Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás - Technika, hobbi, otthon fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


gyenesmartin
(őstag)
Blog

Így van. Ismerősi körben is mindenki veszi a 60-80Nm lágy nyomatékú gépeket. Én vettem egy GS18v 90-et az tud 34-et. Kicsi, könnyű, minőségi minden tekintetben. Minden feladatra elég ami elé állítom. Ha nagyobb nyomatékigény szükséges akkor ütvecsavarozó. Jó érzés, hogy 1 kézzel is ki tudsz fejteni több száz Nm-ket.


Gyarmati_
(senior tag)

Igen tudom, ezért ajánlottam a gyengébb gépet is. Kérlek olvasd el mit írtam. :R
A gyalunál viszont előny a xgt rendszer,. bár azt nem tudtam hogy a 82 mm kevés.

[ Szerkesztve ]


ncc1701
(veterán)

Srácok, ezen ne vesszetek össze. :) Ha egy alapgép 60-80eFt, az nekem tök elfogadható, onnan már csak azt kell eldönteni, h van-e előnye a 40V-os rendszernek, vagy maradhatok a 18V-on. Nyilván minél nagyobb a feszkó, annál kissebb az áram, kevesebb veszteség, talán az akkunak is jobb. A fene tudja, erre aludni kell.
Alapvetően én olyan ember vagyok, aki kb nonstop építkezik, állandóan csinálok valamit, egy jó csavarbehajtó elég alap szerszám.

[ Szerkesztve ]


RandomName
(aktív tag)

Van előnye a 40V-nak. Itt csak arra akartam kitérni, hogy indokolatlanul erős gépet ajánlani nem érdemes. Mert bajt is csinálhat, és nem mellesleg nehéz. Feladathoz kell eszközt választani. Ha pl gipszkartonozni szeretnél, akkor egy akkuval együtt 2kg-os gépet lengetni nem túl hatékony. Ha szerkezeti csavart akarsz betekerni, akkor nem erőből kell megoldani, hanem ütvecsavarozóval.
Pl 6x70 reisserhez tökre elég 60Nm, főleg ha zsírozod is a csavarokat. Ha nehéz gépet szeretnél, akkor inkább akkura költsd el a pénzt. Teljesen más érzés amikor a 30Nm gépet nem a gyári 2Ah óra akkujával használom, hanem a nagyobb gépekhez kapott 5Ah-s akkuval.


ncc1701
(veterán)

A 40V/2Ah az kb a 18V/4Ah. Amellett valószinű 40V-hoz nagyobb gépeket fognak kihozni, de csak tipp.


Kiscsőke
(aktív tag)

Szia!

Én csak annyit javasolnék, hogy nézz szét a "piacon", mármint a márkás gépek között, hogy melyikkel jössz ki olcsóbban. Nekem Hikoki szettem van MultiVolt akkukkal. A Hikokinál a MultiVolt rendszer kombatibilis a 18V-os rendszerrel is. Mielőtt belevásároltam magam készítettem egy táblázatot, összehasonlítottam a többi márkával: Dewalt, Milwaukee, Makita, Bosch.
Bepakoltam a későbbiekben szükséges gépeket,
A Hikoki jött ki a legolcsóbbra és nagyon nagy a választéka is. A Makita LXT volt a második, amiket én pakoltam be gépeket kb 200K a különbség, a többi márkánál ez azért jóval nagyobb.
Amúgy csavarozáshoz én ütvecsavarozót hassználok szinte minden esetben, sokkal jobban kíméli a csuklót, és finomabban lehet adagolni mint a sima fúró-csavarozóknál.

[ Szerkesztve ]


ph_5.5
(aktív tag)

A pénz szerintem is sokat számít, de hiába olcsóbb egy bizony márka szettje ha kézbe fogva nem jó az egyensúly, nem jó a méret, nem győz meg az anyagminőség.
Nálam pl pont ezért lett DeWalt, mert jobb volt kézben mint pl a Makita. A Millwaukee és a DeWalt "nyer" pl az általm látott amcsi tesztvideokban többségében, de a Mill annyira húzós hogy eszembe sem jutott.
Írom ezt gy hogy pl gérvágóm és körfűrészem Hikoki... az egyik csiszolóm Makita. De akkus ütvefúróból, ütvecsavarozóból és pl orrfűrészből a DeWalt lett az amit meg mertem vásárolni. Az viszont tényleg vacak hogy nem kompatibilisek keresztben az akkuk így nem érdemes két rendszerbe beugrani. (van zöld Parkside is... még a kezdetekről, de azt nem ajánlom senkinek)


ncc1701
(veterán)

Pont nem akarok a dologgal foglalkozni, pláne ennyit. Milwaukee, DeWalt, Makita, ahány gyártó, annyiféle cucc. Egy ideje szerszámból szinte már makita termékeket veszek, így nekem egyszerű, mert csak tőlük kell nézelődnöm. :) Ez akkuk szempontjából is praktikus, nem akarok két gyártótól venni akkukat/töltőt.
Ez olyan, h most kellett láncfűrészt vennem, stihl lett, az árából pont 3 gagyi kínai jött volna ki.

[ Szerkesztve ]


Kiscsőke
(aktív tag)

Ha már van Makita akkud akkor ott kell nézelődni, én kinőttem az előző 12V-os készletemet, ezért újba kellett beruházni, még tudtam választani. Természetesen nem jó 2-3 különböző akkus családot fenntartani.


ncc1701
(veterán)

Még csak vezetékes makita cuccaim vannak. :) Csavarbehajtónak viszont nem praktikus a derót.
Amit viszont sajnálok, h makita szintezőlézerekbe hagyományos akksik kellenek, azt is kell majd vennem egyet.

[ Szerkesztve ]


bbsofficial
(tag)

Hallott valaki több infót a csütörtökön nyíló premier outletes Parkside storeról?


Kiscsőke
(aktív tag)

Az nem olyan nagy gond, hogy sima akksi való a szintezőlézerbe, így ha valakinek csak lézerre van szüksége, nem kell akksit+töltőt vennie elég hozzá az elem méretű akksi


BB9000
(senior tag)

Nem tudom, hogy fontos-e, de az üzletvezető-helyettest még keresik. :) :)


hotkar
(aktív tag)

Egy pillanatra azt hittem, hogy a rendőrség keresi. :)


bbsofficial
(tag)

Szerintem nélküle is kinyit, engem most annyira nem érint az infó, de köszi. :D


hzsolee
(őstag)

Egy webshop többet ért volna. Legalább alávágott volna a neppereknek.
Mondjuk nekem mindegy...nem vagyok oda annyira a parkiért


robag93
(aktív tag)

Mi az általános vélekedés az Alzatools PRO gépekkel kapcsolatban? Pl. ezt néztem most ki 5 év garival.


emre
(veterán)

Ezt az akksis flex-et használom némi faragás után Parkside 8Ah akksival, és nagyon tetszik. :K
De ha nem 10k-ért akciózzák valószínűleg nem veszem meg, most azt sajnálom hogy nem kettőt vettem.


st6969
(őstag)

"némi faragás után"
Korábban azt írta valaki, hogy "valószínűleg" kompatibilis a Parkside akkukkal. Ezek szerint nem az.
Mit jelent a némi faragás?

üzenetek