D-Link DNS-320 - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


skoos
(őstag)

Tegnapi vásárlásom ez a szépség volt.
Egy Samsung HD203WI 2Tb-os vincsit vettem mellé, szépen muzsikálnak együtt egyelőre, pont semmi hangja nincs a kettőnek együtt.

Pár kérdésem volna azért.:
- Első körben szeretném picit lepucolni a készüléket, mert sem az "ajaxplorer",vagymifene HTTP-s file menedzser programot nem használom, sem a beépített P2P kliens-t. Ezeket hogyan tudom letörölni?

-Ez el is vezet a második kérdésemhez: Hogyan tudom felrakni a Transmissiont? 2 remote progi is kéne, mert rajtam kívül a Zasszony is ezt használná. Enged ilyet a Transmission?

-Sehogysenem tudom jól beálltani (hozzáteszem, nem vagyok hálózat-guru) a megosztott mappákat.
-> A Volume_1-re csak az NFS-t engedélyeztem, mert nem akartam az FTP-re az összes mappát kiküldeni, viszont ez az NFS ad lehetőséget arra, hogy a helyi hálón lássam a teljes mappastruktúrát. Tallózom az 'X' meghajtót, ott áll benne a Volume_1 mappa és mindenhez van írási/olvasási jogom. Szuper.
-> Viszont, ha kirakok az FTP-re pár olyan mappát, amit tartalmaz a Volume_1 is, és megadtam, hogy mely userek férnek hozzá milyen jogokkal, az is látható lesz nekem, ha rámegyek az 'X' meghajtóra. És pass-t kér a hozzáféréshez. Persze, ha a Volume_1-re kattintok, ott nem kér jelszót a hozzáféréshez ugyanaz a mappa. Csak zavaró, hogy ott van. 2-3 mappánál még nem gond, de 20-30 nál már az. Pláne, hogy a család gyengébb láncszemei is ezeket a tartalmakat szeretnék elérni.
-> A legjobb az lenne, ha a Volume_1 NFS beállításaitól függetlenül menne az FTP és nem tallózná ki a Win az FTP-be engedélyezett mappákat.

Ezt még vagy tanulnom kell, vagy ilyen a rendszer, még nem tudom. Egy nap után azt mondom, hogy valószínűleg user_error áll fent, pontosabban ebben bízom.

Valamiért az átlag másolási sebességem 8-10Megabájt/s. Olvastam a 323as fórumban hogy olyan 30-50 az erőlködés nélküli sebesség, itt még valami nem kerek nekem.

Az, hogy miért lassítja le a számítógépes torrent letöltést pusztán az, hogy be van dugva a doboz a hálózatba (tehát semmilyen másolás, vagy alkalmazás nem fut rajta) még nem tudom, de gyanítom, hogy a régi-jó WRT54GL router az okozója. Mert a NAS e mögött van értelemszerűen.

A két sz.gép kábellel van a routerbe kötve, semmi gigabit vagy ilyemi, de ennél a teljesítménynél többet várnék. A hd203WI sem sebességbajnok ,de akkor is.

Kivi leszek a firmware upgrade-re, jelenleg az 1.00 van rajta (mert most még nincs más).

:C

[ Szerkesztve ]


skoos
(őstag)

Létezik olyan FTP kliens, amit fel tudok telepíteni a NAS-ra, hogy ne kelljen mennie a gépemnek amikor nagyobb állományokat töltök fel az adattárra?


Alex91
(félisten)
Blog

A Transmission-t barmely bongeszobol el lehet erni, akar tobb geprol is, akar egyszerre is. Mi is igy hasznaljuk, en is, parom is dob bele torrent file-t. De nincs kulon valasztva, egy kliens fut.
A telepitesre meg kulfoldi oldalakat nezz, van-e hozza portolva a kliens.

A sebesseged meg azert annyi, mert a 100-as LAN ennyit bir :DD. Vegyel gigabites routert/switchet es a gepeden is legyen gigabites halokartya...


csuzso72
(tag)

Szia!

Nekem is ilyenem van.
FW: nekem a 2.00 (elvileg beta) van fent.
A venti nekem sajnos beindulgat (mikor hogy, van, amikor 44, van amikor 47-48 foknál).
Egyenlőre egy 1,5 Terrás WD Green van benne. Meg vagyok elégedve a géppel.
FTP nekem is ezt csinálta. Elvileg van megoldás rá, de még nem mélyedtem el benne, most ki van kapcsolva az FTP.
FunPlug csomag fel van telepítve az enyémre és a Transmission torrent kliensnek. Rendben megy a le-fel töltés 15-20 torrenttel.


csuzso72
(tag)

Bocs, valamiért dupláz :W .

[ Szerkesztve ]


skoos
(őstag)

Megtennéd, hogy looser szájbarágós stílusban leírod, hogy hogyan kell a Transmissiont telepíteni?

Nagyon megköszönném!


csuzso72
(tag)

Szia!

Ezek szerint csináltam: http://www.dlinkhelp.eu/index.php?topic=404.0
(lehet regisztrálni kell, hogy lásd). Az alapok ott vannak, de egy kicsit szerkesztgetni kell a fájlt. Az ottani hozzászólásaimban benne van, mit kellett módosítani. Ha nem megy, szólj.


Joccy88
(csendes tag)

Sziasztok!
NAS vásárlásán gondolkodom, elég zöldfülű vagyok a témában, egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. A vásárolni kívánt NAS-t hálózati médiatárként használnánk, ugyanis különböző helyiségekben (elég messze egymástól) van 2 db Samsung LE40C650 hálózatra köthető DLNA képes LCD televízió. Így ha filmezni, képet nézni stb.. szeretnénk, mindig be kell kapcsolni a számítógépet is. Ezt szeretném kiküszöbölni NAS megvásárlásával. Számítógépen való fájlmegosztást eddig egy Samsung Pc Share Manager nevű programmal oldottuk meg.
Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
D-link DNS-320 NAS készülék alkalmas lenne a fent nevezett feladatok megoldására?
Válaszokat Előre is köszönöm!


skoos
(őstag)

A funplug csinál(hat) bármi olyat, ami megkérdőjelezi a garanciát, vagy megzavarja a rendszert?
Restart után is minden szépen megy, ahogy kell?
Firmware frissítéskor minden kezdődik előlről?

Köszi! Tetszik amit linkeltél!


csuzso72
(tag)

Garanciát nem zavarja, mivel le sem cseréled a FW-t, ez mellette fut. Újraindításkor is megy. Eltávolítása annyi, hogy a tárról törlöd/átírod.
FW frissítéssel nekem minden maradt a régi. Az FW felülíródott, de adatok, beállítások, stb maradtak.

[ Szerkesztve ]


csuzso72
(tag)

DLNA-t én nem használom. Ez a FW a DNS-320-on nem DLNA-s, ha jól tudom. Nekem a hálózati megosztás alapból Sambán és UPMP-n megy. A kolléga FunPlug alatt üzemelt be más médiaszervereket is, lehet ott van DLNA megoldás is. Hálózaton egy WDTvLive, egy Archos70 tablet, és több PC osztozik az adatokon, médiákon.


moonman
(titán)

a DNS-320 (Linux) és a WD Green nem a legjobb párosítás, ugyanis a Linux kernel hibásan kezeli a lemez "IntelliPower" funkcióját és ezzel idő előtt elhasználja a Load_Cycle_Count számlálót, ami nem csak a lemez meghibásodásához vezethet, de a garanciát is elcseszi. a WDIDLE3 utility-vel ki lehet kapcsolni az IntelliPower-t és ez elvileg megoldja a túlzottan agresszív leállítás-felpörgés kezelést.


csuzso72
(tag)

Kösz! Megnézem majd.


csuzso72
(tag)

Megnéztem, sajnos ehhez előbb kell majd egy adatmentés. Most még nincs másik vinyóm a NAS-ban. Parancs sorból megpróbáltam kikapcsolni az APM-et, de nem igazán megy. Lefut a parancs, de hatása nem igazán van. A számlálóm most 7900 körül van (elvileg 300.000-ig garanciás). Amit néztem 2 gigás vinyókat, mind green (Samu, Seagate,..) Mit ajánlotok NAS-ba?


skoos
(őstag)

Fun plug (ffp) és Transmission dns-320 ra:

Kis angol nyelvtusással ugyan, de kellően szájbarágós telepítési útmutatót találtam a fent leírtak installálásához. Az FFP lehetővé teszi, hogy programokat installáljuk a kis NAS-ra, szóval ajánlom a telepítést mindenkinek.

A tutorial ITT ELÉRHETŐ.

Transmission telepítéshez EZT A LEÍRÁST ajánlom, bár kicsit out-of-date, de a telepítés menete ugyanaz az újabb verziónál is, mint a réginél. Én is így tettem fel a 2.22-t, melyet transgui3.0.1-el vezérlek. És szuperül műkszik.

FW:1.00 van fent jelenleg nálam, mert amíg hivatalosan nem jelenik meg a 2.00 FW a dlink oldalon, addig nem merem felrakni.

SOK SIKERT!

[ Szerkesztve ]


skoos
(őstag)

Ha valakinek van hasonlóan szájbarágós leírása a Midnight Commander telepítéséhez, azt ne tartsa magában!!


bulek
(tag)

Sziasztok!

Sikerült már valakinek a fw frissítés? Megadom neki az új fw-t, az ok után feljön az ajaxos popup layer, teker és teker, de érdemi változás nem történt. Maradt az 1.00-s fw :(


csuzso72
(tag)

Sikerült. Pár hozzászólással ezelőtt írtam is.

[ Szerkesztve ]


bulek
(tag)

Addig rendben, hogy sikerült, külföldi fórumokon is olvastam, hogy felmegy.
Nálam az előző hozzászólásban szereplő jelenség van.
Csak teker az ajaxos modaldialog, de semmi sem történt. (ftpről letöltött zipet tömörítettem ki és a benne lévő fw fájlt adtam meg az admin felületen)
Neked mennyi idő alatt ment fel az új fw?


bulek
(tag)

Egy másik kérdés:
A beépített ftp szervert hogyan lehet használni. A megosztások beállításánal az ftp is ki van jelölve Anonymous read/write opcióval.
Total commanderrel próbáltam, passzív mód, de nem enged be
Ötlet?

Egyébként a midnight commandert is feltettem (optware), de valamiért nem jó.
ipkg install mc
Nem működnek a kurzor nyilak, sem a funkcióbillentyűk. Megoldást keresem.

[ Szerkesztve ]

üzenetek