exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


ncc1701
(veterán)

Ez így van. Én is csak olyan melóhelyre mennék, ahol kevesebb a meló. Több pénz nem érdekel. Ha ugyanezt megkapnám 4-6 órában, már jól járnék. Meló szigorúan 8 óra, azon felül amit lehet, azt leszarom.


ncc1701
(veterán)

Próbálni kell. Vagy megy, vagy nem.


Jahno
(őstag)

"Kevés" melónál is be lehet szívni nagy kreténségeket.


JonesC
(csendes tag)

Az nekem is ismerős sajna, mondjuk én egész elképesztően hülye vagyok ilyenben mert sorban állnak a szőrök a kutyaharapásra, de nálam ilyen se veled se nélküled-be fordult.

Van baj itt is.


FőDudu
(addikt)

Szomszedban is most volt infarktus.
Pedig se nem kover se nem stresszes melo (sous chef). Aztan meg szerencseje volt, munka kozben osszeesett es ugye keznel volt a defibrillator is.... 180-as pulzus nem viccel.
Es keznel volt a kepzett eletmento is.

Sajnos barkivel elofordulhat....

[ Szerkesztve ]


FőDudu
(addikt)

Mi is majdnem szetmentunk a nejemmel, hasonlo okok miatt. Aztan most mar 25 eve egyutt vagyunk.


FőDudu
(addikt)

Tokmindegy, ha nem viszed haza a munkaido vegen....

Azt nehez megcsinalni, de ha lejar a munkaido, akkor pa. Hagyjanak beken.


-NoVa-
(őstag)

Erre sincs jó válasz, csupa kompromisszum az élet. Nekem itt a család, én pont a kreativitásom félrerakásától tudok szenvedni. Idén pl pont 0 órát töltöttem a gép előtt hobbiprojecten, de tavaly sem volt sokkal több. A munkahely rutin unalom, de közel van, fizet, van végtelen KV, és bármikor elrohangálhatok családi ügyben, szóval kb egy évtizedre lekötött ez a project. És kb 8-9 éve nem csináltam melóban semmi olyan szakmai bármit, amire legalább kicsit büszke tudnék lenni. Masszív kiégéssel lehetne diagnosztizálni egy egészséges munkahelyen, de szerencsére nálunk ez a normális, mindenki ilyen:)
Közben itthon bőven kárpótol a légkör, csak hogy ne csak rózsaszín ködben úszó víziója legyen a családnak. Itt tudok elképesztően büszke és elégedett lenni, meg végtelen szeretetben fürdeni, miközben ott az elképzelhetetlen félelmetes és súlyos felelősségérzet is értük. Úgyhogy holnap is bemegyek és rákötöm magam a KV gépre, bedugom a fülest, és audiofilkedek délutánig.


qnadam
(veterán)

azért hátha :D szerintem az a legegyszerűbb, küldök számot.


FőDudu
(addikt)

Ez pont igy megy. Vagy csalad, vagy hobby/kreativkodas.

Akinek a ketto egyutt megy az szerintem hazudik.

Minden muveszfele (akivel eddigi rovid eletemben beszelgettem) onzo. Szar ezt igy leirni, de csak a csaladjatol tudja elvenni az idot, maskepp nincs ideje a hobbijanak elni.

Jol leirtad. A csaladra es minden nemu kapcsolatra ( legyen az akar csak egy macska vagy kutya) idot kell forditani. Befektetes.

Lehet munka urugyen uj dolgokat tanulni, de azok a kreativ dolgok amiket hobbikent regebben csinaltal mar kevesbe fernek bele.


qnadam
(veterán)

and now something completely different:

bezzeg régen milyen olcsó is volt autózni!

itthon meg közben nagyjából visszaköltöztünk, rendezkedés van, meg örökölt könyvektől szabadulás (közben rettentően szégyellem magam), ezen kívül infrastrukturális ridegtartás, mert még nem találtam meg az utpfogót :) szóval most minirouterbe dugott mobilnet van, azzal streamelem a zenét az ideiglenesen anyóséknál állomásozó nasról... és akkor probléma: a mai meló cf kártyán van, én most itthon, kártyaolvasók anyóséknál (oda-vissza 50 perc), mit tesz ön ilyenkor? keressünk kábelt a fényképezőhöz, mint az állatok (de nem, a miniusb kábelek nálam kizárólag akkor kerülnek elő nevetséges mennyiségben, ha nincs rájuk szükségem), menjünk el a teszkóba (vagy van, vagy nincs), vaaaagy... vegyük észre, hogy a kamera tud cf-ről sd-re másolni. de milyen lassan...
a teljes visszaköltözés meg halasztódik, mert a héten nem lesz lift, a kiöregedett versenyagarak gerincének meg nem annyira tesz jót napi 3x hat emelet lépcsőzés lefelé.


FőDudu
(addikt)

Melyik a jobb:

Ha a gyerekkel toltok annyi idot amit lehet es tanitom a lehetosegeimhez merten, hogy normalis legyen.

Vagy ha le se szarom es halalom utan rahagyok annyit amennyit csak lehet?

Pont errol szol az uj generacio. Leszarjak a penzt. Elmenyeket akarnak.


qnadam
(veterán)

van egy baráti házaspár (de furcsa ezt így leírni), ha harmonikus családot kell mutatnom, őket mutatom. srácnak van jól fizető nyolcórás állása, néha kicsit zenél, néha kicsit hangmérnök, és láthatóan egyensúlyban vannak.
persze nincs benne 4 zenekarban mint régen, de nem is kellett teljesen feladni ezt a vonalat.


Jahno
(őstag)

Azt is el lehetne viselni ha napközben nem menne az idegbetegség.


-NoVa-
(őstag)

Új? Idén még csak 6x voltunk külföldön nyaralni, de még van az évből:)
Mondjuk én definíció szerint is Y generációs vagyok, úgyhogy ja.


FőDudu
(addikt)

En tegnap voltam utoljara kulfoldon :)

Bevasarlotura. Bata factory outlet.
Aztan Unieuroban dron nezes, de csak egyes volt igy mashol vettuk meg a boost combo-t harom akkuval.

Mondjuk nalunk nem nagy cucc kulfoldre menni.... Egyik hatar vagy 200m, masik se tobb 20 kilometernel. Szoval 1 oran belul is siman at lehet menni 2 masik orszagba.

Jovo heten meg Budapestre is latogatunk...


zetor2000
(senior tag)

Csak ne valami ordenáré előadótól... :)


FőDudu
(addikt)

Holnap valami kommunikacios treningem lesz.
Hogyan kommunikaljunk effektiven az uzleti eletben. Szerinted....


qnadam
(veterán)

és mindenkinek, aki szereti.


Jahno
(őstag)

Klasszikus majomtól:

"Az irodai stresszre mindig úgy tekintünk, mintha az irodaépület falai sugároznák magukból, pedig mi, szarházi, semmirekellő irodisták teremtünk ilyen környezetet.
Nem az irodaház gyűlöl, hanem azok az emberek akikkel nap mint nap össze vagytok zárva és ha a szerencsétlen véletlenek nem kényszerítettek volna ilyen helyzetbe mindegyikőtöket, soha az életben nem kommunikálnátok egymással. Na jó ez a reggeli moralizálás engem is untat, maradjunk a jól bevált régi formulánál: Mindenkinek a kurva anyját!"

Egyszer nálunk is elkezdtek valami "üzlet tippek" sorozatot. Pld. milyen módszerekkel kérjünk időt az ügyféltől. Valamit vissza is akartam írni rá, de aztán nem küldtem el. Főleg ha olyan írja, aki házon belül sem értette volna, hogy 2 perc múlva kész dolgozunk rajta bazmeg.

üzenetek