exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


blueboi69
(csendes tag)

Köszi!

A napokban gondoltam rád, mert olvastam cikk címét, hogy most hirtelen egy halom tesla-t hoztak az országba.

Gázár az durva lesz ha tényleg így emelkedik. Majd Vittátor megoldja, ahogy eddig is, nem? :)
Mondjuk ha 5x drágább lesz a gáz, mint eddig akkor az végfelhasználó árban ennyi? Azért az elég kemény. :U


Grillo
(senior tag)

Az is, lehet róla nevezték el ezt is. Ha megfázik még mellé, akkor lesz tüsszenkrupp.


zetor2000
(senior tag)

Gyá! Alig 2 hét...
Csak le kell dorgálni azt a hazai emberkét... :)


blueboi69
(csendes tag)

Hjaj, gyerek csak köhög még, meg néha sírdogál. Megtömtük a gyógyszerekkel, csak lesz valami. Asszony nála alszik, hogy ne érezze magát egyedül ha kicsit megébred.
Remélem nem kell éjjel kórházba vinnem.


Sipi-
(tag)

Jobbulást!

Hétfő, kedd, szerdán szabadságon vagyunk, gyerekeknek pedig őszi szünet. Így ma elmentünk egy születésnapi túrázásra. Csak kis rövidke volt, 7 km körül (honlap szerint csak 5,6 km, de több valójában). De érdekes és szép volt, volt benne egy jó létrázás meg keskeny szurdok is. Pomáz mellett a Holdvirág-árok túrát csináltuk meg.

[ Szerkesztve ]


Grillo
(senior tag)

Na ezt tavasszal megjárjuk mi is.


Jahno
(őstag)

Mi is csavarogtunk, de ha az rövid, akkor ez létra és egyéb sallang nélkül még gyengébben állunk. Viszont annyi gombát találtunk, amennyi az univerzumban sincs.


-NoVa-
(őstag)

Mi is elgondolkoztunk,hogy hol kéne ebédelni, meg valami délutáni kirándulás, és az idő is milyen lesz, úgyhogy most a tengerparton sós levegön aszalódó régi romokat nézegetem.



Jahno
(őstag)

Nálunk asszony kitalálta, hogy nézzük meg a Wordpress fotó kiállítást. Másik múzeum persze pont kedden van zárva, így megint csak az elméleti lista bővült, hogy miket halasztunk "majd"-ra. Wordpressről kb. azt gondolta amit én, hogy ennyi megcsinált és egyéb kamufotó elég erős, vagy mivel sajtós, ezért fotóként értelme nincs, csak a mögöttes szöveggel lehet eladni.

Utána kajáltunk egy jót a Rádayban a Csibefalatosnál, majd Bálna mellett A sütisnél dobtunk rá némi desszertet. Utóbbi egy csöppet rendben van, aki 5 pontot mert adni a túlárazott középvacak váci cukrászdára, azokat ide kellene terelni tanulmányútra, az biztos.

Most meg boldog vagyok, csomó képem elküldtem archívba, csak LRben nagy felbontáson maradt a preset, amit későn vettem észre, ezért 20-30 megás JPGket csinált. Sokat. És persze hálózatról nem olvas katalógust, így még vakarom a fejem, hogy mi legyen. Lehet katalógus marad, exportált képeket meg IrfanViewval szépen kötegelve végignyálazom.


-NoVa-
(őstag)

Itt most egy rendesebb géppel lehetne jó képeket is lőni, marad a telefonos komolytalan:


npera
(újonc)

Eszetlen jó képek, Nova! :R


eattila
(csendes tag)

Jobbulást neki!


eattila
(csendes tag)

Eleve ki megy ilyen magasra? :D Amúgy faszányos!


blueboi69
(csendes tag)

Király képek!


blueboi69
(csendes tag)

Király, ezt felírom én is a listánkra, majd pár év múlva jó lesz :) Jól tettétek, kiváló kirándulóidő van, mi Pákozd környékén túráztunk hétvégén egy rövidet. Mármint átlag felnőttnek kb 30-45p utat a gyerekek miatt sikerült 3órásra növelni. Másik családdal voltunk, ők sem voltak temposak :D


Bujdy81
(csendes tag)

Banyek!

Ilyen szituban azért felhívhatnál egy környékbeli 4 gyerekest, mert az inhalátort pl. levettem volna a polcról, miközben mentek haza Fehérvár->Velence vonalon...


npera
(újonc)

Blueboi, Nova, izgalom van.

Sikerült pár apróságot kipipálni a quad listáról. Két projekt is kezd alakulni. Az egyik a 3-3,5”-os kwad, a másik meg a kamera összehasonlító rig.

Rotorama Samurai v3 4” váz2 db extra kar, ha elqrnám a furatot rajta5V-os BEC a kamerák hajtásához valami 2-3S akksiról (van korábbról 3S 450 mAh, ami könnyű és pici).Akksi pánt (szilikonos)Kábelvédő szövetRendes Nyugat-Német(h) TESA szövetszalag elektromos szereléshez (3-fázisú motorkábelekre)SMA hajlítható kábelvég patch antennához

Mivel a félvezetős hiány miatt kábé semmi nincsen sehol raktáron, így majd a tél folyamán apránként összevadászok valami FC és ESC kombót. Ami nagyon birizgálj a fantáziámat az a 96 kHz-es PWM-et tudó ESC, lehetőleg 32-bites alapon. Erőben nem kell sok, szerintem még 30A is elég lenne nekem igazából.

FC-ből láttam egy olyat, amitől azonnal beindult a fantáziám viszont. Nem az ősrégi sprite-alapú OSD van benne, hanem vektoros cucc, amiből mindenféle jelfolyamot ki lehet hozni. Tehát mondjuk realtime grafikonok és hasonlók. Aminek sok értelme nincs repülés közben, de nagyon megszólította a sci-fi elhajlásomat, mivel kábé úgy tud tőle kinézni az OSD, mint amikor a T800 megy körbe a kocsmában és analizálja a vendégeket, hogy kitől kérje el a járművet és a ruházatot... Persze ez sem kapható, de majd egyszer lesz és akkor le kell rá csapni, mint a sas szokott a t@konyra vagy hogyan van a metafora a költészetben....


Samott
(addikt)

Juteszembe, a napokban lattam: Jetson One


zetor2000
(senior tag)

Az a sas az gyöngytyúk, az csap le a t*konyra. A sas a legyek után nem kapkod.
Vagy valami ilyesmi.


zetor2000
(senior tag)

A középső képen a Jaguár (?) krómjában a fotós van? :) Tükröz rendesen.

üzenetek