eBay - Hálózat, szolgáltatók fórum

üzenetek

hozzászólások


kokokka
(őstag)

És ma is:

Payout : 27 Sep 2022 5:07AM
Fizetés tőle: eBay Ma 12:20

Ez nem, hogy egy nap, de még fél sem.


V/
(titán)

Ez a Revolut számlád kivonatának részlete? Akkor arra a számlára gyorsabb az utalás, bár most már inkább azt mondom hogy az eBay kamuzik az utalási szabályaival. 27-én fizet a vevő ők azt rendben találják és lényegében rögtön küldik a számládra. Ez üzleti fiók? Mert akkor lenne értelme.

[ Szerkesztve ]


kokokka
(őstag)

Nem üzleti. A vevő 25.-én fizetett. Ami érdekes a mostaniban, hogy még a nyomkövetési számot sem adtam meg, mert még csak most fogom.


V/
(titán)

Akkor csak igaz hogy 1-2 napig ülnek rajta és inkább 2 nap.
Ami számít az hogy a vevő fizetésétől mennyi idő az átfutása.
Azért megszokták várni azt is hogy el legyen küldve és be legyen írva a nyomkövetési azonosító ha szállításos.


V/
(titán)

Szerződési feltételek, ez már a nem teljesített pénzvisszaadás témája, nem pedig a kiindulási állapot a vevő reklamációjára.


kokokka
(őstag)

Igen, ezért nem értem, hogy a nyomkövetési előtt miért küldték most el mégis a pénzt. Mert ilyen azért eddig még nem volt. De mindegy is, tényleg gyorsak mostanában.


V/
(titán)

Ha te törlöd a rendelést annál bünti van. De a vásárlónak a teljes összeg jár vissza.
A képen ezt olvashatod:
Az Ön által fizetendő visszatérítés összege: EUR 723.74
Őket meg a 96.26 € terheli és így lesz 820 EUR belőle.

[ Szerkesztve ]


djbahool
(senior tag)
Blog

Kifejtenétek bővebben.
Nem azt mondom, hogy be vagyok sz.rva, de kicsit idegesít azért..
Pléne, hogy abszolute nem tartom jogosnak az egész eljárást!
Nem elég hogy felfüggesztették a száz+ feletii 100%-os profilomat, még behajtót is küldenek??
Email-emre meg nem válazolnak.....


kasee
(aktív tag)

Akkor hogy csináljam? Kérdeztem a supportot, azt irta chatben hogy ha törlöm és azt jelölöm be hogy a vevő visszamondta, akkor nincs bünti fee. Szerinted?köszi


V/
(titán)

Úgy kéne.


V/
(titán)

Meg van a folyamata a vásárlói reklamációnak. Annak során te leírod hogy mi a helyzet. Itt lényeges az hogy a termék leírás és a képek a tényleges állapotot tükrözzék.
A folyamatban neked a visszaküldés után visszatérítést kell megadnod, ha bizonyítani tudod hogy nem volt eltérés a hirdetésben megadottaktól. Ez esetben nem maradhat a termék a vevőnél, vissza kell küldenie, ha nem teszi meg a pénz nem jár neki.
Ha az eBay úgy dönt hogy te add vissza pénzt akkor azt vissza kell adni akkor is ha szerinted neked van igazad. Azután persze reklamálhatsz hogy a döntésük hibás volt. Vagy elismerik vagy nem, ha elismerik akkor a pénzt visszakapod.
Sajnos azt tapasztaljuk hogy nem USA eladók esetén legtöbb esetben a vevőnek adnak igazat, még akkor is ha az egyértelműen hazudik.
Ha végrehajtónak átadják az akkor a bankodnál kezdeményezni fogja a vitatott összeg és az eljárási költség beszedését.
Nem csak az e-mail címed van átadva, hanme minden szükséges adat hogy a pénzt be tuda szedni, ha a bankszámládról nem tudják leemelni akkor az eléggé költséges móka lesz. Az előbb tudatosult bennem hogy te letiltottad a az eBay beszedést, de ezt a bankod nem tehette volna meg egyébként, mert erre az eBay-nak joga volt és nem dönthetnek úgy hogy nem megy a pénz, ennél is neked kell bizonyítani az eBay követelésének jogtalanságát, de ezt nem igazán tudod.

Az e-mail nem minden esetben opciós elérhetőségük, a kapcsolattartási mód függ a problémától, de az biztos hogy egy kicsit nehézkes a dolog, de valahogy el lehet őket érni, gondolom küldtek felszólítót és egyéb dolgokat azokban lenni kell elérhetőségüknek.
Nem tudom milyen e-mail címre vársz tőlük dolgokat, de néha spam-nek veszik az értesítőiket a levelező programok.

[ Szerkesztve ]


mikk2000
(őstag)

A behajtónak valami fel kéne mutatnia mi alapján jár el... Viccesnek tűnik az egész a te verzódat olvasva, hogy ilyen nincs.


V/
(titán)

Külföldi a végrehajtó és majd ők is szoktak küldeni fizetési valamit vagy nem, hiszen nem muszáj neki a köröket újra kezdeni. Itt van egy eBay fizetési meghagyás ami egy nem teljesített tételre vonatkozik annak beszedése ügyében jár el. Az nem tartozik rá hogy miért is keletkezett ez a fizetési meghagyás.
Szerintem az eBay biztos hogy küldött felszólítást fizetési határidővel ha az nem történik meg akkor az alapján jár el a végrehajtó ami az eBay a szerződési feltételekben szerepel ilyen szituációra.


mikk2000
(őstag)

Itt van egy eBay fizetési meghagyás ami egy nem teljesített tételre vonatkozik annak beszedése ügyében jár el. Az nem tartozik rá hogy miért is keletkezett ez a fizetési meghagyás.

Neki bizonyítania kell mi alapján jár el, hasraütésre senki sem kezdhet el pénzt beszedni, mert az maffiának hívják...


V/
(titán)

A fizetési meghagyás az eljárás alapja és majd kap értesítést az illető, de nem kell a végrehajtónak bizonygatni semmit, a tényeket és a fizetési határidőt közli az első körben, ha a magyar viszonyokat vesszük alapul.


mikk2000
(őstag)

Nyitok egy végrehajtó irodát, és minden ok nélkül nekiállok pénzt beszedni... mivel azt írod ez helyénvaló...


djbahool
(senior tag)
Blog

Na most mi van akkor, ha az email cimemen kívül egyéb adataimat is kiadja az eBay a behajtási cégnek?
(Amúgy nem egy akkor összegről van szó amihez hitelt kellene felvennem, de ha egyszer nem jogos, akkor nem fizetnem be. Ha legalább visszakapnám a termeket, simán befizetném, de így.....)
Elég furcsa eljárás az eBay részéről. Nem érdekli őket, hogy kb. 12 éve tag vagyok, és eddig 0 negatív visszajelzést kaptam.


mikk2000
(őstag)

A kapitalistát csak a pénz érdekli, ember mint olyan az ismeretlen fogalom számára.


V/
(titán)

Nem írtam ilyet, légy szíves ne forgasd ki a szavaimat.
El vagy tévedve végrehajtás ügyileg, de az ő ügye még ott tart hogy az eBay értesítette hogy végrehajtót bíz meg a pénz beszedéssel, a tényleges végrehajtás nem kezdődött el..
Kár most ebbe belemenni és nincs is kedvem egy bekövetkezendő valamiről vitázni veled.


V/
(titán)

Ha megnézed a szerződési feltételeket, egyértelműek az is hogy mikor kinek milyen adatot adnak át, az EU-s eBay jogilag le van fedve, ezzel a résszel nem lehet probléma.
Én sajnálom hogy kifogtál egy szemét vevőt, de sajnos nem úgy működik a dolog az eBay döntését nem hajtod végre, ha a pénzt vissza kell adni döntésük van akkor visszaadod és majd azután megreklamálod.
De ezt még a tavaszi időszakban kellett volna valahogy elrendezni amikor ténylegesen ment a reklamáció a vevő részéről.
Akkor megtenni mindent, de az ritka hogy a vevő nem igazol semmit az eBay felé de te igen és mégis a javára döntenek, de mint írtam ha a hirdetésben leírtak, a képek az ellenkezőjét bizonyítják mint amit a vevő állít akkor nem fognak a te károdra az ő javára dönteni.

[ Szerkesztve ]

üzenetek