DIGI Mobil - Üzlet és Szolgáltatások fórum

üzenetek

hozzászólások


kano
(nagyúr)

Kérdés előtt olvasd el a Téma összefoglalót!

[ Módosította: radi8tor ]


club1
(veterán)

Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy ezeket az előfizetéseket külön kezeli a Telenor. Így tehát igen nagy valószínűséggel ugyanúgy vonatkoznak rájuk azok a korlátozások, amiket a Telenor előfizetői folyamatosan élvezhetnek. (Gondolok a hektikusan bekövetkező, és megjósolhatatlan ideig tartó 32kbps-os korlátozásra.)
Meg gondolom itt is ugyanerre a csúcssebességre lassítanak vissza a havi forgalmi keret elérésekor.


kano
(nagyúr)

Nem tudom, nekem soha sem volt problémám a Telenoros mobilnettel.


club1
(veterán)

Gondolom nem forgalmazol rajta heti 1-1.5 GB-nál többet (full sávszélességgel 1 órányi netezés), és nem keresel fel olyan oldalakat, amit a Telenor nem szeret (videómegosztó-, fájlmegosztó portálok, ftp kiszolgálók, stb...). Ma itthon a Telenor UMTS hálója a leggázabb (és nem csak a korlátozások miatt). Remélem, hogy az új ZTE rendszer ezen változtat majd (azért is remélem, mert az elsődleges flottám náluk van), pillanatnyilag azonban a Telenor 3G rendszere a nem ajánlott kategóriába tartozik.


kano
(nagyúr)

Az UMTS hálók Magyarországon még sajnos nincsenek olyan fejlettségi fokon, hogy korlátlan letöltésre lehetne használni őket. Reméljük eljutunk oda is egyszer.


club1
(veterán)

Ez így van, de ne egy órányi tömény netezés után tiltsanak le egy hétre. A másik kettő szolgáltató meg tudja azt oldani, hogy az x GB-os csomagjaikban foglalt mennyiségek túllépését követően még éppen használható sávszélességre (128 kbps-ra) korlátoz le, a Telenornál ennek csak a negyede megy.


kano
(nagyúr)

Tényleg? Ez nem jó hír. Kíváncsi leszek, hogy mennyire korlátoznak le, ha elfogy a forgalmi keretem.


kano
(nagyúr)

A Vodának meg sz@r a lefedettsége. Egyedül a T normális (ő viszont meg is kéri az árát)?


club1
(veterán)

A Vodafone-nak van a legnagyobb hazai 3G lefedettsége. De erre van külön topic...


kano
(nagyúr)

Csak ahol nekem kell ott nincs, ráadásul ha nincs UMTS akkor csak GPRS-en jön a cucc. Szóval jelen pillanatban úgy néz ki, hogy egyik sem egy főnyeremény.

[ Szerkesztve ]


kano
(nagyúr)

Végül is mindegy, mert 8 napos felmondási határidővel felmondható bármikor a szolgáltatás.
Kíváncsi leszek a lassításra.


Sztbeni
(őstag)
Blog

Ez most rendes virtuális szolgáltató, vagy csak brand?


dedike
(addikt)

Nekik meg a leggyorsabb... :)

Sztbeni:

...a második... minden hátteret a Telenor biztosít...szerintem... [link]

[ Szerkesztve ]


159632
(csendes tag)

Csak úgy kíváncsiságból kukkantsatok ide net mobil ez a mobil internet lefedettsége a Diginek Romániában. Csak 2100Mhz-en működik. S azért Románia egy kicsit változatosabb domborzatú :)


mukibuci
(MODERÁTOR)

Azért ezt nem nevezném objektívnek :D


dedike
(addikt)

Mármint melyik részét? :U
Gondolod hazudnak egymásnak?

[ Szerkesztve ]


mukibuci
(MODERÁTOR)

Én is le tudom mérni a saját szabványaim szerint, hogy hogyan végzem a munkám, és kiválóra értékelem. Picivel talán objektívebb, ha egy megbízható, külsős cég teszi ezt :)


1430
(senior tag)

És persze az objektivitáshoz az is hozzá tartozik, hogy ha a független szervezet nem a megrendelőt hozza ki "győztesnek", akkor végeznek egy új felmérést (IT café). Gondolom ha a második felmérés sem a Vodafone-t hozta volna ki leggyorsabbnak, akkor jöhetett volna a harmadik, negyedik, sokadik felmérés... No persze a két felmérés között eltelt fél év, lehet ez alatt valóban összeszedte magát a Vodafone. ;]

De hogy egy, a Tiédhez hasonló példával éljek: ha tudom, hogy vizsgáztatni fognak, akkor igyekszem legjobb tudásom szerint felkészülni a vizsgára. :)

[ Szerkesztve ]


mukibuci
(MODERÁTOR)

Egyik kutya másik eb, de legalább nem a saját feltételei alapján csinálták a saját mérésüket. Ha visszaemlékszel, anno az indexnek is volt túrája, és már ott is a legtöbb helyen a voda volt a leggyorsabb...


dedike
(addikt)

De a Vodafone azt mondja, övé a legnagyobb 3G lefedettség, a T-Mobile pedig azt, hogy övé a leggyorsabb hálózat...
...ez lehetséges együtt, nem? :U


1430
(senior tag)

Én nem érzem erősebbnek a Vodafone-t se az első, se a második túra alapján, de ez már valóban "történelem", és a Vodafone sem volt sokkal lemaradva.

Persze lehet sérelmezni, hogy a T-Mobile saját méréseire hivatkozik, de ezek szerint a Vodafone emberei nem találják azt a P3 által gyorsnak nevezett hálózatukat. Ráadásul ha annyira gyors a Vodafone hálózat, akkor miért nem tesz ő is vállalást, mint a T-Mobilemár évek óta? (2000 kbps le és 800 kbps fel)


mukibuci
(MODERÁTOR)

a vodafone külső mérések alapján mondja, a T pedig saját mérések alapján.


1430: Ha a garantált sebességet nézzük, akkor egyértelműen a T a nyerő, de itt nem arról volt szó.
Én használtam mindkettőt kisvárosban is, nagyvárosban is, és ahol volt lefedettség, ott mindkettő hozta a 3-4-5 megabitet. Szubjektív mérés ;]


1430
(senior tag)

Nem, a Vodafone most úgy reklámozza magát, mint leggyorsabb mobilszolgáltató. Ha legnagyobb lefedettségre hivatkozna, az szerintem objektívebb lenne, de nem ezt teszi. Gondolom ezt ő sem tartja jelentős megkülönböztető erőnek, főleg, hogy ez inkább lokális reklámokban lenne hatékony.

Mióta a szolgáltatók megunták a számháborút (ki hány településen van jelen), a T-Mobile legfeljebb piacvezetőnek mondja magát a mobilinternet terén, de most sérelmezi, hogy a Vodafone egy felmérés alapján azt állítja, ő a leggyorsabb.

Ez már csak azért is "rossz" kommunikáció, mert szerintem erre egyik szolgáltatónak sem kellene hivatkoznia. Leggyorsabb? Ezt hogy lehet objektíven kijelenteni? Csak mert átlagban ez jön ki? Ráadásul ez úgy hangzik, mintha a másik kettő lassú lenne...

Szóval szerintem el kellene felejteni a "leggyorsabb" kategóriát.

[ Szerkesztve ]


mukibuci
(MODERÁTOR)

Sikerült szanaszéjjel offolni ;] A lényeg, hogy a digi a csodás telenor hálózatát használja :DDD :DDD

A nagyság sem mérvadó, ugyanúgy, mint a sebesség sem. Majd ha a vasúthálózat / autópálya le lesz fedve, akkor talán. Az csak utópisztikus álom, hogy minden háztartásba eljut a mobil szélessáv, főleg amíg új frekvenciák nem szabadulnak fel.


1430
(senior tag)

No akkor még egy utolsó OFF, aztán részemről nincs több kérdés bíró úr! ;]

Megtaláltam a harmadik 3G túrát is, ami 2010 végi. Idéznék egy mondatot: "Tesztünkből persze nem derül ki, hogy egy bizonyos városban melyik a legjobb szolgáltató, hiszen a pillanatnyi mérés eredményét sok változó befolyásolhatja."

Ebben van egy összegzés az első kettőről (2007. és 2008.):
"Az első túrát 2007-ben nyomtuk végig, akkor 2400 kilométert utaztunk, 43 helyszínen mértünk, és arra jutottunk, hogy a T-Mobile a legjobb magyar mobilnet-szolgáltató: 1,3 megabites átlagos letöltési sebessége jóval nagyobb volt, mint a Pannon 0,7 megabitje, vagy a Vodafone 0,6 megabitje.
Két éve aztán megismételtük a túrát, és egy alaposan megváltozott piacot találtunk: még a leggyengébb szolgáltató is jobb eredményt ért el, mint 2007-ben a legerősebb. Az első megint a T-Mobile lett 2,9 megabittel, a második helyen végzett Pannon 1,83 megabitet ért el, míg a Vodafone-nak 1,8 megabit jutott."

Mivel nem találtam összegzést, gyors összedobtam egy excelt. 51 mérési eredmény alapján a T-Mobile letöltési átlaga 4137 kbps, míg a Vodafone letöltési átlaga 4394 kbps. Előbbi 27, utóbbi 24 helyen volt első helyezett. A feltöltést lusta voltam kiszámolni, a Telenortól pedig elnézést kérek. Bár a Vodafone átlagban valamivel többre jött ki, de hol 2-3 ezer, hol 6-8 ezer kbps-ot mértek, míg a T-Mobile rendszerint az átlag körül mozgott (4-5 ezer kbps). Tehát ebből is látszik, hogy ez a "leggyorsabb" kifejezés milyen marketing fogás, és csak remélem, hogy nem ez alapján fognak döntést hozni az emberek. Nyilván a T-Mobile fenyegetőbbnek érzi ezt a marketing fogást, és ezért ment a GVH-hoz.

Szóval mi van a Digivel? Már ő is viszonteladó? :DDD

[ Szerkesztve ]


mukibuci
(MODERÁTOR)

Persze, egyértelmű, hogy marketingfogás. szvzsz műbalhé az egész :U

Mindenki körbeszerződik már lassan mindenkivel, a vezetékes szolgáltatók is próbálnak ezzel előremenekülni, míg a T-nek ott van egy kézben minden. A voda is belépett a vezetékes (ADSL) nettel ebbe a "klubba".


Pharaoh
(aktív tag)

A garantált sebesség nem sok (120/40 kbps) a valódi sebesség Pesten mennyi lehet? Ugyan olyan mint a Telenor?

Elért adatforgalmi limit után menyire lassítanak?


club1
(veterán)

Ugyanaz mint a Telenor, mindkét kérdésedre. Hogy ne keresgélj: A Telenor HSDPA-ja 1-2 Mbps között (néha felette, ritkán alatta) muzsikál, és 32 kbps-ra lassítanak. Az utóbbi űbergáz számítógéppel.


kano
(nagyúr)

Nekem így megy most Buda, Mom park környékén.
A korlátozásról még nem tudok mit mondani, mert nem tették még meg. Viszont a videomegosztót bírja rendesen.

[ Szerkesztve ]


club1
(veterán)

Ez Telenor viszonylatban elég jónak számít...


aadam89
(csendes tag)

Sziasztok,
Van egy android 2.1 es tablettem, kártyafüggetlen.
Ugye próbáltam a használni rajta a netet, de ugye a telenoros beállítások nem jók.
Mivel a diginek külön beállításai vannak. Próbáltam a sticket is hozzácsatlakoztatni, de nem csinál semmit.
A térerőt meg hasonlókat jelzi a készülék, de a net az nem megy rajta.

Ha valaki tudna segíteni megköszönném. :)


kano
(nagyúr)

Az első hsz-ban leírtam, hogy csak annyi a változtatás a Telenoros beállításokhoz képest, hogy az APN itt DIGI. Ennyi, és nem több.


mycso
(veterán)
Blog

Látom cseppet behalt ez a topik. Ám milyen jó, hogy megtaláltam...ma egész nap azzal szívtam, hogy sikerüljön a netet elindítani a telefonomon, aztán végre siker :K

Még annyit a fentihez, hogy a beállítások végén: "APN típusa" vagy más készülékeknél "Hozzáférési Pont Típusa" --> ezt a telenoros beállítással ellentétben "default" -ra kell állítani.
Nálam ellenkező esetben nem tudom aktiválni ezt a profilt.

Egyébként elég szégyenletes, hogy nincs egy leírás erre a digi honlapján, illetve felhívtam az ügyfélszolgálatot, és ott sem tudtak semmiféle beállítást mondani...


Dani82
(senior tag)

masik topicba tettem!

[ Szerkesztve ]


club1
(veterán)

Ha játszol és használod rendesen a netet, akkor egyértelműen DIGI. Azt hittem, ez nem is kérdés... Bár csak én tudnék ebből választani... Amúgy ez a kérdés itt teljesen off.


kano
(nagyúr)

Ezért is nyitottam a topicot. :K


mycso
(veterán)
Blog

Csak, hogy legyen valami formája is, hátha még kell majd valakinek:


mycso
(veterán)
Blog

Azt valaki nem tudná megmondani, hogy a tényleges adatforgalmat hol lehet megnézni/megtudni?


kano
(nagyúr)

Felhívod a Digit vagy androidokra van sok adatszámláló.

[ Szerkesztve ]


mycso
(veterán)
Blog

Az adatszámláló az egy dolog, de én tényleges adatforgalomra lennék kíváncsi, mert hát valljuk be egyik adatforgalom számoló progi sem pontos.

A digit egy pár napja hívogatom, aztán csak a zenét hallgatom, meg azt, hogy minden ügyintézőjük foglalt, bár lehet nem is mennék velük sokra, hiszen az APN beállításokat se tudta anno megmondani az ügyfélszolgálat. :(

A telenorral beszéltem,viszont ott meg telefonszám kellene, amit nagy nehezen sikerült is kiderítenem, hogy hol tudom megnézni a saját számom, viszont sms-t nem tudok küldeni, csak fogadni, így itt sem tudom az egyenlegem/adatforgalmam lekérni.

Majd valamelyik nap ha ráérek, beszaladok a digi ügyfélszolgálatára, hátha tud valaki valami értelmeset mondani erre, bár kétlem.


kano
(nagyúr)

Nekem általában viszonylag gyorsan sikerül velük beszélni. Ők pontosan meg tudják mondani az elhasznált adatmennyiséget.


JOEPAPA
(tag)

Én is örömmel találtam meg a diginél, hog y a meglévő digis szolgáltatások mellé olcsón adnak mobilnetet, amit a Telenor biztosít.
Eddig ezért tartottam egy androidos telótól, mert vitamaxal nemigen van megfizethető adatcsomag amit a droid ne enne le hamar (tudom lehetne tiltani), és ha már droid akkor menjen az időjárás, stb kliensek , azaz folyton legyen adatforgalom, akkor lehet kihasználni (igaz ez a nem droidos, de kliensekkel tarkított telókra is ha valaki 100 emailt küld fogad naponta)

Namármost ha veszek egy független droidost és beleteszem a DigiMobilnet SIM et akkor a teló működni fog? Ez is egy Telenoros SIM kártya? Azaz lesz netem 1GB 1500Ft ért mobilisan? Esetleg hívni is tudok róla? (annakidején a T-mobilnetes sim et beraktam a telefonomba és lehetett hívást indítani róla)
Gondolkodom még dualsimes telón ezért mert akkor mellé mehetne a vitamax is.


szmi
(tag)

Halihó!Nem akarok elkeseríteni senkit,de én a jövő héten mondom le.A legkisebb csomagom van és még hónap elején is használhatatlan,annyira lassú hogy már fáj...Nagy ritkán kapcsolódik UMTS/HSPA-ra,amúgy mindig EDGE-t használja.Bp. XV.kerben próbálgatom.Nemhogy letölteni de még 1 weboldalt is megnézni szenvedés.


kano
(nagyúr)

Ez nem a Digi hibája. Nincs HSPA lefedettséged. Egyébként én is visszamondtam és vettem egy normális T-s mobilnetet. :K


szmi
(tag)

Hello!Nem is hibáztatom a Digit érte,de lehet jobb lett volna másik céggel összeállniuk erre a mobilnetes dologra.Tegnap óta direkt átállítottam a hálózatválasztást csak UMTS/HSPA-ra és itt látom is a térerőnél hogy alig-alig találja meg.(majdnem 1óráig kinlodott) Arra azért kíváncsi lennék aki nagyobb csomagot vett annál is így működik-e.


kano
(nagyúr)

De mondom, hogy ez hely függő. Lehet, hogy kb. 500 méterrel odébb már full térerőd lenne.
Esetleg még megpróbálhatod, hogy veszel egy USB hosszabbító kábelt (2m-3m hosszút) és azzal használod a sticket, majd azzal keresel térerőt.

[ Szerkesztve ]


mycso
(veterán)
Blog

Szia, hívást nem tudsz sem fogadni sem pedig kezdeményezni ez csak egy sima adatkártya. Sms-t viszont fogadni lehet vele, már amennyiben ki tudod deríteni a telefonszámát a kártyának, mert azt sem ad hozzá a digi. Egyébként nekem a legkisebb csomag van, napi szintû netezésre használom egy tablettel és eddig még mindíg sikerült kijönnöm az 1gb-bol, még egy kis youtube is belefér. Nagyobbrészt Miskolc-Kazincbarcika viszonylatában használom a 3g mindenhol elérhetõ, de sok helyen létesít HSPA kapcsolatot is.


gvdivg
(csendes tag)

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a DIGI-től kapott SIM kártya működne Ipadben is???
Tudom, hogy meg kell "faragni", csak az elvi lehetőségre vagyok kíváncsi.

Előre is kösz


mycso
(veterán)
Blog

Hali, mintha az ipad-nál nem csak a kártya mérete lenne más, hanem a tipusa is...


qpidomx
(tag)

hm...tényleges sebességed senki nem ír? akkor majd én :D 1gb s csomagom van

korlátozás nélkül 500kb/s simán megy korlátoznak 17kb/s fel meg 6-7kb/s
korlátozás bőven jó facebook,iwiw, googlezni szal böngészni. Youtubeozni akarsz akkor 240pb rakod vársz 3-4percet és tudsz zenét is hallgatni :D

am én is próbáltam berakni teloba digis simet de nem tudom sehogyse beállítani netet..: /

üzenetek