exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


blueboi69
(csendes tag)

Ezt jellemzően okosotthonba illeszted, a beállított érték egyben a termosztát is. Persze, hogy ez miképp lesz pontos a fűtőtest közvetlen közelében, azt nemtudom....

Nálam a megfelelő helyen a szobákban van zigbee szenzor, a radiátorokon pedig thermo fej a gyerekszobákban, a többi radiátoron csak sima tekerő. A gyerekszobák fontosak, a szenzor alapján történik a vezérlés, míg a radiátoron lévő thermo szelep gondoskodik arról, hogy kb-ra be lehessen lőni egy maximumot, hogy ha az egyik gyerekszobában szeretnénk melegebbet, akkor a másikat ne fűtse túl. Persze annyiból figyelni kell, hogy a thermofej ne legyen letekerve, mert akkor sosem éri el a kívánt hőfokot és örökké fűthet a kazán. Vagy legalábbis tavaszig.
Volt ilyen, hogy asszony lebaszott, hogy miért van hideg a gyerekszobában, aztán kiderült, hogy vmelyik rosszcsont letekerte a radiátort.... :U Ez egy fokkal jobb, mert lekérdezhető, hogy a radiátor mire van állítva, ha ezt egy külső szenzorral is ellenőrzöd/állítgatod, akkor jó lehet.
A legjobb egy olyan motoros szelep amit tetszőlegesen tudsz vezérelni.

üzenetek