Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


st6969
(őstag)

Nekem van (az előző modell, ami 1 sebességes). 22-essel fúrtam panel (!) betont, főfalat. Erőlködés nélkül vitte (persze előfúrtam neki 8, majd 16-tal). Imádom. 4Ah akksi kell minimum. 2-essel próbáltam, megforgatja, de "lefullad".


zoli03
(őstag)

Hosszabb furatban meg fog állni párszor, ha mondjuk födémet fúrsz át, meg nem lesz gyors sem. De ezek a gép nem ilyenre való, 30 mm-t SDS Max fúrószárral kéne fúrni, nem SDS Plus-szal.


YAS-dude
(őstag)

Ha egy-egy ekkora furat kell, ki fogja bírni, nem gyenge gép, főleg ha nem valami fos kétélű fúrószárad van. De ha napi szinten ekkorákat fúrkálsz betonba, akkor ahogy a kolléga javasolja, maxos gép.


H-Zol
(senior tag)

Köszi a gyors választ :R , megkértem az egyik ismerősömet , hogy vegyen nekem egyet , mégis ígérte , hogy ha talál , venni fog , aksim egy van ami 2 Ah volt de tettem bele Molicel INR18650-P28A 2800mAh - 35A , de ha nem bírja akkor veszek egy 4 Ah aksit bele !


H-Zol
(senior tag)

Köszi neked is és "zoli03" neked is , ház körül , tanyán lessz használva , hébe hóba , a harmincas furot azért írtam ,mert a múltkor ,20 centis cső darabokat fúrtam be betonba , kapu ütközőnek , kitámasztónak a tanyán , és egy csomó hoszabítót használtam , amit egy ilyen akus gép kiváltott volna !
Amúgy több akus gépem van Yatós, de egy ilyen furókalapács több mint a duplája , és ritkán lessz használva !


zoli03
(őstag)

Gyári 2Ah akkuval nem lehet érdemben használni. Szerintem az elektronika tilt le benne, nem vagyok benne biztos, hogy másik cellával jó lesz-e.


H-Zol
(senior tag)

Ha több kettőnél veszek egy 4Ah aksit , vagy inkább valami átalakitót kéne vegyek , mert az a baj , hogy sok jó aksim van , mondom Metabo lombfúvómhoz van két 5,2 Ah aksi , jatos gépekhez két 4 Ah , profi CP ( Chicago pneumatic ) ütős kulcshoz két 5 Ah aku és a kínai gépekhez azok Makita utánzatok , ( elméletileg 4 Ah , de azok sántítanak :D ) lehet valami aku átalakító adaptert nézek !


a2d2
(addikt)
Blog

Én tuti nem ruháznék be még egy 8. akku családba :)


Audience
(aktív tag)

Én is vettem átalakítót mert volt 4db. Bosch akkum de nem akartam a Parkside-hoz külön-külön venni. Jól működnek de csak a saját töltőjével lehet tölteni!


vodrosjozsi
(őstag)

Meg vigyázni kell, mert a különböző gyártók különböző eszközei a különböző akksikat túlmerithetik


H-Zol
(senior tag)

Az nem így van , minden aksiban van , egy úgynevezett bms, ami figyeli a cellákat , nem engedi se lemerűlni sem túl tölteni !!
Fentebb írták , hogy az általam kicserélt 2 Ah aksiba raktam másik erősebb cellákat és így 2,9 Ah lett , és több ampert tud leadni , de lehet a bms ( elektronika ) nem enged többet , lekorlátoza !! De azt is ki lehet cserélni , van is egy pár , rendeltem , ha a kínai aksikaba cella csere lessz a bms-t is cserélem !!


vodrosjozsi
(őstag)

Érdekes mert a bosch akksikat a parkside gépével túlmerítette a szomszédom, isszakaptam az akksikat (és a pénzt) és beküldtem szervizbe ahol megállapították h túl lett merítve, ezért nem cserélik.


H-Zol
(senior tag)

Nem vagyok szakmabeli ( csak belekontárkodok :D ) ami aksit idáig szétszedtem azokban mind volt BMS , sőt most egy régi fúrógépem akarom átalakítani Li-ion akumulátorosra, ami gyárilag 25 voltos , ezért egy ilyen
6 aksis bms-t vettem bele , ez már balanszos , próbálja a cellákat kiegyenlíteni és nem engedi se túl tölteni sem lemerűlni !!
Akkor lehet a Bosch , hogy ne legyen olyan egyszerű az emberek dolga , a gépekbe tette a bms-t :F


gyenesmartin
(őstag)
Blog

Bocsánat, hogy így belepofátlankodok.
Bosch akksiról azt kell tudni, hogy nem képes a kimenetét lekapcsolni. A minél kisebb feszültségesés miatt az összekötők eleve rézből vannak, plusz vastag réz vezetők mennek tovább a csatlakozó pontokig. A BMS része nagyon okos, de kommunikáció zajlik le a töltő és akkumulátor és a gép-akkumulátor között. Ha ezt a részt kihagyják (egy átalakító adapterrel), akkor ez a rész ez bukik. Jól kitalált rendszer, de ha szándékosan lebutítjuk akkor semmit nem ér.

Dewalt akkumulátorral ugyanez a helyzet, de ott BMS sincs rajta, egyszerűen csak ki van vezetve minden cellafeszültségi pont és a töltő aktívan balanszálja is.
(flexvolt más téma)
Itt sem érdemes adapterekkel szórakozni.

Makita LXT akksija viszont lekapcsolja a kimeneteit.


H-Zol
(senior tag)

Örülünk , hogy jöttél :R
Ezt nem tudtam , azt hittem , hogy mindegyikben van egy bms , ezt jól kitalálták , hogy ne cserélgesse a szegény ember az aksikat egyik gépről a másikra !!
Most nézem , hogy akkor a Metabo aksikat sem tudom rá tenni másra [link] a videóban 2,40 perctől mutatja , hogy minden cella kommunikál a motorral :W
Akkor a Yató , Parkside, Makita, azokban van bms , őket lehet adapterezni , nem tudom a CP
aksija milyen , de holnap megnézem , lekapom a tetejét !!


H-Zol
(senior tag)

Akkor , ha ilyen Bosch aksijaid vannak amelyik nem kapcsol le ha túl merült , vigyázz a Parksideval , nehogy lemerítse , mert nem tudod utánna többet feltölteni !!


ratkaics
(senior tag)

Sziasztok!
Tudja esetleg itt valaki, hogy a Makita LXT akkuknál a BMS hány amper terhelést enged meg max?


a2d2
(addikt)
Blog

Makita XGT-nél is kommunikál az akksi a géppel.


gyenesmartin
(őstag)
Blog

40A-t tudtommal. Makiták lxt csak 18650-es cellákkal szereltek. XGT sokkal jobb, de túl drága szerintem.


YAS-dude
(őstag)

A régebbi Makita LXT akkukkal még az lehet egy gond, hogy az akkuban lévő bms az egyik celláról kapja a működtető feszültséget és ha hónapokig nincs használva/töltve, akkor a bms képes azt az egy cellát mélykisülésbe vinni, ami miatt az egész pakk nem veszi a töltést. És ha megint rádugod a töltőre, akkor bele is írja a bms-be, hogy ez egy rossz akku, lehet bms-t (meg azt a mélykisült cellát) cserélni.

[ Szerkesztve ]

üzenetek