exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


npera
(újonc)

Az nálam még mindig hevi rotésün :C


npera
(újonc)

Én azon csodálkozom, hogy ott a tél nem lehet egzotikum. De a videóban szereplők kábé még most vesztik el a szűziességüket a hóban. Semmi előre gondolkodás, csak vakon bele mindenbe.


FőDudu
(addikt)

Neha felmerul bennem, hogy nemelyik video gyorsitva van. Nem letezik, hogy olyan sebesseggel mennek lehetetlen utakon....


npera
(újonc)

Gyakorlatilag mint a rendőrség kábé. Elkezdenek kihallgatni embereket, miután az érintett két fél részletesen ki lett hallgatva. Meg lehet vizsgálni az illetők viselkedési profilját indirekt módon, konkrétan nyomoznak, belső vizsgálat. Ez már nem annyira kellemes, de ha máshogy nem lehet megoldani, akkor ez van.


npera
(újonc)

Nem tudom sajnos. EUCD-s kocsikkal minimális mértékben dolgoztam, dízellel sem. Az ilyen komplex diagnosztikai nyűgökre semmi rálátásom sincsen.


ezittketto
(csendes tag)

Hogy lehet egy olyanban tovább nyomozni, amiben az egyik állít valamit és a másik meg az ellenkezőjét és nincs szemtanú?

- Megfogta a seggemet.
- Nem. Sosem fogtam meg.

Innen hogyan tovább?! :F


hobizoli
(nagyúr)

ezt az extra GND kabelt mar mondtam en is nekik, de ilyennel a markaszerviz nem keccsol ott, ok csak a gyari eloiras szerinti dolgokat csinaljak
anno fater Swift-jen is ez lett a megoldas, pedig japan technika, ott a zarhid meg a szeleőfedel koze lett beiktatva egy csavarozhato GND kabel, utana nem akart lemerulni az akksija, meg mindig egybol indult

---------

kiastam a 147-t a vasarnap ejszakai hoesesbol, nem mondom, hogy egy pöccre indult , de egy izzitas utan 2.5-3sec atforgatas kellett neki, amire beroffent, altalaban 1-1.5 egyebkent is kell
gondolom most kellett az is, hogy ujra felepuljon a CR railnyomas -addig nincs injektor kivezerles-, mert amugy egybol 4 henger indult meg, nem dadogott

hetfon megy korhazba par aprosagert, olajcsere, koppanos gombfej, teligumis felnik fel, aztan megy a muszakira

[ Szerkesztve ]


npera
(újonc)

Csak ismételni tudom magamat.

Elkezdenek kihallgatni embereket, miután az érintett két fél részletesen ki lett hallgatva. Meg lehet vizsgálni az illetők viselkedési profilját indirekt módon, konkrétan nyomoznak, belső vizsgálat.


zetor2000
(senior tag)

Jobb későn, mint...
"How is a PayPal refund credited?PayPal credits the refund according to how the original payment was made.

If you used a credit card, PayPal credits your credit card. If you used a funding source other than a credit card, your PayPal balance will receive the credit. If you used both a credit card and another source, the credit card portion goes to the credit card, and the remainder goes to your PayPal balance.

Please note, refunds to credit cards can take up to 30 days to appear on your statement."
Remélem, segített.


Jahno
(őstag)

Kínai-féle kibúvó: nem tudja visszafizetni, mert valami hiba van, adjak másik PayPal számot. Mondtam is, hogy ha hiba van, akkor beszélje meg a PPnál, mert ez műxik, többihez semmi közöm.


ezittketto
(csendes tag)

Az elvét értem, csak a vizsgálat gyakorlatát nem annyira.

Én értem és én is gáznak tartom, ha ilyen történt, NADE mi van ha nem?!

Tegyük fel, hogy a 'kihallgatások' (nevezzük csak meghallgatásoknak) során találnak egy olyan lányt (Jahno kedvéért vagy fiút :) ), aki azt mondja neki szintén megfogta egyszer a seggét ugyanez a srác..
Akkor a másiknak is tutira meg lett fogva?!

És ki bizonyítja és mivel azt, hogy valóban megfogta-e az elsőnek is egyáltalán?! :F

De fordítsuk meg. Mi van akkor, ha senki sem mond ilyet a srácra. Sőt! Mindenki azt állítja, hogy ő nem olyan és hogy szerintük sose tenne senkivel ilyet.

Akkor ez azt jelenti, hogy ezzel a lánnyal se tette?! :F (miért ne tehette volna?!)

Vedd már egy pillanatra kicsit magadra a dolgot, hogy ha veled szemben állítanának egyszer ilyet, akkor mi a frászt tennél, azon kívül, hogy csak annyit mondanál, hogy nem történt ilyesmi?! Hogyan bizonyítanád az igazad?


ezittketto
(csendes tag)

Köszönöm, de azóta én is megtaláltam.. :R

Tanultam is az esetből. Sosem fogok az ebayen közvetlenül a bankkártyámmal fizetni egy termékért, hanem előtte a számlámra feltöltöm az az összeget és onnan fizetem ki a pácienst.


npera
(újonc)

Csak ismételni tudom magamat.

Elkezdenek kihallgatni embereket, miután az érintett két fél részletesen ki lett hallgatva. Meg lehet vizsgálni az illetők viselkedési profilját indirekt módon, konkrétan nyomoznak, belső vizsgálat.

Ezen túl nem tudom miként magyarázzam. Nem csak a két embert hallgatják meg. Egy komplett nyomozást végeznek több ember bevonásával.


zetor2000
(senior tag)

Jó trükk, de nem kell mindent elhinni :)


ezittketto
(csendes tag)

Egyszerűbb ha azt írod, hogy fogalmad sincs..
Ahogy egyébként nekem se. Ezért kérdeztem.

El nem tudom képzelni, hogy egy "egy állítás-egy tagadás" szituációból, szemtanúk nélkül miként lehet egzakt ítéletet hozni.. Én úgy gondolom, hogy semmiképp. Innentől meg fingfűrészelés az egész eljárás és pont ezzel a "nyomozgatásokkal" teremtik meg azt a légkört, hogy mindenki erről fog beszélni ott a munkahelyen, ha megtörtént az eset, ha nem..


zetor2000
(senior tag)

Mi volt a gond?
Ha visszakapod a pénzt, nem mindegy, hova jön? Nyilván, ha banki költségekkel jár, akkor nem. Nekem általában nem volt észrevehető ez a költség.
Legutóbb 15 USD jött vissza egy termékért, ami nem volt megfelelő, az eladó meg valahol elakadt/eltűnt. Cirka forint-fillérre visszakaptam.


npera
(újonc)

Mivel nem vagyok HR, sem Security, sem Internal Affair, ezért a részletes menetét nem tudom.

Mivel nem csak két embert hallgatnak meg, ezért az "egy állítás / egy tagadás" szituáció nem áll fenn. Ennél több információt is be lehet szerezni. Ezt próbáltam meg leírni, de nem ment át.

Ha az általad vázolt elv működne egyedül, akkor minden rendőrségi nyomozás is megállna ott, hogy a tolvaj nem lopott, akitől pedig lopott az azt mondja, hogy a tolvaj lopott. Ennél azért több változós minden történet.


ezittketto
(csendes tag)

Mint írtam a bankom minden egyes külföldről érkező utalás esetén ~5$ kezelési költséget von le tőlem függetlenül attól, hogy mennyit utalnak vissza épp a számlámra.
Tehát ha mondjuk egy 15$-os termék árát utalják nekem vissza, akkor én csak kb 10-et kapok valójában meg. De ha csak pl egy 1$-os termékről van szó, akkor -4$-t bukok, ha közvetlenül a számlámra utaltatom..


ezittketto
(csendes tag)

A lopás nem jó példa. Ott van egy ellopott/eltűnt tárgy, amit fel lehet lelni/meg lehet vizsgálni.

Az egy állítás egy tagadás pedig továbbra is fenn áll abban az esetben ha nem voltak szemtanúk.
Az egész céget kihallgathatod, akkor is csak az a biztos, hogy egyik ezt állítja a másik meg pont az ellenkezőjét.

Szerk.:

Láttad már a Gabibácsi által is ajánlott A vadászat című filmet?
Ha nem, akkor feltétlenül ajánlom.
Elég elgondolkodtató..

[ Szerkesztve ]


npera
(újonc)

Nem feltétlenül. Ha nem tudod igazolni, hogy a tiéd volt, mert már nincs meg a számla vagy eleve valami régi cucc aminek semmi értéke nincs a piacon, de neked drága pótolni, akkor az még ugyanúgy fáj, ha eltűnik. Viszont "kívülről" nézve kábé jelentéktelen. Valaki megpattintja, te pedig ott állsz tanúk nélkül.

Nem láttam a filmet, majd megpróbálom megnézni.

üzenetek