exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


npera
(újonc)

Ja-ja, feleségem elsődleges panasza, hogy nem gyorsulok elég gyakran és nem elég hirtelen... :B


Vodike
(tag)

Jaja, jol ertetted. Kinyerheto belole statisztika is es par het hasznalat utan szepen latszik ez a tanulas. Reggel es este jellemzoen felfuti mind2 tartalyt abban az idoben amikor furdenek/reggeliznek/vacsiznak es emiatt mosogatnak es ekkor a kivant homersekletre melegiti. A hasznalaton kivuli idoszakban 2-3 fokkal a kivant homerseklet ala megy es csak az egyik tartalyt futi.


eattila
(csendes tag)

Na ma is meglett korbe a Tisza-to. :) Szerintem meg az utolso szeptemberi normalis idot kifogtuk. Se nagy szel, se eso.


NauTiLUS_HUN
(újonc)

Én harmadik utat jártam :) fogtam egy tekercs hőtükröt, betekertem a bojlert (viszonylag régi Ariston 120 literes), most úgy néz ki mint a Pirx kapitány díszlete és nem tudom mennyit fogyaszt (nem is nagyon érdekel), de érzésre nyáron már nem volt melegebb a fürdőszobában mint a többi helyiségben. Illetve a több mint egy éve fentlevő Flodravin vízközmentesítőnek hála, nagyon sokáig szép folyamatában jött ki a vízkő belőle, ha a vaskádban maradt a víz durván kiült rá, mostmár ez is múlik, úgyhogy biztos javult valamit a helyzet ilyen téren is.


npera
(újonc)

Szomszéd Toyota Corolla kombija az XC40 mellett. Elképesztően nagy disznó az XC40 kívülről egy normális családi kombi mellett.

Asszony már előre hergeli magát, hogy túl korán adtam el a Toyotát és a Corolla tutira nem jön meg október közepén. Bár mondhatnám, hogy lélekben felkészültem, de tutira "living hell" lesz minden nap, amit "késik" a kocsi. Mert ő előre megmondta..... :K :Y :C


npera
(újonc)


eattila
(csendes tag)

Hat mondd meg neki, hogy te tudod hogy kesik. Pont :)


Samott
(addikt)

Pont most jott szembe a tumblin, na akkor en is egyet:


Jahno
(őstag)

Vége a kutyás napnak, jó volt. Csöppet koszos lettem, de ezért mentünk. Végül a meredek falakra mi nem mentünk fel, így sem értünk végig a pályán. Az utolsó az lehetett kb. 40 fok, de lehet egyszer még lemérem vagy szerzek rá adatot, mert érdekel. Ott konkrétan gurultak lefelé és ennyi. Csomó jó fej dög volt, mentek a poénok, kutyanózis kutyapuszi dögivel. Más szituban zavart volna ha egy dog összenyálaz, itt nem számított mert ezért is mentünk :-D


npera
(újonc)

Ja, minden egyes mondattal egyre mélyebbre tudom ásni magam. Még ha napra pontosan október idusán is jönne a kocsi, akkor is veszett fejsze nyele, mert hát mennyi szenvedést okoztam a családnak, hogy ilyen sokáig autó nélkül voltak.... :U

Igazából asszony bringával jár melóba, én is. A gyerekek sulija 450 méterre van, ők is bringáznak. Egyedül a vásárlás macerás, de azt meg fel lehet osztani darabokra és akkor az sem tragédia.

Ma hoztuk el a macskákat :Y

Vettem is a LIDL-ben 4 doboz almot egyből. De lehet holnap még veszek párat.

Holnap fiam szülinapi bulija jön. Be van tárazva a virsli, a buci és kecsap, meg mustár. És sós uborka. Meg pirított hagyma. És poharak és tányérok. Meg valami döbbenetes mennyiségű "cukorka", amit még porciózni kell. Holnap veszem meg az üdítőt, meg a fagyit.

Csak a "belépő" a lovastanyára közel 2,5k SEK lesz, 22 gyerek lesz. Tudnak majd lovagolni, malacot simogatni, kiskecskékkel játszani. Birkát simogatni, meg utánfutón traktorozni.

Úgy tűnik, hogy lesz napsütés és kis zápor is. Meglátjuk.

Én fogok grillezni, asszony meg árasztja a derűt :C


qnadam
(veterán)

car sharing nincs arrafelé áthidalásnak?


Grillo
(senior tag)

Ha jól értem tud "szerezni" a cégből. Mondjuk tény, hogy nem Toyota. :D


Jahno
(őstag)

2500 helyi küvecs nem is sok. Itt változó a dolog, de ennyiért egy művház kis termét kapod meg szolgáltatások nélkül fél napra, ami szombat délután 4től már éjszakai 8ezer/óra feláras, de este 8 utánra sokan nem is tudnak gondolkozni. Vagy egy nagyobb pince kijön és akkor lefogyasztható az összeg mert direkt buli hely és egyéb paraméterek. 100ezer egy nagyobb oktatóterem 1 napra, minimál szolgáltatással...

Tavasszal kiderül, mert ugye újpesti kocsma is lecsó, Borkuckó is lecsó, most összehaverkodtam a Haller utcában a kempinges csávóval és elég jól megértettük egymást, tudja mi kell Nekem és sejtem meddig mehetünk el egy vendéglátósnál és kész. Eleve a csávó magas szinten nyomja a BBQ-t tépett malacból, Ő a csapos, a takarító és a DJ is :-D 10 perc alatt hatékonyan meg bírtuk dumálni azt, amivel az Analógban meg a többi helyen évek óta szopunk. Aztán kiderül, úgyis csődbe vágom ezt is.


qnadam
(veterán)

az Analógban nem tudom, kivel tárgyaltál, de így látatlanban biztos lettem volna benne, hogy Kurtács úrral könnyen megtaláljátok a hangot.


Phülöp
(addikt)
Blog

Grat hozzá.

Nekem ma nem volt elég a 10 óra meló, úgyhogy építettem még 4m kalodát a tüzifának. Merthogy Amea vett még egy keveset, ma hozta ez ember.

link

[ Szerkesztve ]


Phülöp
(addikt)
Blog

Kaját érdemes a macskának valami minőségi (ketszidrága) verziót választani.

Nálunk a száraztáp ilyen, szottyosnak meg ami jön.
Most épp ez az új őrület, gyakorlatilag levegővétel nélkül tolják befelé

link

Felfedezték a jószágok, hogy a cserépkályha tetején kellemes az idő, oda járnak héderelni.

link


zetor2000
(senior tag)

#dlágaszágaink:

Játéknak vettem, de kíváncsi vagyok, mennyire működőképes. Jelenleg nincs még beüzemelve a házban a fűtés, 1-2 hét még kell, mire feléled.

Azt csinálja, hogy egy app-ban (Androidon / iOS-on fut) megadott időpontokban eltekeri a megfelelő irányba.Hétköznapokra/hétvégékre, vagy állandó (statikus) állapotra is be lehet állítani, meg van neki ilyen addjráamitlehet funkció is.
Van benne "geofencing", ha messze mentünk a lakástól, rákérdez, hogy elmentél és bekapcsolja a távolléti módot, vagy mi legyen. Emellett képes érzékelni az ablaknyitást, és akkor lekapcsol a szellőztetés idejére. Ezt nem tudom, mi alapján teszi, de a leírása emleget ilyesmit.
2 AA elemmel megy, ~1-1,5 évet, de riaszt, ha kritikusan alacsony az elemekben lévő delej.
70ropi a kezdőszett, van benne egy "internet bridge" meg egy radiátor tekerő.


blueboi69
(csendes tag)

smax van újonnan!


NauTiLUS_HUN
(újonc)

Öööö ilyet én is akartam, de honnan tudja, hogy mennyit kell tekerni a termosztáton? :) Ilyesmit akartam én is, de pont emiatt nem vettem, maradtam a hagyományos tekerős termófejnél és azt mondta a fűtésszerelő bácsim, hogy azok se szabványosak, nem lehet csak úgy a fejet cserélgetni a szelepen.

üzenetek