exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Tim82
(nagyúr)
Blog

Kaptál, csak te nem reagáltál arra: [link]


Sipi-
(tag)

Csak kicsi egyszerű távcső, de jobban nagyít, mint a szemem :))
Továbbra is azt mondom, hogy navigáláshoz Locus map. Ötleteknek meg kirandulastippek.hu, terneszetjaro.hu. Ha meg teljesen saját tervezés kell, de mégis turistautakon, akkor turistautak.hu
Az utóbbi tud gpx exportot, magasságprofilt mutat, távolságot mér, utat tervez, stb.

Ma fél 5 körül találkoztunk már harmadjára egy kicsit idősebb párral (6-kor már erősen sötétedik). Kérdezték, hogy merre jutnak el Csobánkára, mert nem találják a piros jelzést. Megmutattam a Locusban, hogy merre menjenek, remélem odataláltak. Onnan még busszal akartak Budapestre menni (Csillaghegyről indultak).


qnadam
(veterán)

a kedvencem egy pilistetőn szembejövő vidám társaság volt, aziránt érdeklődtek, hogy pilisszentkeresztre meg tudnám-e mutatni, merre menjenek. naná, pont arra van, amerről jöttetek :DDD


Sipi-
(tag)

:C
Mióta a Tátrában megszívtuk a papír alapú térképpel, azóta csak úgy túrázok, ha van mobil nálam. Hosszabb túrához majd raknom kell el mobilbankot és 1,5 méteres usb kábelt is. Ma 95%-ról 30%-ra merült a telefon kb. 5 óra alatt.


Jahno
(őstag)

Mobil akad, néha nincs térerő de ezekhez nem is mindig kell. Akku meg annyi, hogy tovább bírom vele, mint sör nélkül.

Locust meg a többit ismerem, csak a tippek is mindenféle nagyobb körtúrák kapcsán kibogozhatatlan mélységig tudok belekavarodni. Aki nálam többet kavar turistautakon meg sárga emberkével, az már gyanús, hogy festi magát :-D


Grillo
(senior tag)

Locust használtam a Gerecse30-on, feltöltöttem bele az útvonalat, aztán néha ránéztem, bár nehéz lett volna eltévedni. Viszont faszán mért mindent. Egy bajom volt vele, hogy a mobilnetet kisajátította, semmi más nem érte el, így csak az egész után tudtam insta kontetntet kilőni a világba. :DDD
Most ez így működik jól, vagy én voltam balfasz?


Grillo
(senior tag)

Nem volna fasza ilyenre valami kicsi, de messze szálló derón? Ilyen pusztulat helyeken még csak a légügyi szabályok miatt sem aggódnék igazán, és mondjuk 1-2 km-t simán megtudnátok lesni.
A csuda táskán egy plusz oldalzsebbe elférne egy Mini2.


qnadam
(veterán)

nekem a locus ilyet nem csinált, igaz én nem a Gerecse 30-on mentem vele.


Jahno
(őstag)

Én túl sűrűn azért nem nyomkodom, de szerintem Te voltál a balfasz, ha ez megnyugtat, vagy egyéb szoftveres együtállás. Esetleg nem volt térerő :-D


Jahno
(őstag)

Valószínű sokan így csinálják, meg simán csak mázlijuk volt. Néha meg el nem bírom képzelni.

Most Gödöllő mellett találtam egy fát, max. meglesem lombozat nélkül is, csak néha lehet nehezen megközelíthető és pont nem adja ki a napfelkelte. Ilyesmiről kellene 4-5 képes sorozat 1 év alatt ilyenolyan állapotban, de ez valószínű búzamező közepén lesz és a csősz sem örül, ha ott töketlenkedem:


Sipi-
(tag)

Locus nem használ mobilnetet nálam. Vagyis eddig 605 kB-ot tényleg elhasznált ebben a hónapban, de nem fogta le a mobilnetet :)
Én a letöltött gpx-et szoktam beimportálni, utána meg útvonalrögzítést indítok. Nem navigáltatok vele, csak nézem a térképen, hogy jó helyen húzzuk-e a csiganyálat.


qnadam
(veterán)

én is a csíkot szoktam követni, de már úgy elképzeltem, hogy "a következő kidőlt tölgyfánál forduljon enyhén balra"


Jahno
(őstag)

Lassan be kellene fizetnem a frissítésére, mert 1 éve rinyál érte.


Sipi-
(tag)

Ingyenes változattal is teljesen jól elvagyok. Nem rajzol magasságprofilt, csak ennyi korlátozás érint engem. De annélkül is megvagyok :)


Sipi-
(tag)

Kezdődik:
A közösségi közlekedési eszközökön november elsejétől kötelező a maszkviselés.


Samott
(addikt)

Eppen ideje volt: "Szerdán többen kaptak koronavírust, mint első oltást"


eattila
(csendes tag)

Ez egy évvel ezelőtt is pont így volt....


hobizoli
(nagyúr)

nem fura kicsit, hogy julius elejere 5.5 millio szurit adtak be rohamtempoban, de a 6 milliot máig sem sikerult elerni....?


eattila
(csendes tag)

Nem. Jött a nyár, a védettségi igazolványt se kellett bevetni sehol nyaraláshoz. Sokan csak azért oltattak.


-NoVa-
(őstag)

Ott elengedték a maradék Pfizer készletet azoknak, akik arra vártak, és kb elérték a plafont. A többi egymást bátorítva ellenáll a valóságnak, és annyi megerősítést kap a hasonlóaktól, hogy a világképe megrendíthetetlen.

üzenetek