Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


jeni
(félisten)

Az Alza kicsi bütykőléssel jó a Parkside gépekhez.


vodrosjozsi
(őstag)

Hát ezek közül a parkside a legolcsóbb, és igazából ár-érték arányban ezek verhetetlenek.


abdulka1
(őstag)

Sziasztok!

Egykezes, 8" körüli laphosszal keresek emberi áron, vezetékes láncfűrészt, de eddig csak külföldi forrásból, és erősen kétséges minőségűt találtam.
Ha tud valaki kis hazánkban székelő boltot, ahol ilyet lehet beszerezni, azért nagyon hálás lennék.


wep
(tag)

Szia,
szerintem ilyet egyetlen komoly cég sem gyárt...van akkumulátoros, meg benzinmotoros egykezes fűrész, de vezetékes ebben a kategóriában nincs...teleszkópos nyelű gallyazó fűrészem van a B&D-től, az vezetékes. Mire szeretnéd használni?

szerk.

egyszerű gallyazáshoz esetleg ez: [link]

[ Szerkesztve ]


abdulka1
(őstag)

Szia!

Több hazai weboldalon találtam egyetlen típust, de nem mertem megvenni.

Igazából a néhány gyümölcsfám karbantartására, illetve a ház körül esetlegesen vékonyabb dolgok aprításra használnám. A hagyományos fűrésszel is megoldható lenne a feladat, de abban az izomsorvadásom akadályoz, viszont nem szeretnék mindenben másra utalva lenni.
Az akkus szerszámokat próbálom kerülni, mert korábbi rossz tapasztalatom az, hogy a kevés használat mellett, álltukban tönkremennek az akkuk.


H-Zol
(senior tag)

Ez a 3200W erősen sántít szerintem :D
Ne félj az akus gépekről , ezek a lítium aksik hosszú évekig jók ( a töltési ciklusoktól mennek lassan tönkre , van aksim ami 10 éves és kiválóan teljesít még )
Én a tavasszal rendeltem német raktárból egy ilyen [link] kézi láncfűrészt , ennyi pénzért nemsok elvárásom volt tölle , de kellemesen csalódtam , tavasszal másfél - két órát dolgozott és jól teljesített ( a láncot néha a hegyénél , kézi olajzóval megspricceltem ) !


abdulka1
(őstag)

Egyebek mellett a 3200W tartott vissza a vásárlástól. :K

Néhány hónapja vettem már egy akkus fűrészt, de vissza is küldtem, mert a ráírt 36V helyett az akkuk csak ~19V-ot tudtak, de a hozzá kapott töltő 24V-tal töltött, és hozzáértők szerint ez rövid távon is káros lett volna.
Ennek ellenére úgy néz ki, hogy mégis arrafelé kell keresgélnem, ezért köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalatodat.


ratkaics
(senior tag)

Hasonló kis marokfűrésze van a Makita-nak is, de egy kicsit más árkategóriában játszik...


abdulka1
(őstag)

És akkor még nincs hozzá se töltő, se akku.


H-Zol
(senior tag)

Az a baj ezekkel a kínai vackokkal , hogy csak úgy dobálóznak a számokkal :K
Akkor neked az több mint valószínű 5 cellás aksi volt , és az teljesen feltöltve 21 V ( 5x4,2 volt ) , és ahhoz egy 21voltos töltő kellene !!
De ezekben a kínai gépekben benne van az aksikban a BMS , és elméletileg ( én kipróbáltam egy alítható töltövel , több áramot adtam neki , és a BMS leszabájozta ) vigyáz az aksira , nem enged több töltő áramot , és ha tele az aksi , akkor leállítja a töltést , de ezekkel nem jó játszani , mert túl töltésre ki tudnak gyulladni !!


H-Zol
(senior tag)

Ez azért már komolyabb , itt már van lánc kénes ( olajzás ) ami jelentősen megnöveli az élettartamot , de mint ahogy "abdulka1" kolléga is írja , se töltő , se aksi , azzal szinte eléri 100ezet ft-ot !!
Akkor egy kicsit megtoldom és a legkisebb benzines , akár Stihl, vagy Husqvarna láncfűrészét megveszem , és az már más kategória !


wep
(tag)

Szerintem erre a célra ez is elég lehet: [link]
alkalomszerű használatra megfelelő, súlyra hasonló lehet, mint a kínai csoda, kezelni egyszerűbb...


wep
(tag)

Amit pedig én használok a gyümölcsfákhoz, az ilyen: [link]


abdulka1
(őstag)

Köszi, ennek utána olvasok. Már az orrfűrészeket nézegettem, de ez valóban kezelhetőbbnek néz ki, mint a kis pengés masinák. Azokból inkább az akkus verziók az élhetőbb, egykezes méretűek.


Gyarmati_
(senior tag)

Makita akció keretein belül cseréltem le a fűnyírót. Ajándékba járt hozzá egy 4Ah akku.
Ez a gép lett.
Nagyon könnyű, simám veri a jelenlegi szintén makita vezetékes társát teljesítményben. Attól sookal jobb a a fű gyűjtése a kosárba.
Kisfiam, aki most lesz 3 éves is tud vele nyírni, tényleg könnyen mozogatható.
Kis területem van ide potn jó, ha valaki mostanában akar ilyen gépet venni bátran ajánlom neki ezt a típust.

[ Szerkesztve ]


Gyarmati_
(senior tag)

... folytatódik a történet.
Nézegettem hogy jó lenne egy fűkasza is ebben az akcióban.
Ma reggel írtam a Makitának hogy tudom hogy véget ért az akció, de szeretnék még venni egy fűkaszát is ajándék akkumulátorral.
Kb 15 perc múlva válaszoltak hogy rendben a kaszát és az akkut ma elküldik a szombathelyi boltba. Kaptam egy elérhetőséget kit kell keresnem az átvétellel kapcsolatban. Igazán szuper hozzáállás. :C :C


H-Zol
(senior tag)

Köszi :R , ez megtetszett , beszerzés alatt van nekem is , nagy öreg diófáim is vannak , sok elszáradt ág , ez nagyon jó lessz !!


Kiscsőke
(aktív tag)

Sziasztok!

100 éves a Metabo!

Most olcsón tudtok gépparkot fejleszteni!

Résztvevőként maximum 5 ajándék vehető igénybe, ami valljuk be nem kevés mert az 5db akkumulátor, és ha ezek lesznek az első gépek akkor akár 2 töltőt is lehet kérni, de ugye azokhoz is jár akksi csak nem 4Ah-s hanem 2Ah-s.

Résztvevő gépek listája

[ Szerkesztve ]


jeni
(félisten)

Ezt néztem ki de elég húzós lenne aksi és töltő nélkül,még akcióban is szerintem drága.

5 gép vásárlás 5 pakk szett,de 1 gép és 5 pakk szett az sajni nem lehetséges.
Az ajándék az gépenként értendő.

[ Szerkesztve ]


Egon
(nagyúr)
Blog

Sziasztok!

Multifunkciós gépet vennék otthoni hobbi célból, nem túl drágán, de azért nem az egypálcás kategóriából. Minél több tartozék (vágófej) van hozzá, annál jobb., és persze legyen megbízható.
Mit ajánlotok?

üzenetek