exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


WiZARD
(addikt)

Van sok okos aki nem oltatja be magát, mert ő mindent jobban tud...

(mi jövőhéten megyünk a 3.-ért)


Samott
(addikt)

Pontosan, oltas van, csak senki nem keri. Igen, ennyi hulye el koztunk.


NauTiLUS_HUN
(újonc)

Vannak idősek is akik azt gondolják az oltás maga a halál (Facebook postok alapján) és fel sem fogom ezt. Azért elég sok súlyosabb betegséget visszaszorítottak az oltások, a gyerekbénulástól kezdve, a TBC át sok mindent.
Én meg inkább elmentem hétfőn a háziorvoshoz és megkaptam a 3. oltást is.


Jahno
(őstag)

És a kormány már megint következetes és terveik vannak. Janem.

És akkor felkészülhetünk a gyagyásokra, csoportban már valaki emlegette, hogy hétfőn ne feledjük el agyhalottainkat sem... Félelmetes.


Jahno
(őstag)

Sok ismerős is. Akad köztük aki csakazértis dacból és politikai ellenkezés célzattal.

Minnyá visszanézem mit szónokolt ez a majom Gulyás Gergely vagy ki (meg a másik akinek elfelejtettem a nevét), de hát tök mindegy, bármit mondhatnak felelőtlenül és az különben is tegnap volt, már nem számít.


Samott
(addikt)

Politikai partok kozul egyedul a Mi hazank (ex jobbikos fidesznyaloncok) az amelyik az oltas ellen van. Az ellenzek szepen beoltatta magat nyugati vakcinaval a fideszeseknek meg a kinai is jo volt. Legalabbis ugy reklamoztak. :)

A hulyeseghez, meg annak meresehez:

[ Szerkesztve ]


hobizoli
(nagyúr)

vagy inkabb akkor se volt meg a 5.5, csak ramondtak... :DDD


Jahno
(őstag)

Amilyen sorok álltak az egységeknél azt a jó ég tudja, amelyik ismerős vállalta az max. a Pfizerig várt és aztán heló, tényleg elfogytak az igények. Páran még beszédülnek és kb. ennyi. Annó pár héten belül ledarálták itt a komplett intézményt, aki akkor nem igényelte az most sem kéri.


blueboi69
(csendes tag)

May be an image of car and road


eattila
(csendes tag)

Azt azért kétlem.


eattila
(csendes tag)

Kéne! Aero!


Samott
(addikt)

Azigen:


4k 120 fps - 56 gramm, 39 x 39 x 22,3mm

Dronra vele... :)


blueboi69
(csendes tag)

#smax

Voltam Ford szervízben, kiderült, hogy tényleg annyi van az autóban, mint amennyit sejtettem. 2018ig hordták szervízbe, akkor még 32xezer volt benne.
Megvételtől számítva 4-6hónap alatt mentek vele 20ezret és hordták is szervzbe a kötelezőkre. Viszont semmi mást nem látni.
Szervízes szerint már ki kellett volna jönnie csomó hibának, pl turbo, kettőstömegű, kuplung stb, szerinte ha jelenleg nincs hibakód, akkor motor éppen most jó állapotban van.

Köv lépés, hogy kiderítsem hogyan lehet az adásvételit kikérni. Aztán annak alapján keresem fel az eladót, hogy akkor miképpen kompenzáljuk ezt a dolgot.


npera
(újonc)

Ja, ezek szép felvételeket csinálnak. GoPro most nagyon eltávolodott az FPV-től, mivel a Session 5 után csak egyre nagyobb méretű cuccokkal jöttek ki. A 10-es GoPro már elképesztően nagy és nehéz.

Nekem az Insta360 filozófiája eléggé tetszik, hogy lementi a RAW jelfolyamot, aztán utólag választasz képkivágást, felbontást és sebességet. Meg stabilizációt, fehéregyensúlyt és hasonlókat. Utólag jóval több lehetőséged van például a stabilizációval mókázni.

Volt az Insta360 GO, aztán lett a 2, aztán most abból rittyentettek egy licensz alatt gyártott Caddx Peanut nevű cuccot, ami FPV-re optimalizált GO 2.

Én bele vagyok szerelmesedve a DVR képfolyamba, nagyon erős 8-bites hangulata van, persze az emlékek által megszépülve. Pont jó arra, amire használom, spontán örömszerzés és lazulás.

Aki mondjuk melózik és fizetős munkákat csinál, annak a 4K kábé kötelező.


npera
(újonc)

Nézd meg, hogy milyen nagyobb egységek lennének cserések a valós futás alapján, akkor tudsz valamennyire nosztradámuszolni, hogy mi fog legközelebb megérni a cserére.

Ha jól tévedek, akkor a FORD a gépészet nehezebb részeire (blokk, váltó, hasonlók) legalább 15 évet és / vagy 350k km-t követel meg a beszállítóktól. A motoron levő sallangok, mint befecskendezés, szenzorok és hasonló "könnyű cuccok" ugyanennyi időre vannak kiírva, de a futás "csak" 240k km ezekre.

A kettőtömegű nem tudom, mert az tipikusan könnyen megnyekkenő kopó cucc. Ezen ráadásul nem is a hozzá való váltó van, lehet ott volt valami mókolás. Bár azt hallod leállításkor elvileg.

A vezérlést mikor kellene cserélni ezen?


blueboi69
(csendes tag)

"A vezérlést mikor kellene cserélni ezen?"

100ezer km-ként. A csávó ugyebár azt állította, hogy kicserélte nyáron, amit ezek után nyilván nem hiszek el. (a hátsó gátlókat megnéztem, azok tényleg ki lettek cserélve és a féktárcsák/betétek is újak).

Ha minden fontos dolgot kicseréltek 250-300k km között, akkor azok kibírnak még 100-150k km-t. Egyébként a bmw-ben is közel 400k km, igaz 20év alatt. Abba 6év alatt tekertem bele kb 100-110k km-t.

Megnéztem, az autót újkorától ugye vitték ford szervízbe, 4havonta ment bele 20k km. Ez napi 160-170km. Ez mondjuk taxinak kevés, ingázásnak sok.
Elmegyek vele vmi állapotfelmérésre, ennyit még áldozok rá.


zetor2000
(senior tag)

"Ez napi 160-170km. Ez mondjuk taxinak kevés, ingázásnak sok. "1
Ne gondolod.

Melóban jött egy koma, mondja, hogy 2 éves a verdája, és ~90K van benne, mert minden nap, de heti 5ből 3-4 nap tuti Pécel-Mórahalom... Valami olyan cégben melózik, ahol ilyen napi dolgokért oda kell mennie, egyébként meg az országban telepítget izéket. Valami elektronyos rendszert, csak 2-3 mondatot beszéltem vele.

Mondjuk 99%, hogy nem ez a felhasználás a jellemző, de ilyen is akad.


Sipi-
(tag)

Dolgoztam olyan cégnél, ahol kolléga minden nap Kecskemétről autózott be a 3. kerületbe, saját kocsival. Elég sűrűn cserélte az olajat :))


Jahno
(őstag)

TAXI és ingázás közt akad néhány köztes dolog, de egy futárnak vagy hasonló kirohangálósnak is belefér, vagy pont-pont bármi, ami heti 1-2 nap bejárás messzebbről, mert ugye átlagot nézel és lehet hét közben rövidebbet megy, hétvégén meg messze a telekre. Nálunk akiket ismertem a gyárban azok 55-75 kilométerről jártak be dolgozóba napi szinten.


Jahno
(őstag)

Állapotfelmérések elég lófaszok bírnak lenni, főleg ilyesmi mélységben, amire szükséged lenne, hogy mi mennyire kendácsolt és hány darabban volt az autó.

üzenetek