Facebook és Messenger - Hálózat, szolgáltatók fórum

Hirdetés

üzenetek

hozzászólások


KFury
(csendes tag)

Sziasztok,

újabban azt csibálja a facebook, hogy a hirfolyamon megjelennek azon ismerőseim bejegyzései, akiknek a követését már leállítottam (általában valami faszságot osztottak meg.) hiába kattintok a neve melletti "..." részre, ott nem kínálja fel (újra) a követés leállítását, hanem csak a megosztott baromságra vonatkozóan a "bejegyzés elrejtése" opció az egyetlen lehetőség.

Járt már más is így?


sherlock82
(senior tag)

Természetesen, rendszeresen.
Amúgy kb. már csak a csoportok miatt használom a FB-t, ha lenne máshol egy helyen ennyi és ilyen méretű szakmai csoport, szvsz már én is kiléptem volna.
Kicsit visszasírom a fórumos korszakot , ezek idővel mind kihaltak, vagy csak a debilek maradtak, bár hozzá kell tenni, hogy számos, sokáig normális, barátságos hangvételű FB csoportban is egyre több a félkegyelmű.

Vagy mondjuk normálisan meg kéne csinálni a Facebookot végre és akkor az ember nem hányingerrel használná.

[ Szerkesztve ]


_ocsisajt
(őstag)

Sziasztok!

Tudtok segíteni nekem abban, hogy ha messengeren kapok egy tiktok videót, akkor:

1. miért nem játssza le egyből a beágyazott videót? (Van ilyen variáció?)
2. Ha nincs ilyen variáció, akkor miért nyitja meg a böngészőt amiben nem vagyok belépve tiktok ügyileg? Miért nem ugrik át egyből az appra?
2/b: Ami még idegesítőbb, hogy ha ráböknék a play gombra, akkor meg átugrik a play áruházba, ott open és persze már el is vesztette a linket. :) (Persze, a kettes opciónál van a pöttyöknél egy lehetőség, hogy nyissa meg az appot, de na...)

Tiktok beállításai között (android 13, DokeOs 4.0) a tiktoknál engedélyezve van 15 féle*** hivatkozás. Húgomtól szoktam kapni vm.tiktokos*** urlekkel (Ő szifonról küldi, bár ez nem lényeg asszem)vicces cicás videókat, gyakorlatilag csak azért raktam fel. :)
(Mindenhol permanensen be vagyok lépve az appokban)

Esetleg vmi ötlet?

[ Szerkesztve ]


Jakesz
(őstag)

1. A TikTok egy teljesen különálló program a Messengertől, ezért nincs beágyazott videó, csak link.

2. Menj a Messenger beállításaiba, és ott kapcsold be a hivatkozások külső böngészőből való megnyitását. Így az TikTok app fog megnyílni a linkeken.


_ocsisajt
(őstag)

1. Ez a tény eddig sem volt ismeretlen számomra. :)

2. Na ezt kerestem, köszi!


LÁZ
(addikt)
Blog

üdv, létezik vmi direkt link, ahol elérhető a fb support?

Olybá tűnik, hogy az általam kezelt facebook oldal megtetszett vkinek, mindenesetre eltűnt a privát profilom alól, így át sem tudok váltani rá

2x már írtam nekik, de kb biztos, hogy rossz helyre, mert az elllopott fiókok részen csak a fiókommal akar foglalkozni, olyat pedig ebben a nagy katyvaszban (amit súgóközpontnak hívnak) nem találtam, ami direkt a 'kezelt oldalakra' vonatkozna.

vagy csak rossz helyen keresem, ntom :U :F

vagy engedjem el, mert úgy sem válaszol senki (10 éves projekt, annyira nem szeretnék újat csinálni, de lehet muszáj lesz...)


guftabi96
(addikt)
Blog

Valaki találkozott már ilyennel Firefoxot használva?
Facebookon/Messengeren egyetlen embernél Firefox alatt nem tudom lejátszani a kapott és küldött videókat. Ugyan azt a videót ha magamnak vagy másnak küldöm el, akkor minden további nélkül meg tudom nézni, de ha annak a bizonyos ismerősnek küldöm, akkor "sajnos problémába ütköztünk a videó lejátszásakor" hibaüzenet van csak.
Chromium alapú böngészőket használva nincs ilyen probléma.
Ötletek?
Cookie-k törlése, kiegészítők tiltása, új profil, privát ablak megvolt már.

A képen ugyan azt a fájlt küldtem el.


Oldman2
(veterán)
Blog

Igen, anyósnál bármely böngészővel jelentkezik ez a probléma, ha HEVC formátumú a videó és ha azt egy megadott személy küldi.

Átmenetileg „megtanulta” az ilyen videókat letölteni és VLC-vel megnézni.
Azóta „boldog” a lelkem...
:C


ledgeri
(nagyúr)

..és VLC használó ;] :C


regvoltrossz
(tag)
Blog

Huhh, nem kicsit akadtam ki ma reggel.
Van egy idén már 10 éves városrészi csoportom, amiben amennyire csak lehetett kerültük a politikát és a reklámokat. Nyilvánosból ezért is vált zárttá még kb két évesen, meg olyanná, ahol csak az admin(ok) engedélyezhet(nek) a bejegyzéseket. Egyetlen kivétel van engedélyezve, a helyi pap, aki a mise időpontját, az erről készült élő videókat szokta megosztani és neki automatikusan engedélyezve lett a bejegyzés. Már az elmult egy-két napban is láttam, hogy a képviselőjelölteknek jelentek meg hébe-hóba posztjai. Először azt hittem valamelyik admin volt a "búnös", de ma reggelre elárasztották a csoportot a képviselőjelelöltek posztjai és a hirdetések. Körbekérdeztem az adminokat és senki nem volt. A tevékenységnaplóban láttam, hogy automatikusan lettek jóváhagyva a bejegyzések. De hát hogy a fenébe, amikor csak a helyi papnak van ilyen engedélyezve? Töröltem vagy 8-10 bejegyzést és végül megtaláltam a "bűnöst" is. Úgy hivják, hogy automata adminisztrációs asszisztens. Lásd képen már kikapcsolt állapotban. A meta már megint alkotott valamit, amivel sikerült elcsesznie a dolgokat, és ráadásul fogalmam sincs mi alapján gondolja úgy, hogy bármit is engedélyez. Nagyon mérges vagyok!
[kép]


ledgeri
(nagyúr)

Jó kombó a facebook, és az AI!!
Jó ilyet bevezetni, mikor épp 60-70%-a bolygünak választási évben van!(ha jól olvastam)

[ Szerkesztve ]


Louro
(őstag)
Blog

Tök őszintén! Miért használnak az emberek Facebook Marketplace-t? Borzasztó az összegek kezelése. 10-ből 9 esetben biztos rossz az összeg. Most átestem a tűzkeresztségen és gondoltam feladok egy hirdetést. Jött az email, hogy kaptam üzenetet, de se a Facebook appban, se a böngészőben nem lehet az üzenetet megtekinteni. Persze emailben ott van, hogy emailre válaszoljak, de az milyen gáz már.

Tényleg ennyire ultragáz lett a Marketplace?


krizmo_
(addikt)

Sajnos ilyen, én is ott adtam el nemrég valamit, de nem hiszem, hogy ismét próbálkozom ilyesmivel a közeljövőben. :(


Lauda
(félisten)
Blog

Alprofil alól született hozzászólásnál alul előjött egy olyan dolog, hogy ki volt írva a főprofil neve, mellette egy felkiáltójel és ráhúzva az egeret ezt olvasni:

Ezt hogy kell érteni? Az oldal kezelője látja kié a profil? Ennek akkor így mi értelme? :F Most találkoztam vele először, azért is fura.

[ Szerkesztve ]


Lauda
(félisten)
Blog

Aztán persze lehet, hogy oldal kezelői alatt a facebookot érti és nem azt az oldalt, ahol éppen hozzászólt a user. Elég kétértelműen van megfogalmazva.


sherlock82
(senior tag)

Igen. Egy nagy szégyen lett az is.
szerettem volna meghirdetni egy órát 35,000 FT ért.
Erre kiírja 350 ft majd megnyomom a 0 -t 350.000 majd a backspace - t 3.5 M .
Mondom elmész te az anyádba.
Máskor pedig usa dollárban jelenik meg a hirdetés.
Ezért hirdetek a vinteden jó ideje.


Louro
(őstag)
Blog

Egy Facebook méretű cégtől elvárnék azért egy alap webshop-kezelést. Ahogy írtad, az összeget nem lehet megadni. Üzenni nem lehet egymásnak az appon belül. A listázás is kétséges. .... Tényleg ennyire leépítik? Akkor inkább engedjék el. Itthon az volt a tipp az emailes üzengetésre, hogy a csalókat akarják kiszűrni. De ezzel szerintem a valódi embereknek görgettek egy nagy akadályt.


xrvman
(őstag)

Sziasztok,

Samsung telefonomon rendre megjelenik egy számsort tartalmazó Facebook a telefonon. Beállítások Fiókok es kapcsolatok fiókok kezelése alatt.
Fogom, azt kitörlöm, s egy darabig elvan így. Egy idő után megint ott van a számsort tartalmazó Facebook.
Ha jelen van, azt úgy veszem észre, hogy a Facebook felületére oldalról beúszik a "másik" felület.
Előző Samsung telefonomon is jelen volt és most is.
Samsung Account vagy valami más csinálja ezt?
Pedig ezt is előről laktam be.
Mi a manó lehet? Előre is köszönöm.


[ Szerkesztve ]


flippendo
(csendes tag)

Szia, jutottál valamire? Ma reggel én is arra ébredtem, hogy az általam kezelt vállalkozói oldalamat törölték/tiltották, közben meg a hozzákapcsolt kártyával fizetett valaki az éjjel 15x facebook hirdetésért... tegnap egy figyelmeztetést kaptam, amire válaszoltam, aztán a törlés/tiltás történt ma reggelre. Nyilván a bankban letiltattam a kártyát és írtam a fb supportnak, de hogy abból mire várható valami... egyetlen gyanús dolog hogy a vállalkozás kezelőinél egy teljesen ismeretlen email címet látok, hotmail.com-os végződéssel.


classic B
(senior tag)

Miért használnak az emberek Facebook Marketplace-t

Kényszerből. Mondjuk a jófogás is klasszisokkal jobb, az meg mindent elárul a marketplace színvonaláról. Akinek megéri az kínlódjon vele. Sok sikert. :C

üzenetek