exHWSW - Értünk mindenhez IS - Lokál fórum

üzenetek

hozzászólások


Phülöp
(addikt)
Blog

"ha lenne egy gyorsabb vagy egy lassabb gép, akkor eltérő sebességgel várnának"

lyézusom


blueboi69
(csendes tag)

Trükkfelvétel !

May be an image of aeroplane


Jahno
(őstag)

Vízszintes síkban lehet köztük több 100 méter távolság, annyi trükk már elég. De csúnyán fel bírja borítani azt a kis vasat. Schwechatnál a pálya elején érződik, gép elmegy, már kb. leszállt de csak akkor ér oda a szele az elejére, ami még nem gyenge.


npera
(újonc)

Szerintem a fel nem tett kérdéseitekre valami ilyesmi a válasz:


npera
(újonc)

Az szerintem nem lesz gond. A fizikai szemüveg már más tészta, ott főleg doboz goggle játszik, de abból sem mindegy. Vannak dioptriás lencsével felszerelhető típusok, vannak amikben van beépített állító. Akár -6/+2 vagy -6/+6 tartományban asszem.

Én még (!) látok, de idővel tuti kell majd valami. Apám is egyre távolabb tartotta magától az újságot, aztán jött a szemüveg. Viszont messzire úgy látott, mint az állat a sas...


npera
(újonc)

Na, megjött a router. Először bedugtam, aztán vártam a csodát. És nem volt net. De amikor beléptem az oldalára, akkor volt egy egész komoly setup wizard. Leszedett új FW-t, meg be kellett állítani az eléréseket a wifihez és pár alap dolgot. Utána jött is a net.

A következő nagy fejlesztési lépés a kábelcsatorna feltérképezése lesz. Ezzel kapcsolatban egy naív kérdés:

Ethernet kábel lehetőleg ne menjen a hagyományos 240V-os kábelcsatornában, ugye? Vagy az simán oké?


hobizoli
(nagyúr)

hat de baze ez 2+ km-rol kiszed egy tankot felulrol raesve, meg ez ejjel is muxik

RPG az mikor ment el ennyit? :DDD
OK, mondjuk biztos sokkal olcsobb is egy loves vele :DDD

------

multkor lattam egy videot arrol hogy USAF-nal a repcsiken hasznalt haditechnikak darabja mennyibe kerul
a 20kUSD-s bombakat ugy dobaltak nyolcasaval tizesevel egymas mellett repulve 4-5 gepbol is, mint bolond a lisztet
meg vmi levego-levego raketa 998kUSD, masik 440kUSD, meg volt 1.2millio USD-ert is vmi cucc

meg igazabol az a meredek, hogy visszaterve a bazisra mindjart tele is buggyantjak a gepeket ujakkal, es nem az van, hogy jaaaa, akkor az idei keretet leszortuk, ellottuk mar februarban es nezzuk mik maradtak meg idenre, meg neha torolgessetek le a gepeket a portol....

plusz a gepek fenntartasi koltsegei, karbi, uzemanyag, veszteseg....




es ez csak a legiero volt, a haditengereszet meg a szarazfoldi nem is volt benne


Jahno
(őstag)

Párhuzamosan csak elválasztófalas csatornában, védőtávval, ésatöbbi de így otthoni körülmények közt legtöbbször csak legyintünk rá.


npera
(újonc)

Akkor nem kísérletezek. Megpróbálom feltérképezni a telefonzsinóros csatornákat, valahol mennek a falban, de nem mindet találom egyelőre. Ez is egy projekt! :C


-NoVa-
(őstag)

Illik a leírás, bár még csak a folyamat elején járok, és nem forrasztok hosszan előrenyújtott kézzel apró dolgokat :)

Csak gondolkozom rajta, hogy kéne ebbe pakolni valami csodát :)


npera
(újonc)

A napokban (szerintem tegnap meló után talán) forrasztottam át a kamera kábelét. A RunCam Nano 2 és a Toothless Nano 2 között a különbésg a föld és a fázis kiosztása volt. Ezért meg kellett cseréljem. Nem tudom milyen vékonyak ezek a drótok, de nekem ez már a vékony.

Ebben a fülesben viszont egy teljesen másik dimenzió van, ezt már csak csipesszel erős nagyító alatt nem merném :U


zetor2000
(senior tag)

Nem illik együtt vinni a kettőt.
Zavarni ugyan nem zavarja egyik a másikat, de mindenféle szempontokat figyelembe véve nem javallott. Ha máshogy nem megy, akkor. De csakis akkor. És akkor sem én mondtam. És balesetveszélyes is, áramütés veszélye állhat fenn.

Nekem szerencsém van, a hálózat itt szeparált. Pár védőcső van csak, azok is kis átmérőjűek, de van bennük élet, meg nagyjából tudom, merre mennek. 90% padlóban.


Samott
(addikt)

#comic pictures


Tökéletes... :DDD


npera
(újonc)

Ma nekiálltam megforrasztani az Avant X3 EVO tápcsatiját. Az új pákával már nem mission impossible jó forrasztást csinálni.

Az ESC egy 4:1 cucc, a betáp padokra megy még az UBEC is, valamint a pluszról szipkázza az FC egy drauton át a Vbat-ot.

Túl rövid volt a kábel az XT60-on, de most elég hosszút vágtam rá, hogy az akksi csatija előre álljon és a karok alatt fussanak a kábelek. A propba is csak jelentős igyekezet (kress) esetén tud beleverni, de akkor már alighanem a kar is ment a levesbe. Meg az akksi, meg úgy minden.

Felraktam a 2,5"-os gépet is meghirdetni, jelentkezett is egy makákó, hogy "give me your best price", meg hogy "good HD camera?", aztán utána már nem sokat beszélgettünk. A végén még odaírtam neki, hogy rather poor communication, aztán good bye :C


BobaHWSW
(újonc)

Igunak sok szeretettel:

Voltunk dokinal. Kapott masodik gyogyszert. Sokar javult es alapvetoen jol elvan de oregecske picit mar 17eves volt novemberben.

Jennat utalja. Illetve nem mint szemely csak osszerakra, hogy amikor itt van akkor az agy azon resze ami az ove lenne, ott most egy ember tartozkodik.


WiZARD
(addikt)

Ha lesz valamiféle nemzetközi oltási igazolvány, akkor mindenhol el fognak fogadni bármilyen oltás meglétét, legyen az kínai, orosz stb? :F

Amúgy szlovák határon kifele ismét nem volt semmi ellenőrzés, de a visszafele rész változott. Most már ott sincs :DDD


Phülöp
(addikt)
Blog

Teljesen jó
:)


eattila
(csendes tag)

A furminator jo cucc :) Idonkent mi is amegyunk vele a macskan.

Az utalat meg majd elmulik szerintem :)


Sipi-
(tag)

Karácsony előtt Németországból rokon úgy jött haza, hogy meg sem állították a határon. Magyarországon belül is mentek 200+ km-t, éjszaka, kijárási tilalom alatt, de senki sem állította meg őket. Visszafele is ugyanez volt a helyzet.


Jahno
(őstag)

Fuji riport röviden:

Sok évvel ezelőtti alap változat zajban megesz egy csomó most aktuális közepes Olyt. Ez kicsit fájt. Ellenben nagylátó 350ezer pénz, ami szintén fáj. Canikonra kb. ugyanaz a tudás ennek fele sem... Használtan cucc nem sok, de iszonyat jók az alternatív obik, pld. 1.4/56 Viltrox és társai. Én az occsó 35mm-es kis Meikével is ki vagyok békülve. Most éppen azt nézem, hogy adapterrel felmennek rá a Canon obik, abból 100ezer felett már nagyon jó Tokinát lehet lőni, így mindenki bekaphassa és egy jüval modernebb, felhajtó kijelzős Fuji is mondjuk használtan, nem széthatjva kb. 120ezer +/-. Egy elég combos Fuji kittel együtt idehaza azért 500ezer újonnan, meg az összes obi mocskos drága, azért futna ebben a kombinációban. Ha Euróban vagy Dollárban lenne a fizum bárhol a világon, akkor ennyiért véletlenül ezazamaz már hirtelen megvásárlódott volna, az biztos.

A hülyeségeit és kényelmetlenségeit még tanulom, az külön kör, de amit egy régi X-E1 vagy most az XT-2 nyújt, az baromi meggyőző.

üzenetek