E-book olvasók - Tabletek, E-bookok fórum

üzenetek

hozzászólások


Laslow
(senior tag)

Nekem már 10 éves a nagyobbik fiam, szintén sokat olvas (múlt nyáron a szünetben huszon valahány könyvet olvasott el). A helyi könyvtárban leginkább csak 40-50 éves könyvek vannak, modernebb ifjúsági irodalom kevésbé. A könyvvásárlást meg tényleg nehéz anyagilag bírni, még úgy is, hogy rengeteg könyvet használtan veszünk. Kapott hát pár hónapja egy könyvolvasót (Kindle Paperwhite Kids), nagyon szereti, arról és fizikai könyvből is napi szinten olvas.

Én annak külön örülök, hogy a Kindle-n ott a képernyő-megvilágítás, mert hiába mondom neki, hajlamos félhomályban, már-már sötétben olvasni, ami nem feltétlenül tesz jót a szemének (bár maga a sok olvasás sem). Pl. hétvégén felkel mondjuk 5-6 körül, és Kindle-n olvas 1-2 órát reggel amíg felkel a család. Viszont olyankor még elég sötét van a szobában, jó, hogy ott a LED az olvasóban.

A Kindle Paperwhite Kids verzió egyébként fizikailag pont ugyanaz mint a normál felnőtt verzió, csak adnak hozzá gyárilag egy tokot, és 2 év olyan garancia van rá, hogy ha a gyerek eltöri, vagy akármi, akkor kérdés nélkül cseréli az Amazon (plusz 1 év ingyenes hozzáférés a könyvállományhoz, bár azt mi nem használjuk).

Az én javaslatom, hogy vegyél nyugodtan 9 éves gyereknek könyvolvasót, de hagyományos fekete-fehéret, tabletet viszont semmiképpen, mert azon úgyis videókat fog nézni, meg játszani fog, mert az egyszerűen több impulzust nyújt neki, mint egy akármilyen izgalmas könyvet olvasni, és így gyorsan leszoktatnád az olvasásról.


roseben
(kezdő)

Üdvözlet!

Kindle Paperwhite 2-őt használok lassan 10 éve. Szeretnék helyette egy nagyobb kijelzős ebook olvasót venni és a hátteret is fehérebbnek szeretném látni. Az összefoglaló táblázatból a méretet ki tudom választani (8" minimum) de melyik technológia adja a legfehérebb hátteret?

Csak ebookot olvasok vele epub/azw3 mindegy. Át tudom alakítani az összes könyvem.

[ Szerkesztve ]


Cs1csó
(félisten)

Szia, ha 8" akkor nem sok lehetőség van:
PocketBook InkPad 3, 82k huf most az emagon de már kifutó modell
vagy az újabb verziója,
PocketBook InkPad 4, 103k huf-tól

Ha nem felbontott az emagos akkor azért 20khuf miatt jó lehet, a 4-es nem sokkal tud többet.


roseben
(kezdő)

Köszönöm szépen!

[ Szerkesztve ]


Mr K
(senior tag)

"a hátteret is fehérebbnek szeretném látni"
Nekem Carta 1300-as kijelzővel szerelt olvasóm van, de ha mellé teszek egy (papír) könyvet, akkor ez is inkább szürkének látszik, nem fehérnek. "Kifehéríteni" a világítás bekapcsolásával lehet. (Nekem nincs összehasonlítási alapom, de netes források szerint pl. az elődmodellhez (az 1200-ashoz) képest a fehérség semmit nem javult, csak a fekete lett feketébb. Valószínűleg technológiai korlát.) Persze egy 10 éves modellnél lehet, hogy jobb lesz.


roseben
(kezdő)

Már a Paperwhite 2 is Carta kijelzőt kapott, szóval lehet, hogy igazad van.


hockeyapu
(aktív tag)

Kicsit megkésve reagálok, fiú vay lány a gyerek ? :DD


hajraolaj1
(tag)

Lány. Ez miben számít?


csendes
(őstag)
Blog

Csak tippelek: például a színnél számíthat. Vagy. hogy mennyire akarja bütykölni vagy "csak" olvasni akar. Az is számíthat, hogy bele kell-e férnie egy olvasónak egy ridikülbe.


hockeyapu
(aktív tag)

Csak ugratni akartalak, ha fiú ! :DD
Ha lány, akkor viselkedünk ! :C
Akár fiú, akár lány szerintem 9 évesen már teljesen érett egy olvasóra , vegyél neki ! :R


hajraolaj1
(tag)

Végülis csak későbbi vásárlás lesz, lehet csak karácsonyra kapja meg. Majd addig még visszanézek, hogy melyik lesz az ajánlott vétel, azért köszi a segítséget!


Meglivorn
(aktív tag)

Nno, meglett a vásárlás, egy Boox Page lett a kiválasztott.
Marha sokat agyaltam rajta, kissé tartottam tőle hogy a 7" pici lesz, de nem, teljesen jónak tűnik. A ketyere gyors, persze az e-ink érződik, de simán lehet gépelni, keresni... dropboxbe be tudtam vele lépni, használja. simán lehet onnan is olvasni.
Appnak csak a kindle-t szedtem le (egyelőre), az is fut rendesen, gyors.

Persze ez csak egy-két óra nyaggatás volt, meglátyjuk hoszabban hogy muzsikál :)


rednifegnar
(senior tag)

na ez engem is erdekel. forgatassal, hogy all? mert ugy latom asszimetrikus, mint a kobo libra. a bal kezes olvasas erdekes (meg a valtott kezes).


Meglivorn
(aktív tag)

Igen asszimetrikus. Először nekem is furcsa volt, erősen utánamentem lehet-e forgatni. Aztán egy hétig nálam volt egy szimmetrikus Inkpad3, azt használtam és rájöttem hogy a vékony keret miatt folyton a kijelzőre fogok... szóval nem árt az a "margó".

Gyorsan megfordul, gyak egy sec. olyankor a gombok is fordulnak, azaz az alsó-felső sorrend amit beállítottál marad.
Lehet állítani hogy csak horozontálisan vagy vertikálisan forogjon, ki is lehet kapcsolni.


hockeyapu
(aktív tag)

:C
Tokot vettél hozzá? :F


Meglivorn
(aktív tag)

Nem, a gyári mágneses drága sajnos, meg szimpla fekete nem is jön be annyira.
Még kitalálom csinálok-e hozzá, vagy jó anélkül ^^°


rednifegnar
(senior tag)

a zarolas erdekelne, "mennyire" lehet lockolni? a koobet igazabol nem lehet. csak azt lehet zarolni, hogy 90 fokkal forgassa, viszont a fejreforditast nem. mege ugye az se mindegy mennyire konnyu zarolni, menuben kell e maszkalni vagy van ra valami gyors gomb.

nekem az a kinom hogy soxor olvasok bal kezzel ehhez at kell forgatni, nem is gond ha atfordul csak az nem lenne jo ha lefektetem vagy letamasztom es elkezd forgolodni ide-oda mint egy telefon (a telon szinten lockoltam, aztan ha forditani akarok akkor ranyomok az ikonjara de ne forogjon ide-oda magatol).

az nekem is tetszik, hogy ahol fogod ott szelesebb a kava mert a vekonynal betakar a kezed.


Meglivorn
(aktív tag)

Ez a beállítása. Készülékre szabott android 11 rendszer igazából ahhoz hasonlít, mint mondjuk egy telefonon.


hockeyapu
(aktív tag)

Sajnos Onyxéknál a tokot be kell kalkulálni, mert nem igazán vannak utángyártott tokok (legalábbis Én nem találkoztam még külsös tokkal) ! :((
Viszont, ami van az jó minőségű ! :C


rednifegnar
(senior tag)

ez jol hangzik ha ez tenylegesen igy van az olvasoikban is (nekem meg 9-es android van a telon abban mas de az is mar jol van megoldva).

üzenetek