DIGI internet - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


cof
(veterán)

Miért kell portot nyitni egy játékhoz? Max. ha te vagy a szerver esetleg akkor, másért nem nagyon tudom eképzelni, hogy az emberek portokat nyitogatnak különféle játékokhoz.

Előtte milyen router volt, és most milyen van? Ez már az előző router-el is ilyen volt, vagy csak amire cserélted?


Croft-21
(őstag)

Van egy multiplayer játék amivel szoktam játszani, de sokan írták hogy laggos vagyok a játékban, ami nem tudom pontosan mitől van, de javasolták hogy nyissam meg a routerben a játékhoz szükséges portokat, hátha jobb lesz. Na ezt próbáltam volna megtenni, de mint kiderült nat mögé vagyok téve, vagyis nincs publikus IP címem, így nem tudok portokat sem nyitni a routerben. (A router beállításaiban a WAN résznél 100-al kezdődik az IP cím)
Azt, hogy előtte milyen router volt nem tudom, mert évekig a lakótársam routerén keresztül használtuk a netet, de hétvégén elköltözött. Azóta az én routeremet kötöttem be, nekem egy régi TP Link WR340GD 54M-es van, ami már elavultnak számít de elvileg elég a netezéshez és a multizáshoz is. A laggolás már a lakótársam idejében is megvolt, kértem hogy nyissa meg a portokat, azt mondta megtette, de lehet hogy neki sem sikerült, csak azt mondta.

[ Szerkesztve ]


oszy
(veterán)

Először ki kellene kerülnöd a NAT mögül. :)


ubyegon2
(nagyúr)
Blog

Kőbánya Laposdűlő részén nincs internetelérés, eszközök rendesen jelzik a wifi kapcsolatot, de kapcsolat nem jön létre.


zbs
(csendes újonc)

Nem akarom elkiabálni, de két napja nem volt szakadásom. Beírtam a Google DNS címeit, ahogy javasoltad. Illetve a telefonkábelem egy csokifoglalattal volt összekötve az ONT-vel, amiből lógott ki egy vezeték. Kicseréltem azt is. Most vagy a DNS segített, vagy a telefonkábel szakadása zavarta össze az ONT-t, vagy csak szerencsém volt, és lesz még szakadás - meglátjuk!


cof
(veterán)

És hol van erről információ, hogy a játék ilyen-olyan portok nyitását kéri? Még nem láttam ilyet sehol. Ez egy nagyon öreg router, nem is csodálom, hogy akad. Bár még az sem tiszta, hogy mobilon játszol vagy PC-n, mert nem tudom milyen játék ez. :)

Akkor gondolom FTTB van, LAN és koax megy be a lakásba, mert ennél a TP-link-nél még a szolgáltatói is jobb amit adnak FTTH-n.

[ Szerkesztve ]


Laccoss
(addikt)

A laggolás általában abból adódik, hogy a géped és a játék szervere közt nincs megfelelő kapcsolat. Sebesség vagy magas a ping.

[ Szerkesztve ]


Sumi
(aktív tag)

Szerintem sem a portforward vagy a cgnat a probléma ott :(


Croft-21
(őstag)

Én PC-n játszok. Nem kötelező portokat nyitni a játékhoz, nekem csak javasolták, mint megoldást. Amúgy itt a link
Ha kicsit lejjebb görgetsz, ott vannak a portok is felsorolva.
Lehet az lesz amit Laccoss írt, hogy a gépem és a játék szerver között nem jó a kapcsolat, ezért laggol. Viszont ha ezen nem segít a nat mögül való kikerülés és a port nyitás sem, akkor már nem tudom mi lehetne a megoldás.


cof
(veterán)

Hát ha PC-n játszol LAN kapcsolattal, akkor nem segít a NAT-ból kivétel sem. Bár ha WiFi-n játszol akkor sem, akkor egy másik router kell, meg a PC-ben sem tudni milyen WiFi van.

Gondolom 100/100 internet csomag.


Croft-21
(őstag)

Diginet 1000 FTTB csomagom van. A PC-ben nincs wifi mert régi a konfig, ezért csak LAN kapcsolattal lehet netezni, multizni. Lehet vennem kéne egy modern routert, de egyébként a laggolàs már a lakótársam routerén keresztül is megvolt.


oszy
(veterán)

Gondolom a lakótársad eszköze sem volt már mai darab.

[ Szerkesztve ]


Croft-21
(őstag)

Hát nem tudom, de a lakótársam néha élőben streamelt videókat a neten, ahhoz azért meg kell a gyors net gondolom. Neki nem volt problémája a nettel.
Ha vennék egy ilyen routert, az vajon megoldaná a laggolàst, net szakadàst?


z-csongor
(csendes tag)

Sziasztok!
Fogalmam nincs, hogy hol kerdezzem ezt meg, remelem el tudtok iranyitani a megfelelo helyre.

Most vettem egy epulofelben levo sorhazi lakast Dunakeszin. Az e-kozmu szerint a Digi FTTH kabele pontosan a hazig lett kiepitve, pirossal jeloltem a csatolt kepen, kekkel pedig hogy hol lesz a haz.
Az en hazam (az utolso, negyedik lakas a sorhazban) a legmesszebb lesz a poznatol, viszont a legelso lakas a sorhazban eleg kozel lesz hozza.

A kerdesem az lenne, hogy hogyan lehet ravenni a digit arra, hogy bekossek a majd elkeszulo hazba a kabeluket es internetet szolgaltassanak.

Koszonom elore is a valaszt!


Brandynew
(őstag)

Hol tudtad ezt megnézni az e-közmű oldalán?


z-csongor
(csendes tag)

Egyszeru. Beirtam a leendo cimet, kikapcsoltam mindent kiveve a digit, es latszott hogy meddig megy a kabel + a helyszini szemle is segitett :D Az Eszkai utcai "zold kabel" vegen levo trapez alaku telekrol van szo.


Dragon3000
(veterán)

Nekem oda sincs gondom.


Sumi
(aktív tag)

Digi vs. Telekom lol:

Server: Ineside France - Paris (id = 37297)
ISP: Digi TV
Latency: 45.97 ms (1.02 ms jitter)
Download: 4.21 Mbps (data used: 6.1 MB)
Upload: 198.10 Mbps (data used: 291.7 MB)
Packet Loss: 0.0%
---------------------------------------------------------------------------------------
Server: Ineside France - Paris (id = 37297)
ISP: Magyar Telekom
Latency: 35.92 ms (0.06 ms jitter)
Download: 419.49 Mbps (data used: 568.3 MB)
Upload: 669.12 Mbps (data used: 1.2 GB)
Packet Loss: 0.0%

[ Szerkesztve ]


Brandynew
(őstag)

Köszi, de konkrétan ez a térkép hol található? :D


vmilan
(csendes tag)

Sziasztok!
Tegnap cserélték le Digiék a hálózatunkat optikaira és egyelőre nem hozza a várt értékeket a dolog. Tudom, hogy a garantált meg a tényleges sávszél között van különbség, de furcsa, hogy kis eltéréssel mindig ugyanazokat az értékeket kapom.
Nagyjából 350-380Mbps fel-le sebességet mérek WiFi-n a gépemen egy ASUS RT-AC66U routerrel, 5Ghz-en csatlakozva.
Ennél ne is várjak többet ettől a routertől? Olvasgattam vegyes dolgokat róla, valahol azt írták, hogy igazából nem tudja WiFi-n a gigabitet.
Huawei eszközt telepítettek nálunk, bridge módban van, UTP kábellel összekötve a router-rel.
A digi azt mondta, hogy teszteljem le, hogy direktbe rákötök az eszközükre egy gépet és megnézem, hogy úgy milyen a sebesség, mert ők úgy látják, hogy náluk minden rendben.
Sajnos semmilyen eszköz nincs a háztartásban amin van LAN port, így nem tudom megnézni most. De ameddig ezt megoldom, addig érdeklődnék, hogy szerintetek hol lehet a szűk keresztmetszet?

üzenetek