exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


zetor2000
(senior tag)

Ha valami izé miatt a megmaradás lenne a fő csapás, akkor táblacsokiért van bele 2GB / DDR2-800MHz ramom, sok darab, asszem. Sokdarab 1 tábla izéke.

Ha eladás a cél, akkor hardverapro, a szomszédos portál, ha szétszeded, akkor hulladékudvarban vagy az e-hulladék átvevők adnak némi aprót érte, alaplap kilója amikor utoljára néztem, ~1200-1500Ft volt. Ha van kedved, akkor érdemes megnézni egy árlistát, milyen tételek vannak benne, és annak megfelelően előkészíteni, de 2 gépnél még ez irreleváns.
Ami pénzt szokott érni, az a:
- ram (aranyszélű drágább - 1000 éves "edo" / "fpm" ramok ezüstözött szélűek voltak),
- CPU,
- alaplap,
- BIOS IC-k / epromok (ebből max 2-3 van egy lapon, nem éri meg a macerát, hogy külön gyűjtsd),
- kábelek (mindenféle, külső, belső, táp, ehternet, sata...)
- szalagkábel csatik (igen, levágva a kábelről),
- alu hűtés,
- réz hűtés / hűtő magja (régi intel gyári hűtők rézmagosak, abból ki lehet nyerni a rezet egy rendes fűrésszel ~10 sec alatt),
- minden, ami "vas" (fogja a mágnes),
- merevlemez elektronika (pár csavar, de ha merevlemeznek adod el akkor ~300-500Ft/kg, ha panelnek, akkor ~2000-3000/kg),
- merevlemez ház (üss ki belőle minden baszt, ami nem oda való, főként a lemezeket hajtó motort) ez tulképp alu
- ami marad, az vegyes. :)
-akku

1-2 dbnál nem éri meg szarakodni, lehet az időd drágább, de egyben kilóra veszik meg, kábé 100-500Ft/kiló, ami innen nézve nem nagy truváj. De ha néha van selejtezés, tedd félre a ramokat. Ez ~6-8000Ft/kiló, csak vidd el. :) Meg pár alaplap, simán összejön jópár Ft, csak pár percet csavarozni kell. Alaplap is jó pénzt ér, meg mindenféle PCs panel, amin van némi aranyozás, az simán 1-2000Ft/kiló. Szóval sok gépnél némi zsebpénzre szert lehet tenni. Ha van akkud (gépjármű, raid vezérlőn ami van, szünetmentesekben stb.) az is ~300-400Ft/kiló. Egy járműakku van ~15 kiló, az már megéri, hogy leadd.

[ Szerkesztve ]

üzenetek