DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


mpo
(veterán)

Vehetsz például egy ilyet:
[link]


Trk.Adam87
(aktív tag)

A Digi Bridge módba állította az eszközt egyből, így a router végzi a PPPoE hitelesítést.
Elérem az admin felületet, viszont nem kap IP címet, csak miután újraindítottam a számítógépet...
Igen, vezetékes csatlakozásról van szó.


4Grider
(nagyúr)

Ha a router ugyanaz, akkor nem változott semmi a LAN-odban. Azaz a routeredtől kell ip címet kapnod. Ha eléred az admin felületet, akkor kaptál ip címet...


Digitalpimp
(senior tag)

Bocs, a lényeg: kicsi, fehér, szögletes és 2 antennája van.

Dragon3000 82018: Még nincs, direktbe jön a cucc.

qnadam 82020: Én az ő routerükre gondoltam, amit adtak. Gondolom, ha nálam bent a lakásba megdöglik, az csak nem befolyásolja az egész lépcsőházat.

mpo 82021: Minek? Nekem a 100Mbit is elég volt mindenre, most ők erőltetik ezt a "fejlesztést".

[ Szerkesztve ]


szaboi6512
(őstag)
Blog

Bocs, a lényeg: kicsi, fehér, szögletes és 2 antennája van. :W
Talán ha a modell tipusát leírnád....
Az segítség lenne....

[ Szerkesztve ]


qnadam
(veterán)

eddig is egy hasonló ont volt a lépcsőházban, meg néhány switch és catv osztó. tehát ha eddig valami felfordult, az az egész lépcsőházat befolyásolta, most csak téged.


Digitalpimp
(senior tag)

Nyugi, tudom mit akarsz, majd ha hazamegyek, megnézem. :)

qnadam 82026: Ok, csak gondolom a lépcsőházi eszközök kicsit komolyabb igénybevételre vannak rendszeresítve, mint ez a mezei router. Most teljesen megvigasztaltál, hogy csak nálam nem lesz semmi. Amúgy a 10+ év alatt eddig egyszer nem volt net, meg a TV-t is egyszer csinálták a szekrényben. Most ha ez a router 0-24-ben fog menni, mennyit bír, 1-2évet? Az 1000 órás kondik elég hamar kiszáradnak majd benne.


TeeJay
(félisten)

Huawei HG8143A5 ONT jött 18. Kerületbe is
Van rajta 4 LAN amiből egy gigabites 3db 100-as
Van telefon meg CATV kimenet így elég egy eszköz

Vélhetően sok helyre ez fog menni most


M_AND_Ms
(addikt)

Csak a lépcsőházi cucc, már régi, elavult cucc volt, ami nem tudja, a ma már elvárt gigabites netet...azt meg ugye nem gondolod, hogy mivel neked nincs rá szükséged ezért ott, nálatok nem fogják a fejlesztést végrehajtani. Mások is vannak ám!...
Az meg, hogy ez szívás lenne....ugyan már!

[ Szerkesztve ]


qnadam
(veterán)

csak gondolom a lépcsőházi eszközök kicsit komolyabb igénybevételre vannak rendszeresítve, mint ez a mezei router.

ne hidd. egyébként nem tudom, miért gondolod, hogy 1 év alatt megpukkad az eszköz, szerintem csak ebben a topikban is elég sokan vannak, akik évek óta gond nélkül használják a szolgáltató cuccát.


szaboi6512
(őstag)
Blog

:R


adika4444
(addikt)
Blog

Jól bírják ezek a kiképzést, ha nem fogsz ki valami selejtes / gyári hibás darabot, elmennek akkár 5--8 évig is.
A nálam lévő ZTE-t bekötötték 2016 elején, azóta nem nagyon nyúltam hozzá, kétszer újraindítottam, meg át lett kérve bridged módba, de ennyi.

Rokonéknál ugyanilyen F668-as ZTE van, náluk is vagy 3 éve megy.


gurabli
(senior tag)

Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy hamarosan költözünk új helyre (társasház), ahol szerencsére elérhető a Digi optikai. Telefonon is kérdeztem, ki van építve a lépcsőházban. Végre megszabadulok a Trétől :)
Előtte is Digi volt, de még nem optikai, így ott LAN és koax jött be a lakásba. Most ugye optikai lesz.
A szekrény az ajtó mellett van a lépcsőházban (villanny, és UPC, T egyben). Jelenleg UPC van a lakásban, koax megy a szekrényből a lakásba, falban. Szépen, igényesen meg van csinálva.
Mit húz majd be a Digi hozzám? Milyen vastag ez az egy optikai madzag? Szerintetek át lehet húzni a falban a UPC koax helyén? Akár úgy, hogy kihúzzák a UPC koaxot, ami hozzám jön be. Elvileg átjárhato a gégecső és ráadásul közel is van. Van rá esély, hogy vállalja a szerelő? És milyen az optikai kábel? Annyira jó lenne, ha nem kellene fúrni, falon vezetni.
Köszönöm


Trk.Adam87
(aktív tag)

A router ip címét érem el csak és annak admin felületét, de azon belül azt jelzi, hogy a szolgáltatói internet ip címe: 0.0.0.0, viszont ha restartolom a gépet, akkor már kapok használható ip címet és van internet is. Erre nem jöttem rá, hogy miért kell mindig újraindítgatnom a gépet ehhez. :F


Lasersailing
(senior tag)

Szia,

Koax helyén elfér az üvegszál. Mi egy védőcsőbe koax-szal húztuk be az üvegszálat (+2 lan kábelt). Sok szappannal 30 m-t megoldottunk (ill. a villanyszerelő én csak kb. drukkoltam, mert védőcső meg volt toldva egy helyen).
Nálunk (Pest megye, kertes ház) digi szerelő behúzással nem foglalkozik, de odaadták az optikai kábelt előre, amit behúztunk, majd jöttek bekötni. Szerintem jobb, ha nem egy idegeskedő szerelő (nyilván címenként kap fizut) húzza be, hanem egy villanyszerelő.

De az ONT-től már LAN kábelt kell húzni, nem optikát!
Azaz:
optika --> DIGI ONT --> ethernet kábel --> router --> ethernet kábel / wifi --> eszközeid.
ONT-ből koax-on megy a jel a tv-ig.

ONT-nek kell 230V


gurabli
(senior tag)

Köszönöm! Ez biztató. Ha ideadják az optikait, akkor találok villanyszerelőt. De fizetek "okosban" a digis szerelőnek, ha megoldja. Kb. úgy is ott lennék árban. A koax tudtommal jóval vastagabb, majd kiderül, hogy mennyire hajlandó mozogni a falban. Ha igen, akkor talán nem lesz gond áthúzni az optikait. Ráadásul a koaxot lehet egész jól rángatni, cibálni, mert erős. Aztán a vége nehogy az legyen, hogy koax sincs (nem mintha kellene).

A többit tudom, az már sima ügy. Ha a mostani koax helyére eljut a lépcsőházból az optika, akkor nyert ügyem van. Ott egy szerverszekrény (na jó, ez nagyképű, de szépen meg van oldva) van. 220V, koax falban minden szobába, LAN falban minden szobába. Tehát csak bekerül az ONT, az bridge-be, saját router és már mehet is a buli. Be van kábelezve rendesen az egész lakás. Mondjuk a falban nem CAT6 van, csak 5e, így lehet nem lesz mindenhol rendes gigabites sebesség, majd kiderül. Ha jól csinálták, akkor van rá esély 5e UTP-én is.


Andralin
(aktív tag)

Sziasztok!

Előbb hívott egy digis üzletkötő, hogy át fognak állítani a jelenlegi FTTB-ről FTTH-ra és délután jön megkötni az új szerződést. Azt mondta telefonban, hogy az új FTTH internet havi díja 3100 Ft lesz, ugyanannyi, amit eddig fizettem.

Most nézem csak a számlákat, hogy én eddig 2580 Ft-ot fizettem havonta a DIGINET 500 - FTTB csomagomra. Akárhogy nézzük, ez nem ugyanannyi lesz, ez kemény 20%-os áremelés.

Szerintetek köteles vagyok elfogadni ezt az erőszakkal rámtukmált 20%-os emelést?
Én bőven meg vagyok elégedve a a jelenlegi 500-as nettel.
Mi történik, ha azt mondom, hogy nem vagyok hajlandó elfogadni a drágább csomagot?


TeeJay
(félisten)

Akkor elbúcsúznak tőled mert megszűnik az FTTB hálózat és FTTH-n csak 1000-es net van. De amúgy kajak dupla sebességet kapsz és pár száz forint miatt akarod bukni az optikai netet? Nekem most 6200 az FTTB 1000 net + tv + telefon, FTTH-n 6000-et fogok fizetni ugyanezért azt hiszem

[ Szerkesztve ]


qnadam
(veterán)

nem vagy köteles. viszont az fttb 500 rendes ára 3300, szóval a kérdés az, hogy neked miért csak 2580, utána lehet gondolkozni, hogy a szolgáltatót köti-e valami ehhez.


Victorio
(aktív tag)

Sziasztok,

Nálam is itt van már egy éve az optikai kábel az ajtó előtt, de még csak FTTB elérhető.
Remélem hamarosan ide is elér a változás szele (Bp, 13. ker. panel)

Ha végre bekötik, akkor lehet saját eszközt használni végpontnak?
Lenne egy router amin van SFP+ bemenet, csak nem tudom milyen SFP kellene bele.
Milyen a rendszer? Multimódusú LC csatlakozóval?

üzenetek