exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


zetor2000
(senior tag)

:))


Sipi-
(tag)

Én ma használtam először a nemrég vett Parkside multicsiszolót, de majd vissza kell vinnem garanciális cserére, mert egyrészt túl hangos (de ha megszorítom halkul), néha nem indul el alacsony fordulaton és baromira melegszik. Nem tűnik üzemszerű állapotnak, sajnos.


zetor2000
(senior tag)

Nem mindent szabad megvenni a Lidl-ben.
Van egy asztalos gyerek a Jutubén, azt annak a videóiban van pár kéziszerszám, és 1--2 barkácsgép, ami ilyen diszkontláncos. Lidl, Aldi... A nemrég volt akciós gyalut pl. 2x vitte vissza, mert khm... csapnivaló. Később vett egy Bosch Professional hasonló gyalut, na, az... csak az nem annyi :D
A muticsiszoló is lehet, hogy megvételre nem javasolt, de némelyik típusszámban van "verzió", valami A-B-C vagy 1-2-3 betűvel/számmal. Ez minél hátrább van, vagy nagyobb, annál több minden módosult benne. Nyilván az újabb fejlettebb/jobb.


Samott
(addikt)

Nem viszed sehova, garipapiron van telefonszam felhivod, adataid megadod. Szepen becsomagolod (csak a gepet, tartozekok nelkul). Futar jon, viszi, majd par napon belul hozza az uj gepet.


zetor2000
(senior tag)

Ennyi pénzekért ilyen is van? Ezt jó tudni.


Sipi-
(tag)

:Y :Y
Köszi.


Sipi-
(tag)

:C Gratula!
Kép, elménybeszámoló? KGFB-t kötöttél? :DD


Phülöp
(addikt)
Blog

Új recept: grill gomba (nagy ló csiperke) 4 darabba vágva, mindenféle fűszer nélkül.


zetor2000
(senior tag)

Esetleg töltött gombafej... ha már gomba:
Pár db csirkemáj, hagyma, fokhagyma, gomba tönk, só+bors, tojás, prézli. A májat apróra vágod, közben a hagyma meg a gomba a többi cuccal párolódik némi zsiradékon. Olaj/zsír/olivaolaj tetszés szerint. Amikor minden megvan, akkor összekavarod a májat, a hagymás gombát meg a tojglit, és némi prézlivel "töltelék" állagúra hozod. Ezt betöltöd a gombafejekbe, és az egészet panírozod, majd olajban kisütöd. Rizibizi a köret, ital ízlés szerint. A gomba tönkje, ha sok, akkor párolva mehet a rizibizibe is. Nem rontja el.


Sipi-
(tag)

Vagy előtte kis grill fűszerrel megszórva és utána geillezve vaslapon (olajon). Jó szokott lenni.

Bár a grillel az a baj, hogy utána takarítani kell :O


hobizoli
(nagyúr)

ra kell tenni egy 1x hasznaltos alu talcara vagy alu foliara....


hobizoli
(nagyúr)

[link]

ezdeparaszt :DDD


Phülöp
(addikt)
Blog

+Sipi

Igen, évek óta kísérletezem mindenféle töltelékkel meg fűszerekkel magam is. Ez most egy dadaista performance volt, és meglepően jó lett az eredmény.


zetor2000
(senior tag)

Annyit tennék még hozzá, hogy a gombafejből a lemezeket ki szoktam vágni, úgy több hely jut a tölteléknek.


Sipi-
(tag)

Elég a francba az alutálca (kilyukad és elszenesedik), próbáltam már.
Mostanában hideg zsíroldóval (Well done) takarítom az öntöttvas lapot, eddig ez talán a leghatásosabb módszer.


eattila
(csendes tag)

Inkább kapard le. A hideg zsíroldó nem túl jó anyag olyan felületre, amin kaja készül.


Sipi-
(tag)

Lemosom utána több fordulóban. Nem tudom lekaparni, a zsír nem jön le kapargatással :(


Phülöp
(addikt)
Blog

Nem is kell lejönnie, ízfokozó későbben.


Jahno
(őstag)

Alutálcának akkor sok volt a hő, másra való.

Öntöttvassal csak most kezdek, azt zsíroldóval biztos nem takarítanám, de még kitaláljuk. Tárcsák sem láttak soha semmi ilyesmit, bár ez nem sima.


Jahno
(őstag)

Ezzel csak az a baj, hogy lehetetlen mennyiségben fogy. De jó, hogy mondod mert akkor következő alkalmon lesz valami gombás cucc.

üzenetek