Elemlámpa, zseblámpa - Technika, hobbi, otthon fórum

üzenetek

hozzászólások


H-Zol
(senior tag)

Ahogy "iatti" koléga írja az , az Osram LED , de így túl bonyolították :D , nekem olyan van , mit mondjak ütős darab , de nagyon szűk a vetítési képe , a Convoy 4x18A SBT9.2 LED -el sokkal nagyobb a messze megvilágított , kör , vagy mondjuk szarvas , és 4 18650 es aksi táplálja ( én most nem nézek lámpát :N :D )


H-Zol
(senior tag)

Ez az ütéstől hajlott be , ha úgy fotózom látszik rajta a réz pöcök a lámpa pozitív része , hogy nyomot hagyott rajta ( nem rugó van belül ) , próbáltam hajlongatni egy kis csavarhúzóval de elég kemény , féltem , hogy letörik , inkább dobtam bele egy 4 mm mágnest !
Ha te kibírod hajlítani tehetsz bele valamit , mondjuk a lemez a ne Essen ki, vagy csússzon félre , nehogy lezárlatoljon , inkább egy kis fadarabot , vagy műanyagot , nincs ott olyan hő , hogy baja legyen !!


H-Zol
(senior tag)

Vannak a Convoy lámpák melett mások is , ami nekem tetszik ez [link] nekem az elődje van Wurkkos TS30S igaz ez is átalakítás alatt és egy félre sikerült projekt , egy zárlatot csináltam és kifüstölt a driver :W , van másik egy Convoy drivert kap de nagyobb és le kell kicsinyítsem , de meglessz , csak az időm most kevés !
De amúgy egy brutál kis lámpa , az L6- ot körberöhögi , de mivel kicsi ezért hamarabb felmelegszik turbón , itt van előnye az L6 - nak !!


iatti
(aktív tag)

a wizzardnál is a fejnél pöcök van, a rugónyomástól nyomódik be nálam szerintem. igaz ez is esett már betonra párszor. már 1-2-szer kiegyengettem, elég gyenge lemez. megpróbálok valami faéket alá rakni.


iatti
(aktív tag)

súlyban majdnem fele a wurkos, kisebb hőelvezetés. de az anduril itt rajta van. ;) nálam inkább ez lenne a nyerő, ha vennék. de nem veszek :DD


Jack72
(junior tag)

Harmadik nap tesztelem az L6-ot, eddig remek tapasztalataim vannak. Most jóval hidegebb az idő, így nem is tud úgy felmelegedni a lámpa. A tesztek szerint 40 percet is kibír turbó fokozatban, persze ennyit nem hajtanám egy huzamra.
Az M21G vagy az L8 lesz a következő befutó szerintem. Ezt a formát/súlyt nagyon eltalálták, legalábbis nekem fekszik a design is a teljesítmény mellett. :)


H-Zol
(senior tag)

Nállam elég kemény a lemez , de ha nállad , vissza jön a helyére , és alá teszel egy fadarabot szorosan , tovább nem lessz vele gond , nállam meg marad a mágnes !


H-Zol
(senior tag)

Én nem vagyok kimondottan Anduril párti , de ha nem is az , de legalább legyen fokozatmentes állítás :D , a lámpáim 90% olyan !
De ez az új Mateminco A1S ez csúcs nem Anduril és van fokozatmentes állítás , aku szint visszajelzés , rejtett villogó, zárolás , és még a gomb világítás is ki , be kapcsolható 👍


iatti
(aktív tag)

tavaly ősszel kellett volna jönnöd a bándi talira. ott lett volna miből válogatni. ;) #76211


Jack72
(junior tag)

Még csak az hiányzott volna. :))
Eddig még csak 50 ropinál járok de ha így megy tovább, akkor 200K-ig meg sem állok. :DD
És akkor még nem beszéltünk a lézeres lámpákról. Pl: [link]
Vagy ez itt: [link]

[ Szerkesztve ]


iatti
(aktív tag)

akkor az is bőven okés ;) azért van itt 1-2 menő márka komoly pénzekért, azt van rajta 3-4-5 fokozat bakkecske ugrásban kiosztva. :DD


iatti
(aktív tag)

pedig ilyen lep lámpa is volt pár darab, meg a múltkor említett acebeam k75 is. nagy buli volt :)) ilyen lep-et talán egyszer én is veszek.


Jack72
(junior tag)

Az L8 lámpán C típusú töltőport is van, így nem kellene venni akksitöltőt, viszont 6 cm-rel rövidebb az L6-osnál.
Kell egy szúrófényes lámpa is ezek után.


iatti
(aktív tag)

ez kell neked, két legyet ütnél egy csapásra. ez bizony komoly cucc ;) youtube.com/watch?v=gBnuG_2otwg


Jack72
(junior tag)

Ha egy ilyet megvennék, akkor az már válóok lenne. :DD


iatti
(aktív tag)

áráról nem kell tudnia az asszonynak ;) vagy beadod, alkalmi vétel volt a lengyelpiacon :))


H-Zol
(senior tag)

A hazug embert hamarabb utólérik , mint a sánta kutyát :K , pláne az asszony :DDD :DDD


Jack72
(junior tag)

Ez is nagyon jó lenne szúrófényes lámpának de nem lehet hozzá akksit kapni. [link]


H-Zol
(senior tag)

Gyerekek annyit beszéltünk a napokban a nagy GT-ről , hogy neki álltam összepakoltam az aku tartókat , darabokra volt szedve , mert ez XHP35Hi LED -re volt tervezve és én xhp70.2 LED -et rakok bele , és annak a változatnak erősebb rúgókat tett a gyár , és amikor vettem a LED driver kitett azt nem vettem meg , mert + 56 $ lett volna , így nekiálltam és mind a 8 dar ab rugót áthídaltam vezetékkel , sőt kúpos akura lett tervezve ( ami jó drága , és alig lehet találni ) oda esztergáltattam 8 darab kis sárgaréz kúpot , és szépen odaforasztottam :D


peestike
(senior tag)

még 2021-ben vettem lámpát, szerintem elég jól húztam. :D
most kellett egy, aminek van mágnes a talpában, kicsi, 16350, 14500, vagy 18350-es akkuval megy, van holdfény mód, és ne legyen drága. végül is aliról lett egy sofirn sc13
tetszik a fogása, de a töltőnyílás gumijának füle kicsit zavaró volt, azt levágtam, így tökéletes.
kis lámpák közül a sofirn-nek ez a legújabbja, 18350-es akkuval megy.
folyamatos 1 másodperces nyomásra adja a holdfény módot, kattintásokra ki/be 10/150/500 lumen + turbo, elvileg 1300 lumen, meg van strobe mód is. kapcsolóban visszajelző led van, így lehet az akkut is tudni kb, hogy van feltöltve.
lassan 2 hónapja van meg, napi szinten van használva, igaz, csak lakásban, szabadban csak kipróbálva volt, de teljesen jó kis edc lámpának is, ha esetleg annak kell valakinek kis méretű lámpa. nekem egy nitecore tiki gitd van az övtáskában, ha több hely lenne, lehet lecserélném a sofirnra.
a mágnese lehetne erősebb, de nyilván a lámpa súlyát megtartja, nem esik le, de szerintem határeset.
Fresnel lencséje van, utána kellett néznem, hogy mi is ez. :DDD
ha nincs rajta a klip, akkor sem gurul el a fej kialakítása miatt. 21.88 usd volt kuponozva, kíváncsi voltam, hogy mit tud mutatni 2023 év végén a sofirn új lámpa vonalon. meg vagyok vele elégedve, szerintem jól össze van rakva.

üzenetek