Disney+ - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


qqq
(tag)

Sokszor "multitaszkolunk", így praktikusabb a szinkron, de azért bőven nézünk felirattal is.


qqq
(tag)

Köszi! Én is a feliratot bámultam a szinkron mellett jópárszor. :)


erahurka
(nagyúr)
Blog

Ja munka közben mondjuk én is szinkronnal nézek ha van.


Mr K
(senior tag)

Majd ha az amcsik meg a németek felirattal nézik az idegen nyelvű filmeket, akkor elhiszem, addig vannak fenntartásaim...

Sajnos nekem hagyományos berendezésű szemem van, azaz vagy a feliratot olvasom, vagy mondjuk a beszélők arcjátékát (vagy az akciót) nézem, a kettő egyszerre nem megy. Egyszer tervbe vetem, hogy lemérem, mennyit vesztek így a filmből: az volt az elképzelés, hogy magam elé veszem a felirat fájlt és megmérem, mennyi ideig tart elolvasni. Sajnos felirat fájl olvasni elképesztően unalmas, azaz gyorsan felhagytam vele...

Nemrég újranéztem a D+-on a Vadon (Wild) c. opuszt angolul (angol felirattal supportként), mert csak így van meg. És sajnálom, nekem magyar szinkronnal jobban tetszett. De nyelvleckének jó volt (csak nem az lett volna a cél).

Amúgy imádok olvasni. Könyvet.


erahurka
(nagyúr)
Blog

Kapcsolgasd a hangsávokat, az egyiken lesznek háttérzajok a másikon nem. Amúgy meg kiemelted a két legnagyobb szinkron nemzetet, de pl. Romániában minden felirattal megy. Lengyelországban is csak hangalámondás van a mai napig, gondolom moziban nem azt tolják.

Ma voltam moziban, olyan fos doboz hangja volt a szinkronizált dialógusoknak hogy nem igaz, pedig moziban azért szokott lenni egy szint amit hoznak a szinkronnal.


qqq
(tag)

Az Örökkévalókban jó a felirat, vagyis szinkron közben csak amikor kell, akkor jön elő, szóval így a Shang-Chi csak el van szúrva.


Chris0321
(addikt)

Az sem mindegy miért készül a felirat. Van ami végig fordít, van ami csak a nem magyar szöveget. A hallássérülteknek pl. nem biztos, hogy elég az utóbbi.


NY_A
(őstag)

Lehet rosszul emlékszem, de mintha a Simpsons szinkronnal lett volna fent. Nézni akartam egy kicsit de sajnos nincs szinkron. Aztán ami meglepett, az Amerikai fateron, és a Bob burgeren sincs. A többit már meg sem néztem, mint Cleveland show, vagy Futurama. Pedig reméltem, hogy ezek szinkronnal kerülnek fel.


erahurka
(nagyúr)
Blog

Tuti volt szinkron a Simpson családon, első nap belenéztem pár részbe és meg is lepődtem milyen fura Homer új hangja. Nem lehet hogy a legújabb évadon nincs csak? Family Guynál már akkor se volt nálam de abból csak a legújabb évadba néztem bele.

Amúgy ezek egyből jönnek majd Disney+-ra az amerikai tévés premier után? Mondjuk szinkronnal jobban örülnék neki, ezeket úgy szoktam meg.


NY_A
(őstag)

Belenéztem több részbe. Elég kiszámíthatatlan módon van a szinkron. 1. évad nincs, de 2. már igen. Aztán 7, 8-ban megint nincs, aztán 9 van, 10-ben van olyan rész ahol van és van aminél nincs, és így tovább. Érthetelen.


erahurka
(nagyúr)
Blog

Hát ez tényleg fura. Mert a Simpson ezer csatornán ment már, lehet több jogtulajdonos van de évadokon belül azért nem hiszem hogy változik. A Family Guy-t meg csak a Comedy Central adta eddig úgyhogy ott minden szezont tőlük kell szerintem megvenni. :F

Mondjuk HBO maxnál is ugyanez a helyzet néhány sorozatnál, sőt, ott van állítólag hogy részek is hiányoznak :DDD

Nagyon bonyolult ez a streaming így hogy ezerszer eladtak már minden jogot az elmúlt 50 évben aztán most valahogy meg kéne szerezni a szinkronokat meg hasonlók.


Mr K
(senior tag)

A TV csatornák meg nyilván bolondok lennnének lemondani a szinkron jogokról, mikor ez egy kiváló eszköz arra, hogy megtartsák a nézőiket.

Én pl. tegnap elfelejtettem felvenni az A lány c. sorozat 3-4. részét. Most vagy az van, hogy megnézem D+-on feliratosan, vagy megvárom, hátha leadják valamikor TV-ban újra. Azt hiszem az utóbbi lesz...


Mr K
(senior tag)

Pozitívum: CCwGTV-n megváltozott a felület, így egyszerűbb lett a visszatekerés.

#1485 erahurka Rákerestem Romániára. Azért nincs szinkron, mert nincs rá pénz (a tévé társaságok szegények, moziba meg alig járnak a népek.) [forrás]


erahurka
(nagyúr)
Blog

Itthon meg azért nincs feliratos vetítés mert arra nincs pénz :DDD


Donki Hóte
(veterán)

Nem pont idetartozik a kérdés (bár ide IS tartozik), de megkérdeem, hogy azt honnan lehet lekérdezni, hogy egy adott film melyik stream csatornán tekinthető meg?

Pl. ha arra vagyok kiváncsi, hogy mittudomén a Birds of Prey című filmet melyik csatorna nyomja, azt honnan lehet megtudni?


l.skywalker
(félisten)
Blog

Én ezt használom: JustWatch - The Streaming Guide


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

Google kereséssel: [link]

Persze még mindig ott lesznek a régiós korlátozások, pl lehet, hogy Netflixen megy, de pont nálunk nem.


l.skywalker
(félisten)
Blog

A JustWatch-on be lehet állítani a régiót is.


smc
(addikt)
Blog

Ez klassz, köszi.
Rákerestem benne most a Rick és Morty-ra.. Valamiért az volt bennem hogy én azt láttam vagy netflixen vagy disneyn. Nem volt fent soha ezeken? :S


ollie
(MODERÁTOR)
Blog

Netflixen fent van, kivéve az utolsó évad.

mod: már én sem látom, ezek szerint levették nemrégen

HBO-n viszont ott kell lennie az utolós évadnak is.

[ Szerkesztve ]


smc
(addikt)
Blog

Akkor csak volt.. már nincs. :(
De nagyon rémlik hogy ott volt..


erahurka
(nagyúr)
Blog

Hetente jön új résszel HBO maxra. Tekintve hogy Adult Swim sorozat, nem meglepő hogy az anyacég platformján van fenn.


Chris0321
(addikt)

Hello.
Jackman visszatér mint Rozsomák!
Deadpool 3
Szájról olvasós második már közös videó

üzenetek