exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


npera
(újonc)

Hát ez csak egy dolog a listáról. A gond leginkább az, hogy ha ennyire durva átqrás van a futásteljesítményben, akkor még mennyi hitele van a fószernak, ha bármit is ígér vagy állít.

Sajnos ez túl szép volt, hogy igaz legyen, aztán most itt tartunk.


hobizoli
(nagyúr)

kb erre mondjak, hogy nem km-t veszel hasznaltan, hanem allapotot.... :U


Samott
(addikt)

Talan meg qnadam hozta a regi forumban: Okos bolt - mondjuk ez is Ford, szoval oldalhelyes. :)


Jahno
(őstag)

Persze, de a motornál a 200ezer kontra 400ezer milyen állapotot jelenthet? Mert ugye sok dolog ki nem derül, csak úgy a futott kilométerekből lehet következtetni, hogy hol járhat az életben. És ez sokkal jobban előre, mint amit ígértek.


npera
(újonc)

Igen, csak hogy nézed ezt meg képek alapján, meg ahogy Blueboi nézte meg vásárlás előtt? Egy komolyabb átnézés és diagnosztika persze segített volna.


npera
(újonc)


Jahno
(őstag)

Nem bírtam ki, írtam alá, hogy egy elektromosból jobb, ha e vesszük ki az akkut, de egy modernebb ICE is megsínyli, aztán lehet vakarózni a felélesztéssel, meg napokig minimál üzemmódban járással kire minden észhez tér. Normálisak ezek? Persze jót akarnak, de yajjj:


cyberde
(csendes tag)

"...(Amúgy meg lehetne kérni cyberdét, hogy adja kölcsön az S Klassét, beülünk négyen és csak állunk a ház előtt a kereskedőnél, miközben blueboj bemegy tárgyalni cyberdé-vel, a hát előtt hagyva az ML-t. Anno voltak ilyen autói. Mi ki sem szállnánk az S-ből csak, nézelődnénk, hogy "érezze a törődést"... )..."

:U

Az első lépés, mindig a törvényes megoldás kell legyen! Ügyvéd, felszólítás, polgári per.
Mert ez az odamegyünkelintézzük sztori azért nem ilyen egyszerű. Talán egy amatőr jóskapista megijed egy ilyen demonstrációtól, de egy csalásból élő autókereskedő már valszeg többször volt ilyen helyzetben, emiatt könnyen visszanyalhat a fagyi.

Ez így leírva és/vagy -minimum- csoportosan elkövetett
-zsarolás BTK 367
-zaklatás BTK 222
-kényszerítés BTK 195
-önbíráskodás BTK 368
meg ami még nekem hirtelen nem jut az eszembe.

Viszont van az a pénz amitől korpásodik a hajam. Ezt figyelemben tartva tudjuk vállalni. :D

Amúgy egy lepukkant 23 éves swiftem van! Üzembentartóival. :K


npera
(újonc)

Bár még nem Nyugat, mert az Helsinki, de talán pont ezért is ismét lecsapott a mutyi Göteborgra. A vadonat új, de már megroggyant híd középső részét nem tudták beragadás nélkül üzemeltetni, így a teherhajók másik útvonalon jutnak csak el az ipartelepekig.

Most megjavították a hidat, aztán az első próbálkozásnál újra beragadt a mechanika. Mostantól állandó jelleggel technikusok felügyelik a hidat, hogy megpróbálják a hiba okát megérteni.


Sipi-
(tag)

Ami nem baj, ha 1 évvel ezelőtt volt, mert nem valószínű, hogy a másik 200-at egy év alatt nyomták bele. De ha 4 éve már 200ezer volt benne, akkor nehezen hihető a mostani 200e felett nem sokkal km állás.
Bár a Yarisunk előző tulaja beletekert 180ezer km-t 10 év alatt, mi pedig 20ezret 4 év alatt :)


Bujdy81
(csendes tag)

Lehet hirtelen csökkenő futás is. Apu autója az utóbbi két évben ment vagy 2-3000 km-t, előtte meg évente 15-20 ezret.

De csücsülhet az autó pl. bűnjel raktárban is éveket...


blueboi69
(csendes tag)

Igazad van, lehet ha kiderül, hogy tavaly még 200e volt benne, akkor most ez nem reális.

Amit a srác mondott az is érdekes. Van egy számláló az autóban, ami a gyártástól ketyeg, amikor a gyújtás rajta van az autón és szerinte ezt az értéket nem lehet hamisítani. Nem is tudtam, hogy van ilyen, tényleg kár, hogy nem a vásárlás előtt beszéltem vele.
Na mindegy, de ebből nem a km-t, hanem az időt lehet lemérni.
Namost kiszámoltam, hogy ez kb 2986 nap.
A gyártástól számított eltelt napok száma 3252 nap kb.
Namost ez alapján 9 éven át 0-24ben ment az autó (ha más nem, gyújtás rá volt adva), úgy, hogy a 9 év alatt 300napot pihent, ami évente 33nap állásidőt jelent, azon kívül ment.

Ilyen használatot nem tudok elképzelni vagy taxiztak vele, úgy, hogy mindig volt kuncsaft és cserélték egymást benne az emberek. Ehhez képest a bőr hibátlan, kormányom minimál kopás van. A krómozás van itt-ott megtöredezve, de azon kívül a betlérben nincs kopás, még a padló plüsskárpitja is hibátlan.
Szóval ez most wtf? Én nem tartom valósnak.


hobizoli
(nagyúr)

Ignis-be utobbi 1-2 evben 1000km sem ment bele
de ilyen varosi cirkalos, meg fail-safe vasnak siman jo
barhol meg lehet allni vele kb, mert felmaszik barhova IS, nem gond a magas jardaszegely se neki
rovid, ahova egy 3er BMW sem all mar be, ez meg siman :))


Jahno
(őstag)

Nézzél YT videókat, hogy tesznek széppé lekotlott kocsikat. Lehet csak egy vezető oldali ülést cseréltek.


Grillo
(senior tag)

Vávává, az adásvételin van egy aláírás, amit ő követ el, egy amit te, meg kettő, amit a tanú1 és tanú2.
Nekem is a nepper intézte az átírást, de az adásvételin attól még az én kézjegyem van rajta. Ráadásul 3 példány kell, hiszen Te, Ő és az okmányiroda is eredetit kell, hogy kapjon.

Ha ezek közül egyik semnem van nálad, és te nem is írtad alá, csak messengerben, akkor valójában egy swarovskival kirakott szopóállarcot szíjaztál fel, nem pedig autót vettél.


Sipi-
(tag)

Nem lehet, hogy tényleg ecu-t cseréltek benne és megkapta egy pl. 13 éves, 400ezret futott taxi ecu-ját?
Így a km is érthetó és az "online" idő is reálisabb. Vagy más mértékegységben van az idő.
Km/idő alapján mekkora sebességátlag jön ki?


blueboi69
(csendes tag)

Meg kell keresnem, hogy mi van nekem, de tudtom, hogy nem volt teljesen oké a papír amit aláírtunk. Ezt írtam is, hogy ebben hibáztam.
Megnézem a papírok közt, most nem találom.


blueboi69
(csendes tag)

Hát ez nekem is eszembe jutott, de akit mondtál srác, szerinte nem, mert szerinte nem lehet házilag cserélni motorvezérlőt, ahhoz kellenek a ford cuccait.

Viszont kerestem youtube-on ilyen km átírós videókat, és több helyen is mondják, hogy át lehet írni a km-t, de csak nagyobbat írhatsz bele, kisebbet nem engednek a modulok. Ez alapján lehetetlen visszatekerni.

Az még pluszinfo, hogy amióta megvan az autó mentem vele 5ezer km-t. 1csepp olaj sem fogyott, megnéztem a nivopálcán és ugyanúgy maxon van, mint átvételkor.

[ Szerkesztve ]


blueboi69
(csendes tag)

Az átlagsebességre 5.7km/h jön ki. Ez is mondjuk elég kevés.... Nekem edig 50-60között volt, a legutóbbi autópályázás felvitte 76ra. Városban a bmw-ben ilyen 40-50 körül volt.


Jahno
(őstag)

Állás az nem a műszerfallal van egyben? És még másik három helyen eldugva, amit nem ír ki :-D

üzenetek