exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Bujdy81
(csendes tag)

Na, megvolt a felvételi, megvannak a pontszámok, most megint mehet az agyalás...

Mondtam a gyereknek, hogy ha 75-80 pont között lesz, akkor kb. tuti, hogy felveszik a fehérvári gimibe, matek specre, nem kell aggódni. Anno kijött, elmondta fejből, hogy mit, hova írt, picit szigorúan lepontoztam a javító kulcs alapján, lett 81 pont. Siker, Telekis leszel lányom, minden ok! De ez csak előzetes, ki-mire emlékszik jellegű dolog volt.

Pénteken meg lehetett nézni a hivatalos pontszámot. 47+45=92 pont. Akkor még simább. Hárman írtak nála jobbat abban a suliban...

Asszony mondja, hogy tuti jó lesz ez a gimi, mi lenne, ha megnéznénk, hogy van-e esélye bekerülni valami top gimibe.

Mi a három legjobb gimi az országban? Radnóti, Eötvös, Fazekas. Nézem a tavalyi, tavaly előtti pontokat, simán van esélye bekerülni. Akkor most mi legyen? 12 évesen szakítsam ki a barátai közül, legyen kollégista azért, hogy a legjobb suliba mehessen? Vagy kezdje el Fehérváron a Telekit és ha "kevés", akkor nyolcadik után esetleg menjen el négy évfolyamos gimibe a Fazekas-Fasori vonalon? Az sem gyenge felhozatal.

A nyelveket jól szívja magába, szóval az is lehet, hogy egy Telekis érettségi+DSD nyelvvizsga is elég egy berlini/bécsi egyetemhez, szóval akkor minek költözzen el már 14 évesen?

(Aztán majd egy fél évre hazajön Erasmussal, ha akkor még lesz! :D )

üzenetek