D-Link DNS-320 - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


Laca 012
(őstag)
Blog

:DD Azt nehezen nőném ki,ez teljesen más kategória.. :K
Ez a céghez kellett, mert a WL500gP-t már ott is kinőttük, meg 5-6 év adatainak biztonsága miatt oda is kellene a RAID1 és a külső USB-s megoldás is lassú.. :K
Először arra gondoltam oda is összedobok valami ITX csodát, de a GSEJT óta nem adtak ki nekem megfelelő lapot.. Ez meg a 2db 3,5"-os WD Green-nel eszik kb. annyit mint nekem a GSEJT (2,5"-os HDD-vel, 7"-os touchsceen-nel). Ráadásul a 22650Ft is elég baráti, ennyiből nem raksz össze semmit, és még építgetni sem kellett.. Méreteiben is sokkal kisebb mint egy (gyári :) ) ITX ház, és mégiscsak egy gyári megoldás..
Ennek ellenére ez is olyan mint a WL500gP, meg az RT-N16 projekt, hogy gyári kiépítésben sajnos nem teljesít minden követelményt amire szükségem van, de már fut rajta a Debian, úgyhogy nem lesz ez rossz, csak ki kell találni miket pakoljak még rá, hogy rendesen betöltse a 4 munkaállomás szerverének szerepét. Például ez az Oplocks funkció nagyon jó lenne, hogy a lányok ne tudjanak egyszerre megnyitni egy file-t ketten és elég idegesítő, hogy elvileg benne van, ott van a webes felületen és valamiért mégsem tudom használni.
Az elég gáz ha emiatt a fw-be épített megosztás helyett a debiant kell túrni, de legalább a lehetőség (elvileg) adott.
Még azt nem tudom, hogy a RAID az szoftveres-e, mert a 2db WD Green 1TB-os hdd különbözik és emiatt hardveres RAID-ben nem biztos, hogy mennének. Mondjuk az sem gáz, mert max. éjszaka szinkronizál egyet aztán annyi, de jobb lenne ha menne..

Mindenesetre az eddig szerzett linuxos tapasztalatok nem jönnek majd rosszul szerintem. :N

[ Szerkesztve ]

üzenetek