exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


blueboi69
(csendes tag)

Nálam úgy megy a hobby+család, hogy az eddigi hobby-val töltött idő az lecsökkent kb 20%-ra. Néha eléggé kivagyok ettől, de mivel itthonról dolgozom, ezért tudok munkaidőben hobby-ra is szánni. Persze azokra redukáltam a hobby-k számát, amik nagyrészét lehet gépnél csinálni, mint pl az okosotthon fejlesztés + némi forrasztgatás, meg építés.
Aztán van, hogy ezeket akkor csinálom, amikor már alszik mindenki, akkor még van 1-2órám mielőtt teljesen kidőlök én is.
És néha teljesen kész vagyok attól, hogy olyan dolgok amikre eddig gyerek előtt volt időm, arra most totál nincs. Autót is nem is emlékszem mikor szereltem utoljára, pedig lenne pár dolog amit meg kéne csinálni. Egész nyáron ki sem takarítottam, mert a strandolós hónapokban amúgyis nagyon gázul nézett ki már a porszívózás másnapján, úgyhogy nem vesződtem ezzel.

Szóval maradhat némi idő hobby-ra, nem kell teljesen kizárni. Pl most nemrég bejött a bringázás, úgyhogy viszem magammal a gyereket, aztán elmegyünk pl játszótérre bringával. Csak akkor asszony otthon marad. Vagy kerti munkákba is bevonom, saját kis lapátjával, gereblyével utánoz, vagy csak motorozik, csúzdázik, amíg én kint vagyok. Csakhát jellemzően hátráltat, mert ha ő is ott van, akkor minden 2x annyi idő.

Nameg van, hogy asszony a gyerekkel elutazok anyósomhoz 1-2hétre. Legutóbb is kivettem így 2 hét szabit és 100%-ban hobby-ra szánhattam az időmet.

üzenetek