exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


eattila
(csendes tag)

Ha a bringából kiszedik a kereket, akkor hihető. Viszont én nem szeretem szétszedni a bringám. Nem is gyors cserés egyik tengely sem. Nyilván a szükség nagy úr :) Biztosan én is megoldanám ha kéne. :)


qnadam
(veterán)

a coltban még kiszedett kerékkel is elég nagy varázslatnak tűnik.


npera
(újonc)

Ha van 2 db kulcs nálad, akkor minden bringa "gyorscserés". Nálam van a hátizsákban 2 db kulcs a biztonság kedvéért, ha defektet kapok, akkor lekapom, aztán kész. Kábé 12 másodperc leszedni a kereket.


eattila
(csendes tag)

Nálam is van, ha messze megyek. Ha nem, akkor csak 1 kicsi van a nyereg alatti táskában. Ettől függetlenül nem szeretem kiszedni. Pláne, hogy visszarakásnál, beállítani, súrlódik a fék, stbstb. Kell a halálnak ez a macera :) Nyilván, defekt miatt van nálam szerszám mindig. Belső/rendes kulcs csak nagyobb túrán.


eattila
(csendes tag)

Nem tudom mekkora a colt hátulja :) Sosem láttam olyat közelről.


-NoVa-
(őstag)

Honda Jazz másolat a Colt, csak zörgősebb, hangosabb, ezzel különböztetve meg magát a Jazz semmilyenségétől.


eattila
(csendes tag)

A jazz-ról azt hallottam, hogy elég jól pakolható. De olyannal se volt még dolgom :D

De kerekek nélkül egy váz az nem foglal olyan sok helyet.


qnadam
(veterán)

ez még a korábbi, vasalónak csúfolt colt volt.


-NoVa-
(őstag)

Konkrétan a Jazznél simán beraktam a hátsó ülés elé keresztbe 2 bringát, és a csomagtartóba a cuccainkat régen mikor még ketten mászkáltunk mindenfelé asszonnyal, és még rengeteg helyünk maradt. Papayafákat, bútort, elefántot és zsiráfot mindig azzal viszek, kivéve ha valami tetőablakon kidugósan magas, nem elfektethető növényről van szó, az Subaru vagy Volvo.

Laposra felhajthatók a hátsó ülőlapok, vagy síkba hajtható az egész üléssor és az anyósülés, az elegendőnél nem igazán erősebb motor és az ingermentes CVT váltó miatt ez áll a legközelebb élményben a vonatozáshoz, csak nem késik és nem kell várni a csatlakozásra órákat, meg talán nincs benne WC.


-NoVa-
(őstag)

Ó tényleg, akkor az még legalább autónak nézett ki.


eattila
(csendes tag)

Ilyesmire nem volt még szükségem. Valahogy mindig volt a környéken dobozos autó, utánfutó, traktor ha valamit vinni kellett....


npera
(újonc)

Lucid Air hátsó ajtaja kábé merőlegesen nyílik, azzal simán viszel gerendát vagy villanyoszlopot. Cserébe a csomagtartó egy teljesen kretén iszonyatosan mély és széles lyuk, amibe szabvány bőröndön túl semmi értelmeset nem raksz be.


qnadam
(veterán)

meg talán nincs benne WC

de elférne!


-NoVa-
(őstag)

Nekem sincs szükségem, sógornő vacka, úgy van nálunk mint a Subaru. Ami eladó :DDD
Nem nevezném szerethető autónak, szépnek főleg nem, egy bármilyen Toyota milliószor kívánatosabb tárgy, de a funkcionalitását és az egyszerűségét attól még elismerem. Asszony is hasonlóképp áll hozzá, a Clio után ami belőle is állandóan sportosan ámokfutó huligánt csinált, főleg semmi rajongást nem mutat, de addig sem kell venni helyette mást. Az az évi kb 5k km, amit jár, arra jó.


Sipi-
(tag)

Kérdés, hogy igény volna-e rá? :F


-NoVa-
(őstag)

Megszoktam a Volvonál, hogy kb fél méter a reális csomagtartóba betuszkolható maximum magasság (kiátlagolva 556mm), ami annál nagyobb, azt feldarabolom. Asszony ezt a szabályt a gyerekek és növények esetén is többször vétózta már, de a mindennapokban nem igazán korlátoz a sedan kivitel. 2+ hetes nyaralásnál is segít kompromisszumokat kötni, és kirakni a fölösleges bármit hogy elférjen a felfújt pilateslabda azért.


npera
(újonc)

True... true... :-)

Izgalmas. A Lucid még forgalomban sincsen, ezért a helyi nepper rendszámtáblával fogok nyomulni (zöld rendszám, de nem olyan zöld mint a magyar BEV-es cucc, sötétebb tónusú).

Speciális engedély kell hozzá, amit az őrséggel és a vehicle engineerrel is le kell zsírozni előre, most fogok adminisztrálni mindjárt.

Utána pedig egyenesen a tesztpályára mehetek vele közúti forgalomban. Az biztos, hogy forgalomban nem fogom megküldeni a kocsit, jobb a békesség. A tesztpályán persze majd lehet kitartani a padlógázt és préselődni az ülésbe. 820 kW még lóerőből sem kevés....


-NoVa-
(őstag)

Versenykamionos témában hallgattam jókat valamelyik égéstérben, ahol a sok tonna alatt extrém irreális nyomaték is akad, és azzal szokták kezdeni, hogy legyalulják a bügyköket a vadonatúj gumikról. Inkább forogjon el, majd megoldja a többi kerékkel együtt tapadásból, de ha megakad, akkor elnyal mindent ami épp akkor ott a leggyengébb. Ez már-már az a kategória, csak nem egy 7+ tonnás bálnában.


Sipi-
(tag)

Mondeo-nk 5 ajtós. Nagyon izgultam, hogy nyáron a nyaralásnál be fog-e férni minden a csomagtartóba (általában nem szokott). De most minden befért, az anyósüléshez csak az aktuálisan szükséges cuccok mentek (kaja, kulacsok, hámozott alma dobozban nem, mert azt asszony a hűtőben felejtette, pedig előző éjjel még azt is pucoltam :DD ).
Balatonra és onnan vissza viszont két fordulós volt a cuccolás: egyszer családdal telipakolva, másnap egyedül én, de szintén telipakolva a kocsi. De oda kvázi odaköltöztünk nyárra.


eattila
(csendes tag)

Nálunk audi eladó :D
De én mostanság autót is csak akkor használok, ha elkerülhetetlen.

üzenetek