DLNA - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


baracsi
(tag)

de ha a PC képernyőjét teszi ki, akkor a lejátszónak kell ezt tudnia

[kép]

[ Szerkesztve ]


Sike
(csendes tag)

Sziasztok!

A következő problémában szeretnék segítséget kérni.
PC-ről (Core i3 8350K@4GHz, külön video kártya nincs) Plex/Serviio DLNA szerverrel osztom meg a lejátszandó filmeket, amiket a most vásárolt LG tv-n néznénk. Mindkét eszköz kábelesen csatlakozik a hálózatra. A 1080p (x264 kódolású) filmeket kb. 12Mb/s bitrátáig simán, akadozás nélkül lejátsza a tv, de efölött akad: kb. 20 másodpercenként megáll, tölt, megint megy 20 másodpercet, megint megáll, tölt. (Közben meg találtam olyan filmet is, ami 28 Mb/s, és mégis simán akadozásmentesen megy)

Mindegy, hogy Plex v Serviio, mindkettővel ugyanez van. A proci terhelése max 30%, nincs más terhelése. A TV 4K-s, manual szerint tudnia kell felbontástól minimum 40-60Mb/s-ig.

Mit hol állítsak át, állítsak be, hogy a magasabb bitrátájú filmek is menjenek akadás nélkül?

Előre is köszi!


Endless
(aktív tag)

Vettem egy 4K-s Mi sticket DLNA-n szeretnék filmet nézni úgy hogy egy jelerősítős routeren Asus N18 van rákötve egy HDD. A rövid filmeket lejátsza viszont a hosszabbakat csak 1mp-ig majd megáll. Tekeréssel megindul de csak 1mp-re. A telekomos boxon viszont simán megy amikor az is WiFi-n keresztül játsza a merevlemezről. Van esetleg valakinek ötlete mitől lehet ez? Ez a stick csak ennyit bírhat?


Balinov
(félisten)
Blog

Ha wifin csatlakozik a tv a hálóra próbáld meg lanon, így ki tudod szűrni az egyik lehetséges hibaforrast


Sike
(csendes tag)

LAN-osan csatlakozik a PC és a TV is


CsiszyFutár
(lelkes újonc)

Sokat olvastam a dlna média szerverekről és nem tudom eldonteni hogy melyik a jobb választás .
Elsősorban PC akarol szervert futtatni.
Melyiket ajánljátok.
servio, plex vagy a win 10 nek az alapbeállitasat.
Mi a különbség köztük.
Lehet egyszerre többet is futtani?


Ishimaru
(csendes tag)

Sziasztok! A következővel kapcsolatban lenne kérdésem:
A lakásban 2 TV-re osztok filmeket/sorozatokat Mezzmo-val, és az utóbbi időben azzal szembesültem, hogy az én TV-men, ha feliratos filmet nézek, megjelenik a felirat, amikor kell neki, viszont utána nem tűnik el, hanem addig kint marad a felirat, amíg a következő felirat meg nem jelenik.
Erre van valakinek valami ötlete?


Zsolt!!
(aktív tag)

Sziasztok

TV okositót szeretnék venni. Kérdésem az hogy melyik támogatja a dlna-t. Filmeket szeretnek nézni a számitogépemről. Chromecast azt úgy tudom igen és a xiaomi vagy az amazon stikje?


ViZion
(félisten)
Blog

Sziasztok!
Nekem is kb. ez a kérdésem... fHD buta TV-re szeretnék wifin vagy LANon eljuttatni filmeket, NAS serveren miniDLNA futkosik... :U
Ez alkalmas lehet a feladatra?
Mit kell figyelni, neten láttam, h sok kínai boxon van valami akármi, ami mindenféle IP-ket akar elérni. Ez a hazai bolti cuccokat is érinti?


Spec
(őstag)

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem Plex Media server vonalon, csak annak nem találtam külön topikot, ezért itt tenném fel, hátha ti tudjátok a választ.
Egy idegesítő problémával küzdök, mégpedig ha a Plex-szel megpróbálok beolvastatni egy mappát, és abban olyan fájlnév van, ami tartalmaz "S01E01" struktúrájú karaktersort, akkor azt a Plex nem látja. Mintha üres lenne a mappa.
És hát pl. több epizódos sorozatoknál ez egy elég gyakori dolog, hogy a file megnevezése tartalmazza, hogy melyik évad, és epizód a fenti formátumban.
Ha beszúrok egy szóközt, vagy egy kötőjelet, akkor már látja. Pl. ha azt írom hogy S01 - E01, akkor minden ok. Másnál is csinálja ezt, van rá valami megoldás?
Elég idegesítő, amikor több évadnyi epizód fájlnevét csak ezért a baromságért kell egyesével átnevezni. :U
Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

üzenetek