D-Link DNS-320 - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


VGYke
(addikt)

bulek, skoos, köszönöm! Úgy gondolom, be fogok ruházni előbb utóbb egy ilyenbe.
Előtte persze lenne jónéhány kérdésem:
1. Ugye a venti csak bizonyos HDD (?), vagy ház belső (?) hőfok felett indul be? Tehát ha nem dolgozik a NAS, akkor csendben van?
2. Ha nem dolgozik, akkor a HDD pörgését leállítja, tehát van benne valami "alvó" állapot lehetőség, amikor tökéletes csendben van és nagyon keveset fogyaszt?
3. Mihez lehetne hasonlítani a "hangosságát", ha beindul a ventilátor? A zaj azért fontos, mert egy panel lakásban egy olyan központi helyen lenne, ahonnan minden helység nyílik, ergo minden helységbe egyformán behallatszik a zaj.
4. Ha a venti megy, mennyire vibrál a ház? Bár tudom, ez HDD függő, mert nekem van olyan WD 3200YS hdd-m, hogy ha beindul, leesik a PC-házról a sörösüveg :D
A vibráció azért fontos, mert a NAS egy gipszkarton "csőben" lenne a routerrel és a lakás villamos megszakítóival együtt, tehát ha vibrál, azt a gipszkarton mint hangszóró membrán felerősíti, tehát ki kell találnom rezgéscsillapítást.

5. Mi történik véletlen áram kimaradáskor? Magától újraindul mint ha mi sem történt volna, feltéve ha a HDD éppen nem írt és nem nyíródott ki?

Elnézést a sok hülyének tűnő kérdésért, de PC-m már volt ezer, NAS-om egy se. :R

üzenetek