Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


vodrosjozsi
(őstag)

Igen, pedig annyira szuper gép (na nem az anyaga, a burkolat borzasztó, hozzáérek és jön le ez a szürke festék vagy mi), és olyan jó használni de ez így nekem nem éri meg. Nem tart még ott az akku technológia, hogy a szakmámban helyt álljon.


H-Zol
(senior tag)

Így van , ha így eszi az akut , akkor nekem sorba kéne álljanak a dupla töltők aksikkal :D , és hogy a munka is haladjon , valaki kéne utánnam hordja a csere aksit ( mint a forma egyen a kerék csere ) !
Egyenlőre marad a jó bevált benzines kasza !!


Morris
(veterán)

Nekem Wolfcraft ergo 400 van. Sokkal jobb mint a komersz retkek. De nagyon vágyok egy akkus makitára is. Pont a vegyi dűbelek miatt.
Azt a cox-ot meg ne vedd. Ugyanaz az szar mint a többi csak drágán.

[ Szerkesztve ]


Kiscsőke
(aktív tag)

Szia!

Fortum 4770820
Vegyi dübelhez használjuk a legtöbbet, de már zsindelyragasztót is nyomtunk vele. Nagyon jó, előtte már több típust is elhajlítottunk, törtünk, de ez nagyon bevált eddig.


sanzi89
(addikt)
Blog

Berendeltem az akkus Makitát, majd beszámolok róla, ha megjön.

Amúgy eddig csak Tytan vegyi dübelt használtam, ebből is kipróbálok egy másik márkát, mert amúgy mindig csak a szenvedés volt vele.

[ Szerkesztve ]


Morris
(veterán)

Ha nem válik be, megveszem tőled :DDD


f4lcon
(őstag)

nekem is Wolfcraft van, és nincs baja a Rawplug vegyi dübellel
ami miatt elektromosat vennék, hogy _nagyon_ hosszú egyenes csíkokat is lehet vele húzni, a Wolfcrafton néha ugye fogást kell váltani (rányomni) és ott beszitál a kezem, az mindig hullámos lesz


sanzi89
(addikt)
Blog

Rossz hírem van számodra, mocskos jó a gép. :D Most Soudal Soudafix P300-as vegyi dübelt vettem, ez szerintem jobb, mint a Tytan EV1-es. Nem a benne lévő anyagra gondolok, azt nem tudom megítélni, de hosszabb és "kecsesebb" a keverőszára (12-es lyukba mélyebben belemegy, nem kell plusz benzincső darabbal szarakodni), nem két "zacskóban" van a tubusnak a két komponense, hanem a szájánál külön műanyag perem található, plusz az alján is jobbnak tűnik a dugó, mert itt egy csepp se kenődött fel az oldalára, a Tytan-nál ez nem volt azért elmondható. Én a Tytan-hoz egy keverőszárat kaptam, a Soudal-hoz kettőt. Cserébe a Tytan-t 2500Ft-ért a Soudalt 4300Ft-ért vettem.
A gép egy pillanat alatt közepes fokozaton végig kinyomta a betonban a lyukat cuccal, ment, mint az ágyba szarás. Ja, és a gép Made in Japan. Határozottan tetszik.

[ Szerkesztve ]


f4lcon
(őstag)

a Rawplug is 2500, ahhoz is két keverőszár van, és annak se ragad fel semmi az oldalára, miután kinyomtam :K abban nem vagyok biztos, hogy a két keverőszár egyébként mennyire vastag


6030D
(Ármester)

Ma kipróbáltam az akkus metszőollót, nagyon jó! :C 3 cm tuja ágat úgy vitte, mint a vajat. Megformáztam nekik pár bokrot, sokkal kevésbé fárasztó, mint a sima metszőollóval. Ők is csak vigyorognak használat közben.

Szétszedtük a sövényvágót, ebben gyárilag tele van zsírral a fogaskerékház, de tömve, még a műanyag géptestbe is kinyomta. Vagy rájöttek, hogy kell bele, vagy az első volt gyártás"hibás"... vagy ennek német doboza van.... :U


a2d2
(addikt)
Blog

Na most meg a fűnyíró topikból linkelem vissza ide az infót hátha érdekel titeket is, mert kértek egy kis tesztet mennyit bír a 40V-os Makita. Nagyon bejön amúgy.
[link]


Dolphine
(addikt)

Nekem a Makita fűkaszám 4AH aksival (40V) olyan 35-40 percet bír közepes fokozaton! :K


vodrosjozsi
(őstag)

Ezt a területet egyébként miért nem kaszálod?
Vagy ez csak próbakör volt?
Tegnap én is használtam az akkus kaszát, most a 9 perc helyett 15 percet bírt max fokozaton, lehet be kellett járatni az akkukat :DDD
Lehet veszek mégiscsak 2x8ah akksit és nem adom el, jó ez a gép nagyon


a2d2
(addikt)
Blog

Na és helyre jött a fű felcsapódás? Én nem használtam eleinte az automata módját, de miután a fűnyírón nagyon bejött a dolog legutóbb a fűkaszán is azt használtam már.


a2d2
(addikt)
Blog

Amikor megvettük akkor olyan állapotok voltak még hogy csak kaszálni tudtam benzinessel. Iszonyat lassú és fárasztó volt. Aztán szép lassan kiegyengettem a talajt (azóta is tart, látszik a képen is pár új földkupac ami gereblyézésre vár), így alkalmas lett önjárós fűnyírásra és minden sokkal gyorsabb és egyszerűbb lett. A fűkaszát csak hátul az akácosban használom, illetve fűnyírás után szoktam végigmenni és a szegélyeket/fák tövét/kerítés mellett megoldom vele.


Dolphine
(addikt)

Na és helyre jött a fű felcsapódás?

Nem :DDD Fúnyírásnál tetőtől-talpig be kell öltöznöm és még műanyag védőpajzsom is van, de vág, mint az "állat". :C Automata mód? Azt, hogy?


a2d2
(addikt)
Blog

Elolvastad a kis könyvét? :)
Van automata mód is, meg olyan mód is hogy pár mp-ig visszafelé pörgeti a fejet (ha tele menne fűvel). Egy gomb van asszem rá, az A betű kell hogy világítson.


Dolphine
(addikt)

Elolvastad a kis könyvét? :)
Elvileg igen, de akkor lehet, hogy elkülte a figyelmemet. :DDD

olyan mód is hogy pár mp-ig visszafelé pörgeti a fejet
Ezt tudom :K

Egy gomb van asszem rá, az A betű kell hogy világítson.
Akkor jobban megnézem! :R


BrandonXXV
(aktív tag)

Van 5 db Makita LXT 5Ah-s akksim, amiket fűnyíróba, sövényvágóba, fűszegély vágóba használok. Felmerült, hogy fűkaszára is szükségem lehet. Az akksik adottak.
Milyen fűkaszát lenne érdemes néznem Makitából?!

Úgy 800 m2 vágandó terület lenne időnként, térdig érő gazzal, erősebb szárú fűvel.


ratkaics
(senior tag)

Nekünk van egy dupla lxt-s damilos makita fűkaszánk(ha kell megnézem a pontos típusát). Az erejével nincs gond, viszi a nagy dszuvát is simán. Viszont, ha komoly feladat elé van állítva, akkor két darab 5Ah-ás akksit lemerít 13-15 perc alatt. Ekkor jól meg is melegszenek így töltő sem kezdi el azonnal tölteni. Nekünk összesen 8db 5Ah-ás LXT akksink van. Egyszerre 5-öt tudunk tölteni, de a magas gazban így sem biztosított a folyamatos munka ezzel a masinával. Ennek ellenére szeretjük. :)

üzenetek