Elite: Dangerous - PC játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


VikMorroHun
(senior tag)

Igen, az "A5 Engineered FSD v1" az a "pre-engineered FSD", mert miért hívnák ugyanazt a modult ugyanúgy. Elvileg nem lehet mérnökölni, bár volt olyan, akinek sikerült.

Úgy emlékszem, hogy elsőre elrakja valahova, neked kell felszerelni a hajóra, de ha már ott van az equipped core module részben, akkor ez lesz a megoldás:
"Vagy instant felraktam a hajóra, és az előző mérnökölt 5A FSD-t meg eladtam."
Sztyepadzso:
Nem lett volna gond kifizetni azt a javítást, egyszerűen túlzásnak találtam a kb. tízszeres felárat, 3 ugrásra a bubitól.


Snoke
(tag)

"Elvileg nem lehet mérnökölni, bár volt olyan, akinek sikerült." Nem, még senkinek nem sikerült. :DDD

Csak experimental-t lehet rárakni pluszban mérnöknél. Az alap mérnökölést (Increased FSD Range) nem tudod változtatni.

[ Szerkesztve ]


Submarine
(senior tag)

De alapból rajta van a mass manager?
Most igazából csak nyomozok, és feltételezem, hogy én bénáztam el.

#48541VikMorroHun
Igen a papírforma szerint a stored modulok közé rakja, de ott megvétel után már nem találtam, hanem a hajón. Olyan tényleg nem lehetséges, hogy van akinek sikerült, vban akinek meg nem. :D
De olyat már láttam, hogy egy egy modult nem kapott meg valaki. Azért kérdezem, lehet-e ezt firtatni valahol.

[ Szerkesztve ]


Munkas
(aktív tag)

Én egy éve nem játszottam, de ha ez még mindig az a V1 pre engineered A5 FSD, akkor az vonatkozik rá, amit a #48520-ban írtam.
Sajnos matikikibobás volt megvenni, mert az A5 SCO FSD nagyobbat ugrik maxra fejlesztve (az SCO modulokat mostanában tették a játékba, egy új hajóval együtt, én is ezért tértem vissza :) , hogy megnézzem) .
A SCO FSD minden mérteben van, és az optimalizált tömegen kívül ugyan minden másban gyengébb mint az eredetiek, de azok elhanyagolható hátrányok. Valamint pluszban ott a boost, ami önmagában is megéri (ez egy gyorsító funktcó, kb. úgy működik a normál térben a boost, csak evvel a hipetrében lehet gyorsabban közlekendi)
(nekem is van az A5 pre engineeredből 3 db, de úgy néz ki mehetnek a kukába)


Submarine
(senior tag)

Közben kiderítettem, hogy meg sem kaptam, mert amit látok az már régóta a hajón volt, úgyhogy megpróbálom visszakérni a matikat a Frontiertől.. :D
Amúgy jogos. Szerencsére, csak egy van, de lecserélem SCO-ra (azt is kipróbáltam már).


buke
(tag)

Sziasztok, felfedezős témában kérdeznék, pontosabban exobio témában.
Olyan információs oldalakat keresek, ahol a különleges látnivalók (csillag ködök, stb.) vannak útvonalba fűzve úgy, hogy pár ugrás után jön egy ilyen objektum. A lényeg, hogy inkább legyen olyan helyen, ahol soha nem jártak vagy kevésbé és a hangsúly az exobiológián lenne, a galaxis centrumhoz közel, sűrű csillag eloszlással, FC támogatással jó pár hónapra és természetesen publikus utazásra gondolok itt. Tehát ez egy ugrási menetrenddel Coloniáról induló és ide érkező FC lesz. 2-3 hetente ugranék párat, hétköznap kizárólag, pontos előzetes útvonal szerint, hogy tudjanak csatlakozni vagy egyéni terveik alapján távozni, amikor szükséges. Egy pontos saját térkép kell az ugrási pontokkal és ezt be is kellene tartani. A tritium kiszámolása gondolom megoldható az FC útvonal tervezővel ilyenkor a külön szakaszokból. Útvonalakat tudok már tervezni, összefűzni is és betenni az autopilotba, ami elég instabil és illegális is. Bár engem még nem kaptak le, amikor a bubi-colonia útvonalon rendszeresen használom. ;)


VikMorroHun
(senior tag)

Ha exobio útvonaltervezés kell, akkor itt nézz szét, de ennek nincs köze a különleges látnivalókhoz (azt külön kell kezelni, aztán valahogy összetoldani a kettőt), illetve csak azokat a rendszereket tudja kezelni, ahol már járt valaki, és leadta a jelentést az EDSM-nek.


buke
(tag)

VikMorroHun: Köszönöm, ezt már ismerem és használom is a normál felfedezés mellett.


buke
(tag)

Készítettem egy útvonalat, coloniai kezdéssel, ami elvileg szakaszokból áll és a végpontoknál csillagköd van. Egy nagy téglalap alakzat jött ki, 9 köddel. Kiszámoltam a tritium igényét ennek a kiruccanásnak: 1,65 milliárd, coloniai áron számolva. :K KB. 9-10 hét alatt teljesíthető a kiadott menetrendtől függően.
A ködök közötti ugrásoknál egy megpihenés lenne kb. 48 órára hétköznap. Ennek a téglalapnak a jobboldali része már az un. kevésbé ismert zónában van. Már össze is fűztem a teljes útvonalat, (85 ugrás) az autopilot program szó nélkül elfogadta. :R

[ Szerkesztve ]


VikMorroHun
(senior tag)

Annyit emlegetted ezt az Autopilotot, hogy rákerestem. Erre gondoltál? Érdekesnek tűnik.


buke
(tag)

VikMorroHun: szerintem nem erre, én egy kifejezetten FC robotpilotát használok, de vannak vele bajok. Azért csak csökkent valamennyit az állandó klikkeléseken. Ezt megcsinálhatnák már legalább 1000 tonna tritiumig bezárólag. Itt van: [link]

[ Szerkesztve ]


buke
(tag)

Tényleg jó ez az FSD, gyorsít a ground missionokon is. Mostmár bele tehetnének kereszt küldiket is. Tehát pl. a hajós küldiknél választhatnánk ground materiálokat is és fordítva.
A ground küldiket meg szintén a pilotafülkéből lehetne kérni.
:K


buke
(tag)

buke: A lentebb írott hozzászólásban említett útvonal: [link] ahol balra az import dest.-nál a csillagok a ködök egy-egy csillagai és a nagy listában rózsaszínüek. A Show Route-ra klikkelve minden látszik :)

[ Szerkesztve ]


buke
(tag)

A link bemásolva:
https://spansh.co.uk/fleet-carrier/results/464B8DD6-17A7-11EF-B969-CF779EF20CA6


buke
(tag)

Sziasztok, azt kérdezném a gyakorlott exobioszos felfedezőktől, hogy kb. mennyi szkenneléssel térül meg --napi hány óra játék idő-- az 1,65 milliárd üzemanyag költség. :F Az útvonal hossza majdnem 2x-rese a bubi-colonia útnak. Arra emlékszem, hogy a valós szűz felfedezésnél kb. 3-4 élettelen rendszer után jött egy élő rendszer. Élő rendszer megtalálásához viszont végig kellett szkennelni azt a 3-4 üreset. A listásnál nyilván ki lehet könnyen számolni ezt, de grindelős lesz az egész.

[ Szerkesztve ]


[HUN]NIMROD
(aktív tag)

Nem könnyű megtippelni, mert játékosfüggő is. Részemről az Expressway to Exomastery-t használtam az Elite V eléréséhez, ami állítólag 30,5 mrd profitot hozott (nem látom a számlámon, vagy az 50 mrd-omnak ez teszi ki a 3/5-ét??). 2-3 hónap biztos volt, a napi átlagomat olyan 3 óra körülire tenném.


buke
(tag)

[HUN]NIMROD: Igen, én is kb. 3 hónaposra gondoltam. Akkor talán összejön. :)


[HUN]NIMROD
(aktív tag)

Ezt a Hadad titánt jó hamar szétkaptuk. Sajnos hajnali 4-5 között robban, a fene se akar addig fentmaradni vagy felkelni... Mindegy láttunk már ilyet, és nem is az utolsó.


buke
(tag)

Nem vagyok tisztában ezzel az Explorer ranggal, tehát ha csak a rendszereket, bolygókat szkennelem akkor növekszik. Ha viszont csak az "életet" akkor csak az exobiological rang növekszik ? Akkor a listás exobiosz nem növeli a hagyományos explorer szintet. :F DE a nem listás, saját eredeti felfedezésből származó exobiosz viszont növeli a sima explorer is. Szóval nekem mindenképp a hagyományost is kéne növelnem, hogy legalább az Elite szintet megüssem. Ez viszont unalmas lesz, mert csak kb. minden 4. rendszernél szokott lenni élet is.


Snoke
(tag)

ExoBio növények kézi szkennerrel történő felfedezését és leadását jelenti. Minden bolygó szkennelése hajóval meg explo. A fizetség eltérő, hogy előtted már ismert vagy ismeretlen rendszert, bolygót szkennelsz, vagy szikla holdat vagy water world-öt, stb.

[ Szerkesztve ]

üzenetek