogy hülyeséget kérdeztem...
A régi digis routerre emlékeztem,ahol volt egy sárga port ami nem volt használható valamiért.

[ Szerkesztve ]


jaroslav
(aktív tag)

A nálam jobban hozzáértő fórumtársakat szeretném kérdezni a következő témában:

Nekem jelenleg Digis, 1.000 MB-es netem van (FTTB).
Ma jött egy fickó, hogy írjak alá egy szerződést, hogy váltok 1.000 MB-es FTTH netre.
A szerződést egyenlőre nem írtam alá. Mondtam a srácnak, hogy még meggondolom.

Az lenne a kérdésem, hogy mindent figyelembe véve, érdemes-e átváltani az 1.000 MB-es FTTH-s netre?
Kötelező-e váltanom? Mivel a mostani 1.000 MB-es FTTB-s nettel meg vagyok elégedve.

Előre is köszönöm a segítséget!

[ Szerkesztve ]


PeterPH
(senior tag)

Tekintve, hogy az FTTB-t nem fogják az FTTH átállás után üzemeltetni, nem úszod meg.


TeeJay
(félisten)

Ha már FTTH hálózat ott indul akkor csak abból választhatsz hogy váltasz optikai hálózatra (teljesen a lakásodig optikai kábel lesz) vagy ha nem váltasz akkor megszűnik az előfizetésed mivel hamarosan a régi FTTB-t megszüntetik

Megéri hidd el és az egészben csak annyi változás lesz hogy most bejön egy koax meg egy UTP kábel, ezentúl ehelyett bejön majd egy optikai kábel és lesz rajta egy ONT onnantól minden ugyanaz lesz mint eddig


jaroslav
(aktív tag)

Ezek szerint nem lesz gond a váltás. Főleg, hogy nincs is más választásom.

Köszönöm mindenkinek a segítséget és az információt!


b0rZ
(aktív tag)

Sziasztok, használ esetleg valaki pfSense alapú routert a DIGI FTTH-hoz? PPPoE kapcsolat simán megy vele?


Multibit
(veterán)

OPNsense-t használok (pfSense fork). Igaz, nem FTTH, csak FTTB 500, de nincs gond a teljesítménnyel. OpenVPN és Intrusion detection/prevention is terheli a vasat.


pw12345
(aktív tag)

Amit itt PeterPH és TeeJay leírt tavaly előttig igaz is volt, azóta árnyaltabb a kép. Átálltak a mobil fejlesztésre és emberük sincs.
Van, ahol tájékoztatás sincs, pedig át "vannak" kötve, lassan fél éve, mégis (információim szerint) mindenki B-n nyomja, azt sem tudják, hogy már van H (meg, hogy mi az és eddig B-n voltak).
Nálunk hirdeti az ezrest, holott konkrétan tudom, hogy nincs.
Az egész blokkban, fél kerületnyi nincs.
Ezt is nekem kellett kinyomozni. :DDD
Nem tudom a Tré is, milyen megfontolással tolja ezt az optikai témát.
Sunyiban húzták be a 2Gb-et, se plakát, se levél, se szórólap, semmi.
A honlapjukon eldugva, alig találtam meg mit áskálódtak.
Gondolom ott is minden ONT-ról menne, ehhez képest két helyre húzták be az optikát, nem hirdettek semmit és a TV-seket, telefonosokat sem macerálták eddig, hogy át kellene kötni bármit...
Ha járt nálad üzletkötő mákod van, hogy egyáltalán tájékoztatnak. :DKötelessége lett volna figyelmeztetni, hogy áttérsz, vagy elpusztulsz leoltanak. :))
Nem olyan rózsaszín, ahogy TJ leírja :N (neki hiányzik már a H), ugyanúgy megmarad a koax és az UTP, csak az optika miatt át kell variálni (ha szerencséd van a bejáratnál, ha nincs, mint nekem, akkor pókhálózhatod át az egészet). Az ONT (mellé kapsz esetleg egy routert is) is olyan, hogy kifoghatsz egy jót és, akkor nincs gondod, nekem, eddig szolgáltatói készülékből működő példányt nem sikerült megcsípni. :( Évi 4-5 alkalommal, vagy már aznap gond volt velük. És, akkor se net, se TV, amíg (ha) a szerelő bácsi, arra nem téved (általában munka időben, tehát minimum egy napod kilőve). :((
A többi szolgáltatónál dettó. Ezért pattintottam le a UPC-Vodát:K


b0rZ
(aktív tag)

FTTB-nél is PPPoE van, vagy az DHCP-zik? Valójában az a problémám, hogy felépül a PPPoE kapcsolat, majd 3 másodpercen belül el is bont, és ezt ismétli. A logokban pedig nem látszik semmi releváns (caught fatal signal TERM). Gondoltam hátha más is találkozott már ezzel..


Multibit
(veterán)

FTTB-nél is PPPoE van. Nálam nincs gond a stabilitással.


sfdrakex
(nagyúr)

FTTBnél is PPPoE van, mivel hozod létre a pppoe-t?

üzenetek